Görüş Bildir
Haberler
10 Soruluk Psikolojik Teste Göre Vazgeçmen Gereken Şeyi Söylüyoruz!

10 Soruluk Psikolojik Teste Göre Vazgeçmen Gereken Şeyi Söylüyoruz!

Bizi zorlayan, yoran ve artık ne kadar çabalarsak çabalayalım sonuç alamadığımız şeylerden vazgeçmemiz gerekebilir. Sen neyden vazgeçmelisin?

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Söyle bakalım sence sen mükemmel biri misin?

4. Hayatında yaptığın yanlışları net bir şekilde görebiliyor musun?

5. Peki hata yaptığını fark ettiğinde ne hissediyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir şeyleri başarman için neye ihtiyacın var?

7. Başkalarının duyguları, düşünceleri senin için daha mı önemli?

8. Kendini geleceğe nasıl hazırlıyorsun?

9. Şimdiye kadar kurduğun hayallerini düşün, gerçekleşen hayallerin var mı?

9. Şimdiye kadar kurduğun hayallerini düşün, gerçekleşen hayallerin var mı?

10. Son olarak şu an hayatında istediğin yerde misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Senin vazgeçmen gereken şey gerçekçi olmayan hayallerin...

Sen bazı hayallerinden vazgeçmelisin. Sen gerçekçi biri değilsin. Hayatın gerçeklerini de görmekte zorlanıyorsun. Kendine bir dünya kurmuş ve bu dünyanın içinde de sevdiklerinle varsın. Geride kalan ve gerçek olan her şeye sırtını dönmüşsün. Sen gerçekleri görmek istemiyorsun. Sonsuz isteklerin var ve isteklerinin ne kadarının gerçekleşebileceğini bilmiyorsun. Sadece istiyorsun. Vazgeçmen gereken şey maalesef ki hayallerin. Daha adımlarını sağlam atmalı ve yere sağlam basmalısın. Hayal kurarken bile biraz gerçekçi olmalısın. Böylelikle hayallerinin gerçekleşebilme ihtimalleri daha da artar, bu da sana motivasyon sağlar. Sadece beklemek ve hayatında hiçbir hayalinin gerçekleşmediğini görmek senin sadece umudunu öldürür. Hayallerinden asla vazgeçmemeli ama bir şeylere de adım adım ulaşacağını bilmelisin. En yüksekten başlayacaksın bir yerlere. Kendine bir merdiven oluştur ve ilk basamağına en kolay ulaşabileceğin şeyi yaz. Merdivenden yukarı çıktıkça hayallerinin zorlukları artsın. Böylelikle ne hayallerinden vazgeçmiş olursun ne de umutsuzluğa kapılırsın.

Senin vazgeçmen gereken şey seni sürekli aşağıya çeken çevren...

Senin vazgeçmen gereken şey çevren. Evet, çevren de seni düşünen insanlar olduğu kadar seni düşünmeyen insanlar da çok. Hatta sana zarar vermek isteyen insanlar da oldukça fazla. Hayat hep bir rekabet içinde geçer ve bu rekabet güçsüz olan tarafa zarar verir. Sen etrafındaki herkese çok güvenir ve onların her zaman yanında olduğunu düşünebilen birisin. Bunu istiyor da olabilirsin. Ama hayata senin isteklerine ve güven duyguna göre şekillenmiyor. Senin çevren ne kadar iyi insanlarla dolu olsa da bir o kadar da kötü insanlarla dolu. Seni aşağı çeken ve fark etmesen de sana zarar veren insanlar var. Seni motive etmek yerine demotive eden, başarılarını kıskanan, çok yakın görünse de aslında mutluluğunu kıskanan insanlar etrafında varlar. Bu insanları etrafından temizleyerek işe başlamalısın. Belki kopmak istemiyor ve belki de inanmak istemiyorsun ama hayatındaki insanların gerçekten senin neden yanında olduklarını önemsediğinde bunu dikkatle izlediğinde, diğerleriyle farkı anlayacaksın. Sen çevrenden vazgeçmelisin.

Sen inancını kaybetmekten vazgeçmelisin!

Sen kolay inancını kaybetmekten vazgeçmelisin. Kolay demoralize olabiliyor ve kolay pes edebiliyorsun. Mücadele gücün oldukça düşük. Ne insanlarla ne de hayatla inatlaşmak istemiyorsun. Bütün bu duygular senin inancını çalabiliyor. Senin vazgeçmen gereken bu özelliğin aslında sana birçok konuda da yenilik getirebilecek. Bazen hayat bizden mücadele etmemizi ister, bazen bir şeylerin ucunu tutup onu kopana kadar bırakmamamızı ister. Bu mücadeleyi gösterdiğinde elde ettiğin şeyler çok farklılaşmış ve seni de tatmin etmiş olacak. Bundan sonra hayatında biraz hareket gerekiyor. Sen şimdiye kadar vazgeçtiğin ve şimdiye kadar elinden kaçırdığın şeylerin pişmanlığını artık yaşamak istemiyorsun. Bunun için de yapman gereken şey bundan sonra elinden yine aynı şeyleri kaçırmamak olacak. Bir şeye olan inancın senin o şeye karşı aslında ne kadar tutkulu olduğunu gösterir. Senin çabalayıp bir yere kadar ilerlettiğin her şeyin zamanla başka birinin üstlenmesi veya sen vazgeçtin diye kolayca elinden çekip almalarına susmamalı ve kendi isteklerinin, çabalarının, uğraşlarının peşinden gitmelisin.

Sen fazla alttan almaktan vazgeçmelisin!

Senin vazgeçmen gereken şey, fazla alttan alıyor olman. Sen artık bir şeylere dur demelisin. Her şeye susmaz ve her şeyi görmezden gelemezsin. Hakkını savunamadığın her an kendine çok fazla kızıyor ve yükleniyorsun. Onlar üzülmesin diye sen üzülüyorsun. Bütün bunlar seni iyi, naif, hassas biri yapabilir ama sen böyle biri olmak istiyor musun? Önce kendine bu sorunun cevabını vermelisin. İyi birisin diye kimseye tahammül etmek zorunda değilsin. İnsanların nerede durmaları gerektiğini, gerekirse sen gösterebilirsin. Onların düşüncesiz, kırık davranışlarına karşılık, senin düşünceli ve hassas davranışların var. Hayatındaki kaç kişi bunu gerçekten hak ediyor. Sen artık bundan vazgeçmelisin. İnsanların seni değersiz hissettirmesine dur demeli ve söz sahibi onlarmış gibi senin hayatına karışmalarına karşı çıkmalısın. Sonucu ne olursa olsun kendi hayatın için mücadele etmelisin. Alttan almayı bıraktığın ve artık insanlara senin de kuralların olduğunu gösterdiğinde her şeyin tersine döndüğünü fark edeceksin. Sen olduğun gibi biri yine ol ama kimi düşüneceğini kime ise tavır koyman gerektiğini de belirle.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
76
18
17
9
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın