Görüş Bildir
Haberler
1 Kase Yoğurt Kaç Kalori?

1 Kase Yoğurt Kaç Kalori?

Müjgan Güldoğdu
24.07.2015 - 10:39 Son Güncelleme: 24.07.2015 - 12:06

1 Kase Yoğurt Kaç Kalori?

Yoğurt, protein, kalsiyum, fosfor, potasyum, folik asit açısından oldukça zengin bir besindir. Kilo kontrolü sağlamak isteyenler yağsız veya az yağlı ürünleri tercih edebilir. 150 gr. 1 kase yoğurtta 99kalori vardır.

Besin değeri:

  • 100 gr. yoğurt, 4 gr. karbonhidrat içerir.

  • 100 gr. yoğurt, 3 gr. protein içerir.

  • 100 gr. yoğurt, 4 gr. yağ içerir.

Yoğurt kilo yapar mı?

Sağlıklı besleme için gerekli olan aminoasitleri, vitaminleri ve mineralleri içeriğinde bulundurur. Bu maddeler aynı zamanda metabolizmayı düzenleyerek zayıflamaya yardımcı olur. Yani anlayacağınız kilo aldırma gibi bir özelliği yok. Yoğurt içeren diyet listelerinde kilo verme ve zayıflamak daha etkilidir. Vücudun eksik olan besinlerini karşılayarak diyet sırasında bedenin halsiz düşmesini engeller.

Faydaları ve Zararları?

Yoğurt zararlı bakteriler etkisiz hale getirir, yüksek tansiyonu önleyebilir. Marmara Üniversitesinde yapılan bir araştırma sonucu, yoğurdun diş mineleri için çok faydalı bir besin kaynağı olduğunu ortaya koymuştur. Bunun yanında yoğurdun bol miktarda içerdiği laktik asitler diş etlerini korumada önemli görevler üstlenmektedirler. Günlük olarak tüketilen bir kase yoğurt diş ve dişe bağlı hastalıklara yakalanmaz riskinizi azaltır. Özellikle aşırı yorgunluktan kaynaklanan göz altında şişme ve morarmalar yoğur sayesinde giderilebilir. Yoğurdu gözün altında kararmış kısma 15 dakika kalacak şekilde uygulayın. Bu kararmaları ortadan kaldıracaktır. Yoğurdun genel anlamada sağlık açısından bir zararının olduğunu söylemek mümkün değildir. Aşrı yoğurt tüketimi  ishal gibi sorunlara neden olabilir. Çok aşırı derecede yoğurt tüketimi bağırsaklarda bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonlara neden olabilir.

Kaynak: http://www.superanne.org/1-kase-yogur...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın