Görüş Bildir
Haberler
En İyi Uyarlama Senaryo Dalında Oscar Ödüllü İzlenilmesi Gereken 29 Muhteşem Film

En İyi Uyarlama Senaryo Dalında Oscar Ödüllü İzlenilmesi Gereken 29 Muhteşem Film

Özgür Altay
07.08.2015 - 17:55

Şimdi de sizler için bazıları kitaplardan bazıları ise yaşanmış hayatlardan sinemaya uyarlanmış ödüllü filmlerden bir liste oluşturdum.  Yine zamanınızı dolu dolu geçirtecek bir galeri sizleri bekliyor. İyi seyirler…

Sıralama IMDb puanına göre  yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

29. Precious (Acı Bir Hayat Öyküsü), 2009

29. Precious (Acı Bir Hayat Öyküsü), 2009

Precious, Amerika'daki binlerce benzeri genç kız gibi, aile içi şiddet mağduru, hüzünlü bir çocuktur. Precious'un bir diğer sorunu da aşırı kilosundan dolayı içine kapanık bir genç kız olmasıdır. Ancak yaşadığı tüm bu sorunlu yanlara rağmen Precious içinde bulunduğü durumu kaderinin bir parçası olarak kabullenerek bir çıkış noktası bulma umudu taşır. Bu umudun kapısı, yaşadığı sorunlardan hayal dünyasında gezintiye çıkarak kaçmasıyla açılabilecektir. Film, hayatın umutla bakılması gereken bir hediye olduğu düşüncesi ile hareket ediyor ve aynı zamanda, çaresiz insanların yalnız olmadıklarını, onlara her zaman yardıma hazır kurumların var olduğunu anlatıyor.

IMDb: 7.4

28. The Descendants (Senden Bana Kalan), 2011

28. The Descendants (Senden Bana Kalan), 2011

Toprak sahibi zengin bir baba olan Matt King (George Clooney), eşinin trajik bir bot kazası geçirmesinden sonra,  geride kalan iki kızı ile ilişkisinin hiç de hayal ettiği gibi olmadığını farkeder. Matt, kızları ile olan ilişkisini düzeltmeye kararlıdır fakat gittikçe kötüye giden akıl sağlığı onun için hayatı oldukça zorlaştıracaktır.

IMDb: 7.4

27. Traffic (Trafik), 2000

27. Traffic (Trafik), 2000

Üç farklı hikâyenin asıl kahramanlarının tek isteği var: Uyuşturucuya dur demek. Hikayelerden ilkinin baş kahramanı Javier Rodriguez Rodriguez (Benicio del Toro) ve ortağı. İkisi bir uyuşturucu taşıyıcılığını durdurunca bu olay General Salazarın kulağına gider ve böyle Salazar Javieri yanına çağırarak ona Flow Flowers denilen bir adamı yakalamasına emir verir. İçine kapanık, sakin ve işinide açıkçası çok beğenmeyen Javier bu olayda da başarılı olur ancak daha görevleri bitmemişdir. İkinci hikâyenin kahramanı ABD başkanı tarafından yeni göreve verilen saygı değer yargıç Robert Wakefield (Michael Douglas) fakat o da kızının uyuşturucu kullandığını öğrenince gittikçe daha fazla olaylar yaşanmaya başlar. Üçüncü hikâyenin kahramanları ise bir kadını sürekli kocasının gizli işleri yüzünden takip eden (Catherinze Zeta Jones) iki polisin hikâyesi (Don Cheadle ve Lius Guzman) fakat onların görevlerinde ölüm olacaktır.

IMDb: 7.7

26. Brokeback Mountain (Brokeback Dağı), 2005

26. Brokeback Mountain (Brokeback Dağı), 2005

Genelde kadınlarla vakit geçirmeyi seven iki sert erkek, Brokeback Dağı civarında bir çiftlikte tanışır ve birlikte vakit geçirmeye başlar. Zamanla aralarındaki ilişki, dikkat çekici bir derinlik ve duygusal bir boyut kazanır.

Biri çiftçi, diğeri ise rodeo kovboyu, farklı karakterlerine rağmen birbirlerine bağlanırlar. Yaşam boyu sürecek olan bu ilişki, kimi zaman kopmalar ve ayrılıklar yaşayacak fakat yeniden iki aşığı buluşturacaktır. Ortaya, kulaktan kulağa yayılacak, aşka dair güçlü tonlar barındıran efsanevi bir hikaye çıkacaktır.

IMDb: 7.7

25. Midnight Express (Geceyarısı Ekspresi), 1978

25. Midnight Express (Geceyarısı Ekspresi), 1978

Amerikalı genç bir turist olan Billy Hayes, sevgilisi Susan ile birlikte Türkiye'de tatildedir. Hayes tatil dönüşü arkadaşlarına satıp para kazanmak amacıyla ülkesine dönerken yanında iki kilogram haşhaş götürmeye teşebbüs eder. Vücuduna canlı bomba gibi yerleştirdiği küçük paketler halindeki uyuşturucu uçağa binmek üzereyken yapılan ani bir güvenlik aramasıyla polisler tarafından bulunur ve İstanbul Sağmalcılar Cezaevi'nde tutuklu geçireceği süreç başlar.

IMDb: 7.7

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. The Last Emperor (Son İmparator), 1987

24. The Last Emperor (Son İmparator), 1987

Çin'in son imparatoru Pu Yi'nin dramatik hikayesini anlatan bir film.Yasak şehirde doğan Pu Yi birdenbire kendisini çocuk yaşta imparator olarak bulur.İngiliz bir hoca ona batı medeniyeti hakkında fikirler verir.Pu Yi büyüdükce iyi bir imparator aynı zamanda çocukluğunu ve gençliğini iyi yaşayamamış biri olur.

IMDb: 7.8

23. Argo (Operasyon: Argo), 2012

23. Argo (Operasyon: Argo), 2012

1979 yılında 4 Kasım tarihinde Şah'ın devrildiği İran devriminin en yoğun

günlerinde, militanlar başkent Tahran’daki Amerikan Büyük Elçilik binasına girip 52 Amerikalı’yı rehin alırlar. O hengamede kaçmayı başaran 6 Amerikan vatandaşı Kanada Elçiliği’ne sığınır ve hayatları halen tehlikededir. Her an yakalanma ve öldürülme tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. CIA uzmanı Tony Mendez bu Amerikan vatandaşlarını kurtarmak amacıyla bir film senaryosuna yakışır oldukça riskli bir plan hazırlar... 

IMDb: 7.8

22. The Social Network (Sosyal Ağ), 2010

22. The Social Network (Sosyal Ağ), 2010

Bir Ekim gecesi, yıl 2003. Mark Zuckerberg, sarhoş kafayla Harvard Üniversitesi'nin sistemine sızar. Kız arkadaşı tarafından terk edilmiştir ve bunun acısını kampüsteki tüm kızların bilgisinin olduğu bir veritabanında birleştirmek ister. Yazdığı uygulamada ekranın iki yanındaki kızların fotoğraflarını oylayarak hangisinin daha güzel olduğu seçilebilmektedir. Mark sayfanın adına Facemash adını verir. Sitenin başarısı hızla yayılır fakat Mark'ın kadınlara olan nefreti ve bu yolda gizlilik kurallarını ihlal etmiş olması Harvard Üniversitesi'nin de tepkisi çeker. Bu durum sitenin evrilerek Facebook'a dönüşmesine olanak sağlar. Öncelikle yalnızca Harvard'da kullanılan Facebook, daha sonra diğer üniversitelerde de açılır ve Ivy League'den Silikon Vadisi'ne tüm dünyada yayılmaya başlar. Sosyal medya denince günümüzde akla gelen ilk uygulamalardan olan Facebook'un arkasında yatan gerçekler, oluşumunun öyküsü ve günümüz dünyasına sunduğu artı ve eksiler Mark Zuckerberg'in hikayesinden yola çıkılarak ele alınıyor.

IMDb: 7.8

21. Ordinary People (Sıradan İnsanlar), 1980

21. Ordinary People (Sıradan İnsanlar), 1980

Beth (Mary Tyler Moore) ve Calvin (Donald Sutherland) oğulları Conrad (Timothy Hutton) ile yaşayan bir ailedirler.Büyük oğullarını bir tekne kazasında kaybetmişlerdir ve zor günler yaşamaktadırlar.Conrad bu ölümden kendisini sorumlu tutmaktadır.Bu zor günlerde onu ayakta tutan tek şey ise psikiyatristidir.

IMDb: 7.9

20. Dances with Wolves (Kurtlarla Dans), 1990

20. Dances with Wolves (Kurtlarla Dans), 1990

Teğmen Dunbar .Amerikan iç savaşından sonra güney Dakota'daki sınır karakoluna atanır.Sürekli sınır karakoluna gelen bir kurtla arkadaş olur.Bu kurtla oyunlar oynarken onu Sioux kabilesinden yerliler görür ve ona kurtlarla dans eden adam adını takarlar.Dunbar'ın bu kabileyle tanışması sonucu politik fikirleri değişmeye başlar.Zaman içinde bu barışcıl kızılderilileri dahada yakından tanıyarak dostluklarını ilerletir.Onlardan biri gibi davranmaya başlandığında aslında kızılderililerin büyüttüğü bir beyaz olan tek yumrukla direnen aşık olacak ve gelen tehlikeleri birlikte göğüs gerecekler.

IMDb: 8.0

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Slumdog Millionaire (Milyoner), 2008

19. Slumdog Millionaire (Milyoner), 2008

Jamal Malik Mumbai'nin gecekondu mahallelerinden birinde yaşayan 18 yaşında bir yetimdir. Hindistan'da katıldığı bir bilgi yarışmasında 20 milyon rupe kazanmasına sadece bir adım kalmıştır. Şovun o gecelik bitmesinin ardından Jamal, eğitimsiz olan birinin bu kadar büyük başarıyı ancak hile yoluyla gösterebileceğinden şüphelenilip tutuklanır. Ama yarışmadaki her sorunun cevabıyla o gece Jamal'ın inanılması zor gerçek hikayesi ortaya çıkacaktır. Fakat sadece bir soru gizemini korur...

IMDb: 8.0

18. 12 Years a Slave (12 Yıllık Esaret), 2013

18. 12 Years a Slave (12 Yıllık Esaret), 2013

1841'de New York'ta yaşayan Solomon Northup, kendisini müziğe adamış siyahi bir adamdır. Ailesiyle birlikte yaşayan Solomon, özgür yaşayan ve istediği şeyleri yapabildiği için mutlu bir adamdır. Fakat bir gün bir müzik işi için 2 adam ile tanışır ve çalışmak için Washington'a gider. İnandığı medeni dünya alt üst olur çünkü kendisini kaçırıp Güney'de bir çiflikte köle olarak çalışması için satarlar. Özgürlüğünü korumak için verdiği tüm emekler ve mücadele yerle bir olmuş, hayatı kabusa dönmüştür. Bu cehennemde Solomon acıyı, şiddeti, küçük düşürülmeyi yeniden öğrenecek ve isyan etmeye cesareti olmayan br grup insanın umutsuzluğuna şahit olacaktır. Sevdiklerini ve hayatını geri almak için ne yapması gerektiğini kesinlikle bulmuştur.

IMDb:  8.1

17. The Imitation Game: Enigma (Yapay Oyun: Enigma), 2014

17. The Imitation Game: Enigma (Yapay Oyun: Enigma), 2014

II. Dünya Savaşı Nazi Almanyası'nın hâkimiyetinde birden çok cephede çok çetin biçimde devam etmektedir. İngiliz İstihbaratı tüm yoğun çabalarına ve yüzlerce kişiyi çalıştırmasına rağmen Almanların kullandığı Enigma şifreleme sistemini çözmeyi başaramamıştır. Almanların çok gizli bir biçimde şifrelediği bu yazışmalar, İngilizlere ve müttefiklerine çok ağır kayıplara mal olmuştur. Çözüm olarak İngiliz hükümeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı çatısı altında ülkenin en iyi şifre çözen beyinlerini ve kriptoloji uzmanlarını toplar. Bu isimlerden biri de farklı çalışmalarıyla tanınan ve kendi yöntemlerinden ödün vermeyen genç profesör Alan Turing'dir. Turing'in ekibe katılması dengeleri alt üst edecek ama o güne kadar hiç denememiş büyük çaplı bir girişimin de kapısını aralayacaktır. 

IMDb: 8.1

16. Sling Blade (Bıçak Sırtı), 1996

16. Sling Blade (Bıçak Sırtı), 1996

Sling Blade, karmaşık bir ahlaki ikilem içinde kalmış Karl Childers'in gizemli,

ruhani ve kara mizah öyküsüdür. Çocukken çok dindar bir ailede büyüyen Karl, ailesi tarafından tanrının bir cezası olduğuna inandırılmıştır. Bir gün annesini kasabanın serserileri ile cinsel ilişki sırasında gören Karl, yaptıkları şeyin yanlış olduğunu düşünerek onları bıçaklayarak öldürür. Bu cinayet sebebiyle akıl hastanesine konur ve şimdi, 25 yıl sonra serbest kalarak tekrar topluma karışır.

IMDb: 8.1

15. Gone with the Wind (Rüzgar Gibi Geçti), 1939

15. Gone with the Wind (Rüzgar Gibi Geçti), 1939

Amerikan Sivil Savaşı'nın arifesinde, Georgia eyaletinin kırsal bir bölgesindeyiz... Scarlett, Suellen ve Careen ile birlikte İrlanda göçmeni bir ailenin kızlarından biridir. Güzeller güzeli Scarlett, Brent ve Stuart isimli iki kardeşle konuşmaktadır. Bu iki kardeş Scarlett'tan bir şeyi gizlemektedirler. Genç kızı gizlice sevdiği Ashley Wilkes isimli adam Scarlett'a aşık olsa da kuzeni Melanie ile evlenecektir. Henüz kimsenin bilmediği bu gerçek, yakın bir zamanda duyurulacaktır. Daha sonraları Scarlett, gönlünü Rhett Butler'a kaptırsa da Ashley'i aklından atamayacaktır. 

Sivil savaşın gölgesinde yaşanan çok kahramanlı bir aşk hikayesini konu alan efsanevi film hem dönemin Amerikası hem de aşk halleri üzerine önemli şeyler söylüyor.

IMDb: 8.1

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. A Beautiful Mind (Akıl Oyunları), 2001

14. A Beautiful Mind (Akıl Oyunları), 2001

John Forbes Nash azandığı bir bursla Princeton Üniversitesi'nde öğrenim görmeye başlar. Bu süreçte parlak zekasını her daim hissettiren ve çevresindekilerle uyum sorunu yaşayan dahi Nash, inanılmaz bir teoriyi ortaya sürüp kanıtlama aşamasına kadar gelir. Böylece matematik çevrelerince ününü yayan dahi adam zamanla şizofrenik belirtilerle mücadele etmeye başlar. Nash artık kendi kurgusal gerçekliklerinden oluşturduğu dünyasıyla asıl gerçekleri ayırt edemeyecek bir aşamaya gelir. 

IMDb: 8.1

13. No Country for Old Men (İhtiyarlara Yer Yok), 2007

13. No Country for Old Men (İhtiyarlara Yer Yok), 2007

Llewelyn Moss, bir olay yerinde bulduğu çantayı alır ve başını hiç ummadığı bir belaya sokar. Artık peşinde bir kiralık katil vardır. Moss bir Vietnam gazisidir ve bir şekilde uyuşturucu olaylarının ortasında soruna dönüşen bir meseleye karışır. Peşindeki katil Anton Chigurh planı konusunda kararlıdır çünkü işini yarım bıramak niyetinde değildir. İşin için çok sayıda masum insanın ve suçluların da karışacağı soluk soluğa bir takip başlayacaktır. Film Coen kardeşler yapımıdır ve dört Oscar kazanmalarını sağlamıştır. Bir başyapıt olarak kabul görmektedir.

IMDb: 8.1

12. To Kill a Mockingbird (Bülbülü Öldürmek), 1962

12. To Kill a Mockingbird (Bülbülü Öldürmek), 1962

Ekonomik buhranın hüküm sürdüğü 1930’lar Amerika’sında, Alabama eyaletinde yaşanan gerçek bir olaydan konusunu alan film, ırkçılığın şiddetinin son noktaya ulaştığı bu dönemi gerçekçi bir üslupla işliyor. Beyaz bir kadına tecavüz suçuyla tutuklanan siyah bir gencin avukatlığını üstlenen başarılı bir avukat çevresi tarafından şiddetle eleştirilip davadan geri çekilmesi yönünde baskılara maruz kalır. Ancak idealist avukat yolundan dönmeyecektir. 

Modern Amerikan edebiyatının klasik yapıtlarından biri olan Bülbülü Öldürmek, Harper Lee’nin gerçek yaşamda şahit olduğu olayları işleyen ve içeriği gerçekte yaşanmış olaylara dayanan bir romandır. Roman, ünlü yönetmen Robert Mulligan tarafından beyaz perdeye uyarlandığında cesur ve başarılı bir uyarlama olarak dikkat çekip bu başarısını üç dalda kazandığı Oscar ödülüyle pekiştirmiştir.

IMDb: 8.3

11. Amadeus,1984

11. Amadeus,1984

Dünya müzikal tarihine yön veren deha Wolfgang Amadeus Mozart, gündelik yaşamında gerçek bir arıza karakter olarak yaşamdan bir hayli kopuk bir hayat tarzı sürdürmektedir. Yeteneğini dışa vurmak için ilginç bir yol seçen sanatçı tutarsız davranışlarda bulunmayı bir alışkanlık edinmiştir. Yaşamı ile müziği zıt kutuplarda ilerleyen Mozart, yeteneğini sergilemek için mantıksız hareketlerde bulunur. Adeta bir 'tutunamayan' profili çizen Mozart, bu sağlıksız yaşamı yüzünden Antonio Salieri'yi endişelendirmektedir. Diğerine göre çok daha disiplinli ve müzik konusunda hırslı olan Antonio, müziğin tanrısı kadar başarılı olamamaktadır. Bu düşünceler zamanla farklı bir ilişki kurmalarına neden olur... Müzik konusunda yüce bir yeteneğe sahip olan Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin ilişkisine odaklı bir başyapıt. Sanat ile sanatçının kişiliği arasındaki ilişkiye odaklanan ve usta müzisyenin yaşamını, Salieri üzerinden anlatan bir klasik.

IMDb: 8.3

10. Los Angeles Confidential (Los Angeles Sırları), 1997

10. Los Angeles Confidential (Los Angeles Sırları), 1997

1950'lerin başında Los Angeles küçük bir kasaba olmaktan çıkıp hayaller şehrine dönüşmeye başlamıştır.Yer altı dünyasının patronu Mickey Cohen'in hapse girmesiyle şehirdeki diğer suç örgütleri arasında liderlik savaşı başlar. Bir gece Cohen'in adamlarına baskın düzenlenir ve hepsi öldürülür. Öldürülenler arasında eski bir polis de vardır. Bu olayı araştırmak üzere L.A. Polis Departmanından üç polis görevlendirir. Görevlendirilen polisler karakter olarak birbirlerinden çok farklıdır Ve araştırmaları onları güzel bir kadına kadar götürür.

IMDb: 8.3

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. The Pianist (Piyanist), 2002

9. The Pianist (Piyanist), 2002

Wladyslaw Szpilman, savaş patlak verdiğinde 27 yaşındaydı ve Polonya'nın geleceği en parlak konser piyanistlerinden biriydi. Luftwaffe'de radyo istasyonu bombalandığında Chopin'in C minor Nocturne'nü çalıyordu.Tüm Yahudiler gibi o ve ailesi de evlerinden çıkartılarak Varşova gettolarına sürülmüştü. Bu çok yetenekli genç adam yeni yaşamında karaborsacıların ve işbirlikçilerin eğlendiği barlarda çalmaya başlamıştır.İşte bu işbirlikçilerden biri onu ve ailesini ölüme götüren esir kampı trenlerinden birinden kurtarmıştır. Savaş fısıltıları, direnişçiler ve sürpriz bir Alman subayı sayesinde Szpilman savaşta hayatta kalmayı başarır.

IMDb: 8.5

8. The Departed (Köstebek), 2006

8. The Departed (Köstebek), 2006

Köstebek, mafya ve polis teşkilatı arasında geçen savaşı anlatıyor. Uzun yıllardan beri mafya tarafından, polis teşkilatına sızmak üzere yetiştirilen adamlar son derece iyi pozisyonlardadırlar teşkilat bünyesinde. Aynı şekilde polisin aynı amaçla yetiştirdiği adamları da mafya içinde cirit atmaktadırlar. Ancak vakit her şeyin açığa çıkma vaktidir. Her iki cephede de köstebeklerin var olduğu anlaşıldığında söz konusu köstebeklerin ölümle burun buruna gelecekleri koşturmaca ve macera başlayacaktır. 

IMDb: 8.5

7. Casablanca (Kazablanka), 1943

7. Casablanca (Kazablanka), 1943

İkinci dünya savaşında çok direnişli örgütün lideri Victor Lazlow Alman konsantrsayonu kampından kaçarak Casablanca'ya gelir.Amacı Lizbon'a oradanda ABD'ye iltica etmektir.Fakat bütün umutları şans eseri Casablanca'nın en meşhur gece kulübünün sahibi olan Rick'e bağlamıştır.Rick kaçış için gerekli olan pasaportlara sahib olan tek kişidir.Öte yandan Ricky'in Victor'un yakalanması yada öldürülmesi için gerekli nedeni vardır.Victor'un karısı Ilsa Ricky bir zamanlar kendisini terk ettiğine inandığı ve kalbinin derinliklerine gömdüğü büyük aşkıdır.

IMDb: 8.5

6. The Silence of the Lambs (Kuzuların Sessizliği), 1991

6. The Silence of the Lambs (Kuzuların Sessizliği), 1991

Akademiyi başarıyla bitirmiş olan Clarice Starling artık genç bir FBI ajanıdır. Clarice, sapık bir katilin peşindedir. Katilin elinde bulunan bir kadını kurtarmaya çalışmaktadır. Bu katil, kurbanlarının derilerini yüzebilecek kadar psikopat bir sapıktır. Clarice, bu sapığa ulaşma amacıyla, bir başka psikopat olan ünlü Doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşmak gerektiği yönünde bir plan yapar. Fakat, Clarice’in Lecter’dan alacağı bilgiler güvenini kazanmasına bağlıdır. 

IMDb: 8.6

5. One Flew the Cukook’s Nest (Guguk Kuşu), 1975

5. One Flew the Cukook’s Nest (Guguk Kuşu), 1975

Eyalet Akıl Hastaesi'nde kısa bir tatil kulağa pek de kötü gelmiyor, öyle değil mi? Randle P. McMurphy (Jack Nicholson), damarlarında kan yerine elektrik dolaşan, ağzı çok iyi laf yapan özgür ruhlu bir mahkumdur. McMurphy, deli numarası yaparak kendisini 'kaçıklar' olarak nitelediği adamların yanına aldırır. Ve hemen ardından, onun bulaşıcı düzensizlik sevdası yeni geldiği yerdeki

uyuşturucu rutinle karşı karşıya gelir. McMurphy Dünya Kupası maçları oynanırken, yeni arkadaşlarının yatıştırıcı ilaçlara boğulmuş bir şekilde ortalıkta bornozlarla dolaşmasına dayanamaz. Bu, savaş demektir! Bir tarafta McMurphy vardır. Diğer tarafta ise, sinema tarihinin en soğuk ve canavar ruhlu karakterlerinden Hemşire Ratched (Louise Fletcher) vardır. Ortada ise, koğuştaki herkesin kaderi. 

IMDb: 8.7

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Forrest Gump, 1994

4. Forrest Gump, 1994

Düşük I.Q. sahibi Forrest Gump Jenny ile tanışır ve aşık olur. Gump aralarında Elvis Presley, Kennedy, Nixon’ın da olduğu tarihsel kişilerle kaza eseri tanışır ve 50’lerden 70’lerin sonuna kadar gelen bir süre zarfında olaylar gelişir. 

Gump tamamen tesadüf olarak Vietnam savaşına ve Amerikan yakın tarihinin önemli olaylarına şahitlik eder ve hatta rol alır. Ancak bilmeden yaptıklarının ne kadar önemli sonuçları olduğundan da haberi yoktur.

IMDb: 8.8

3. The Lord of the Rings: The Return of the King (Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü), 2003

3. The Lord of the Rings: The Return of the King (Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü), 2003

Aragorn, kendi ırkının çağrısına cevap vererek, Orta Dünya’nın bütün kaderi onun elindeyken doğumuyla birlikte ona verilen gücünü kullanabilecek midir?

Karanlığın bütün güçleri son savaş için bir araya gelirken Gandalf, Gondor’un yaralı ordusunu toparlamak için hazırlıklara başlar. Gandalf’a gereken destek Rohan Kralı Theoden’den gelir. Thoden, tarihin bu en büyük savaşı için tüm savaşçılarını seferber eder. İçlerinde saklanan Eowyn ve Merry ile birlikte insanlar, tüm cesaretlerine ve ırklarına olan sonsuz bağlılıklarına rağmen Gondor’u kuşatan düşmanların karşısında güçsüzdür. Çok büyük kayıplar vereceklerini bilseler de insanlar Sauron’un dikkatini başka yöne çekerek Yüzük Taşıyıcısı’nın yolculuğunu tamamlamasını sağlamak için hayatlarının en zor savaşında birbirlerine kenetlenirler.

IMDb: 8.9

2. Schindler’s List (Schindler’in Listesi), 1993

2. Schindler’s List (Schindler’in Listesi), 1993

Film, Oskar Schindler adlı bir Alman işadamının 2. Dünya Savaşı zamanında Polonya’da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırması ve bu sayede 1100 Yahudi’nin hayatını kurtarmasını konu alıyor. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan film, ünlü yönetmen Steven Spielberg’in en önemli yapıtları arasında sayılan ve ona Oscar kazandıran bir yapımdır. 

IMDb: 8.9

1. The Godfather (Baba), 1972

1. The Godfather (Baba), 1972

Mario Puzo’nun çok satan kitabından Puzo ve yönetmen Francis Ford Coppola tarafından sinemaya uyarlanan eser, 40’lar ve 50’lerin Amerika’sında, bir İtalyan mafya ailesinin destansı öyküsünü konu alıyor.Don Corleone’nin kızı Connie’nin düğününde, ailenin en küçük oğlu ve bir savaş gazisi olan Michael babasıyla barışır. Bir suikast girişimi, Don’u artık işleri yönetemeyecek duruma düşürünce, ailenin başına Michael ve ağabeyi Sonny geçerler. Danışmanları Tom Hagen’in de yardımlarıyla diğer ailelere savaş açan Corleone ailesi, eski moda yöntemleri de değiştirmeye başlar.

IMDb: 9.2

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
19
16
8
7
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Harun Yanlar

alvin ve sincaplar nasıl atlanır

foreverindebt

asjhdkdm :D

merimer

Rüzgar gibi geçti efsanedir ya