Görüş Bildir
Haberler
12 Fotoğrafta Tahtakale'nin Unutulmuş Tarihi Hanları

12 Fotoğrafta Tahtakale'nin Unutulmuş Tarihi Hanları

samet yesil
05.11.2014 - 23:06 Son Güncelleme: 06.11.2014 - 12:05

Tahtakale'nin tarihi hanları eski şaşalı günlerinden çok uzaklar, hiç şüphesiz yalnızca geçmişimize olan ayıbımızı yüzümüze vurmak için ayakta duruyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Büyük Valide Han

1. Büyük Valide Han

17. yüzyılda Kösem Sultan tarafından yaptırılıan, Mahmutpaşa Çakmakçılar Yokuşu'nda bulunan İstanbul'un en büyük hanlarından biridir. Geçmişte kervanların konakladığıValide Han'da bugün pek çok dükkân yer almaktadır. Bir dönem İranlı tüccarlara ev sahipliği yapmış olup, içerisinde Valide Han İranlılar Mescidi'ni bulundurmaktadır.

Kaynak

2.

2.

Kaynak

3.

3.

4.

4.

Büyük Valide Han'ın çatısına çıkılan kapı.

5.

5.
İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

6.

İstanbul'un büyülü panaromik manzarası, Büyük Valide Han'ın çatısından. Eminönü ve Sirkeci ayaklarınızın altında, çatıların ardında Yeni Cami ve Boğaz Köprüsü...

7.

7.

8.

8.

En yükseği hala Galata Kulesi.

9.

9.

Ne zaman çizildiği, ne anlattığı meçhul.

10. Balkapanı Han

10. Balkapanı Han

Balkapanı Han, Yeni Cami ile Küçük Pazar arasında, Hasırcılar, Tahtakale, Balkapanı ve Cömert sokaklarının çevrelediği alanda yer alıyor. Kitabesi olmadığından kimin tarafından, kaç yılında yaptırıldığı net olarak bilinmemekle beraber 16. yy'da inşa ettirildiği öne sürülmektedir. Daha önce aynı yerde Bizans döneminden kalma bir han olduğu düşünülüyor. Balkapanı Hanın revaklı bir avlusu bulunuyor. Osmanlı döneminde deniz gümrüğünün bulunduğu alana yakın bir noktada yer alan han, dikdörtgen bir avlu çevresinde iki katlı olarak planlanmış. Kenarlarda yer alan dükkanlarının üzerinde kubbeler bulunuyor. Birçok kez onarımdan geçen yapının orjinalliği bozulmuş olsa da, duvarları üç sıra tuğla derz ve kesme taş dokudan oluşuyor.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

11.

11.

Kaynak

12.

12.

backpackingistanbul.com/istanbuls-old-hans.html

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
7
6
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın