Görüş Bildir
Reklam
Reklam
Retro Biterken Borsa'da Sakin Geçen Haftada Hangi Hisseler Yükseldi? Altın ve Dolarda Haftalık Getiriler
Ocak ayında ilk iki hafta aşırı oynak ve sert düşüşlerle geçerken, 16-20 Ocak haftası Borsa'da yükseliş hakim oldu. Haftanın en çok kazandıran yatırım araçları da belli oldu. 2022'nin yıldızı Borsa İstanbul'da retroların bitmesi bir yana siyasi belirsizliklerin çözülmeye başladığı haftada faiz kararı da açıklandı. Bu hafta borsa kazandırırken, altın ve döviz tarafı da kazançlı çıktı. Yatırımcılar bu haftayı nasıl geçirmiş bakmak ister misiniz? Altın ve dolar da ne yapmış dönüp bir bakalım.
Borsa'da Endeks Uçmaz, Bankalar Uçurur: 20 Ocak'ta Günün En Çok Yükselen Hisseleri
20 Ocak Cuma günü Borsa İstanbul, yükselişini sürdürürken, bankaların güçlü primlenmesi dikkat çekti. Geçen haftalarda yatırımcıları panikleten devre kesiciler, sert düşüşler, bu hafta geride kalmış görünse de yatırımcılar temkinli durmaya devam ediyor. BİST 100 endeksi günü yükselişle tamamlarken, hangi hisseler yükseldi? En çok düşen hisseler nelerdi?
Sanat ve Spor Dünyasının Borsa Merakı Yeni Değil! Borsacı Olduğunu Duyunca Şaşıracağımız Ünlüler
Borsa İstanbul, 2022'de kendi ayaklarının üzerinde durarak ünlü oldu. O kadar ünlü oldu ki dünyada borsalar çökerken, 1 yılda yüzde 200'e yakın prim yaptı. Haliyle yatırımcı akınına uğradı. Enflasyonla ezilen, ev, araba alamayan, mevduatta eriyen İstinye'ye koştu. Buna son günlerde ünlü isimler de eklenince biz de magazin ve spor dünyasının Borsa'ya ilgisinin yeni olmadığını hatırlatmak istedik.
Reklam
Bir Aşağı Bir Yukarı Borsa'dan Bir PPK Geçti: 19 Ocak'ta Günün En Çok Yükselen Hisseleri
19 Ocak Perşembe günü Borsa İstanbul, yükselişini sürdürürken, karışık seyreden piyasada bugün PPK kararı takip edildi. Merkez Bankası faizleri değiştirmedi. Geçen haftalarda yatırımcıları panikleten devre kesiciler, sert düşüşler, bu hafta geride kalmış görünse de seyirdeki oynaklık tedirgin etmeye devam ediyor. BİST 100 endeksi günü yükselişle tamamlarken, hangi hisseler yükseldi? En çok düşen hisseler nelerdi?
Bir Sakinlik Çöktü Borsa Seçime Bile Tepki Vermedi: 18 Ocak'ta Günün En Çok Yükselen Hisseleri
18 Ocak Çarşamba günü Borsa İstanbul, yükselişini sürdürürken, yataylaşmaya başlayan piyasada bugün seçim tarihi bile heyecan yaratmadı. Geçen haftalarda yatırımcıları panikleten devre kesiciler, sert düşüşler, bu hafta geride kalmış gibi görünüyor. BİST 100 endeksi günü yükselişle tamamlarken, hangi hisseler yükseldi? En çok düşen hisseler nelerdi?
Reklam
Portföyler Toparlanıyor Borsa İstanbul'da Yükseliş Sürdü: 17 Ocak'ta Günün En Çok Yükselen Hisseleri
17 Ocak Salı günü Borsa İstanbul, yükselişini sürdürürken, yatırımcılar da yavaş yavaş rahatlıyor. Geçen hafta yatırımcıları panikleten devre kesiciler, yılın ilk iki haftasında görülen sert düşüşler, bu hafta geride kalmış gibi görünüyor. BİST 100 endeksi günü yükselişle tamamlarken, hangi hisseler yükseldi? En çok düşen hisseler nelerdi?
Gülben Ergen'den Borsa Anketi: Hisse Senedi Tavsiyesi Arayanlara Sanatçılar da Eklendi
Yatırım tercihler, kişilerin risk algılarıyla alakalı olurken, paranın çok olduğu yerlerde yatırım konusu ana başlıkları oluşturur. Bazı insanların ticari bakış açıları güçlü olurken, bazıları risk almayı sever. Gülben Ergen de Türkiye'de yatırımları konusunda bilinen ve dönem dönem iddialara konu olan bir sanatçı olurken, Borsa İstanbul'daki oynaklığın artmasıyla yaptığı hisse anketi Twitter'da gündem oldu.
Reklam
Temettü Hissesi Takip Edenlere: 2023'te Temettü Vermesi Beklenen Hisseler
Borsa İstanbul, bir yükselip bir düşerken, bir kesim yatırımcı var ki bunlarla hiç ilgilenmiyor. Uzun zamandır finansal özgürlük, emeklilik yatırımcısı, temettü emeklisi başlıklarıyla tanımlayan bu kesim, yıllık karını paylaşacak şirket arıyor. 2023'te karlarını ortaklarıyla paylaşması beklenen şirket hisselerini sizin için derledik.
16 Ocak'ta Borsa İstanbul Yeniden Yeşillendi: Hangi Hisseler Düştü? Günün En Çok Yükselen Hisseleri
16 Ocak Pazartesi günü Borsa İstanbul, yeniden yükselişe geçerken, yatırımcılar da rahat bir nefes aldı. Geçen hafta yatırımcıları panikleten devre kesiciler, iki haftadır görülen sert düşüşler, bugün kendini affettirmeye çalışır gibiydi. BİST 100 endeksi günü güçlü bir yükselişle tamamlarken, hangi hisseler yükseldi? En çok düşen hisseler nelerdi?
Ucuz Hisse Arayanlara Yatırım Kurumlarından Tavsiyeler: Getiri Potansiyeli Olan Hisseler
Borsa İstanbul'da 2022'nin getirileri 2023'ün ilk iki haftasında mumla aranırken, rekorlarla yüksek kazançlara alışan BIST'in taze yatırımcıları alacak ucuz hisse kovalıyor. Borsa tarihinde tüyo arayışı bitmeyen vatandaşlar, son oynaklıklarla 'Bir hisse söyle yolumuzu bulalım' söyleminden 'Günlük al-sat para kazandırmıyor. Artık Buffett tarzı uzun vade, şirket ortağı olacağım. Temettü veren hisselere bakıyorum' şekline bürünüyor. Yine de göz ucuyla ucuz kalan kendi rallisini kendi yapacak kağıt gözetliyor. Yatırım kurumları yeni yıla yönelik beklentilerini açıkladı. Ucuz hisse avcılarına güzel bir derleme yaptık. Dileyenler buyursun ama baştan söyleyelim: Yatırım tavsiyesi değildir!
Reklam