Görüş Bildir
Haberler
9 Soruluk Psikolojik Teste Göre Mantıksız Davranmana Sebep Olan Şey Ne?

9 Soruluk Psikolojik Teste Göre Mantıksız Davranmana Sebep Olan Şey Ne?

Sena Erdoğdu
19.07.2022 - 18:19 Son Güncelleme: 19.07.2022 - 21:45

Bu 9 soruluk psikolojik test neden mantıksız kararlar verdiğini ortaya çıkartıyor!

Eğer hazırsan;

Haydiii testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Kararlarını güvendiğin kişilere danışır mısın?

4. Çok istesen de karşı çıkılan bir şeyi yapma ihtimalin nedir?

4. Çok istesen de karşı çıkılan bir şeyi yapma ihtimalin nedir?

5. Peki karşındaki kişi ne yaparsa onu bir daha görmek istemezsin?

5. Peki karşındaki kişi ne yaparsa onu bir daha görmek istemezsin?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. En son yaşadığın ilişkiden pişman mısın?

7. Hayatını istediğin gibi gitmiyorsa bunu değiştirmek için ne yaparsın?

8. Şimdiye kadar aldığın bütün kararların arkasında mısın?

9. Son olarak yaptığın bir hatayı nasıl telafi edersin?

İnsanları görmek istediğin şekilde gördüğün için...

Senin kararlarının mantıksızlığı insanları görmek istediğin şekilde gördüğün için. Senin için karşındaki kişinin nasıl biri olduğunu değil senin onu nasıl konumlandırdığın önemli. İnanmak istedikten sonra her şeye inanabilir ve karşındaki ne kadar saçmalasa saçmalasın bunu yok sayabilirsin. İşte seni tehlikeye iten ve bir şekilde olumsuzluklar yaşamana neden olan özelliğin bu. Kafanda bazı insanları kuruyor ve yaptıkları davranışlardan farklı imalar çıkartıyorsun. Ne kadar kötü olursa olsun inanacağın farklı senaryolar kuruyorsun. Kimsenin sana bilerek zarar verebileceğini düşünmediğin için insanların davranışlarına bahaneler üretiyorsun. Bunun sonunda üzülmen ise geç olmuyor. Ne kadar süre kendini kandırırsan kandır o kişinin gerçek yüzü bir şekilde ortaya çıkıyor. Sen inanmak istedikten sonra da kimse o kişilerin asıl niyetini sana gösteremiyor. Yani kendi kendini bazı durumların içine sokuyor ve gerçekleri anladıktan sonra pişman oluyorsun. Senin mantıksızlığını sebebi yine sen oluyorsun.

Hislerine öncelik verdiğin için...

Senin kararlarının mantıksızlığı hislerinin önceliğinden geçiyor. Kararlarını hislerine göre veriyor ve böylelikle pişman olmayacağının düşünüyorsun. Sonuçta istediğin şeyleri yapmış olursan sonunda kendinde 'Çok istedim ve yaptım.' deme hakkını buluyorsun. Mantıklı davranmak seni daha fazla üzeceğini düşünüyorsun. Oysa bazı kararları çok net bir şekilde görebilirsin. Sana zarar verecek şeyi de kişiyi de fark edebilirsin. Sırf öyle istiyorsun diye birçok şeye adım atmış ve bu adımlarının sonucunda da fazla yanılmışsın. Yaşadığın şeylerden pişman değilsin belki ama biraz dikkatli adım atarak daha sağlıklı şeyler yaşayabileceğine inanıyorsun. Fevri hareketlerin bazen düşünmeden devam etmen seni zor duruma sokuyor. Burada mantığın devreye girerse ne adımlarından pişmanlık duyar ne de ilerde nasıl telafi edeceğini düşünürsün. Senin mantıksızlığının sebebi hislerine öncelik vermek. Bazı durumlarda hislerini görmezden gelmen seni duygusuz biri yapmaz, sadece doğru yolda ilerlemeni sağlar.

Artık bazı şeyleri uzun uzun düşünmek istemediğin için...

media.giphy.com

Senin kararlarının mantıksızlığı bazı şeyleri düşünmek istememenden kaynaklanıyor. Şimdiye kadar düşündüğün ve sonucunda hiçbir şeyin değişmediği gördüğün her şey seni yormuş. Kendini fazla sıkmış ve hata yapmaktan korkmuşsun. Şimdi ise hayat karşına ne çıkartıyorsa kabul ediyor ve ona göre yaşıyorsun. Bir şeyleri değiştirme amacın yok, bir şeyler olacaksa senin için olur. Sen yaşadığın şeyleri ne kadar düşünürsen düşün, ne onları yaşamaktan vazgeçecek ne de o şeyin gidişatını değiştireceksin. Giden sadece vaktin olacak. İşte biraz da mantıksızlaşmanın ve sonunu düşünmeden hareket etmenin sebebi bu umursamazlığın. Bir yerden sonra kendine dur demiş ve ne yaptığını sorgulamışsın. Kendini, yine kendin bunalttığını fark etmişsin. Hayatında olan her şeyi kontrol edemeyeceğini fark ettiğinde bir şeyleri değiştirmeye çalışmışsın. Bu şey de sen olmuşsun. Yani ne kadar mantıksız olduğunu düşündüğün karar varsa hepsi sen istediğin için ve mutlu olduğun için varlar.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
12
9
7
7
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın