Görüş Bildir
Haberler
Zihninizdeki Cehalet Bulutlarını Bir Çırpıda Silip Atacak 17 Enteresan Bilgi

etiket Zihninizdeki Cehalet Bulutlarını Bir Çırpıda Silip Atacak 17 Enteresan Bilgi

Bu birbirinden ilginç bilgilerle ufkunuzu yedi değil en az 17 kat arttırmaya hazır mısınız? Eğer hazırsanız, başlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 2011 yılında Aimee Davison adlı bir kadın 10 bin dolara "görünmeyen" bir sanat eseri satın aldı.

Müzenin bütün bir kanadına onun adı verildi ve eserle birlikte sergilenmek üzere, üzerinde parçanın tanımıyla birlikte Davison'un isminin yer aldığı bir başlık kartı hazırlandı. Söz konusu sanat eserinin adı 'Temiz Hava' idi.

2. Tayvan'da minyatür tuvaletler üzerinde yemek servisi yapan restoranlar var.

3. Japonya'da bir sumo güreşçisi bebeğinizi ağlatabilirse, bunun size ve ailenize iyi şans getireceğine dair yaygın bir inanış vardır.

4. 2006 yılında, kimliği bilinmeyen bir kişi Yeni Zelanda'yı açık artırma usullü bir alışveriş sitesi olan eBay'de satmaya çalıştı.

Fiyat, eBay'in açık artırmayı kapatmasından önce 3 bin dolara kadar çıktı.

5. Saddam Hüseyin "Zabibah ve Kral" adlı bir aşk roman yazdı. Kitap, 2000 yılında Irak'ta anonim olarak yayımlandı ve en çok satan kitaplar arasına girdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Adolf Hitler, çocukken bir rahip olmak istiyordu.

Ayrıca, Hitler'in ailurofobisi yani kedi korkusu vardı. Büyük İskender, Napolyon ve Mussolini de aynı fobiden muzdaripti.

7. 2006 yılında, bir kadın osuruk kokusunu engellemek için uçuş sırasında kibrit yakmaya kalktı.

Bu durum, Singapur Havayollarına ait uçağın duman alarmlarını tetikledi ve uçak acil iniş yapmak zorunda kaldı.

8. Bir kişi yaklaşık bir ay boyunca yiyeceksiz idare edebilir, ancak su olmadan sadece bir hafta kadar yaşayabilir.

Vücudunuzdaki su miktarı sadece %1 oranında azalırsa, susuz hissedersiniz. %10 oranında azalırsa, ölürsünüz.

9. İkinci Dünya Savaşı sırasında Kanadalılar savaş kamplarındaki mahkumlara öyle iyi davrandılar ki, birçoğu savaş bittiğinde ayrılmak istemedi.

10. Prens Charles ve Prens William her zaman bir kaza olması durumuna karşılık ayrı ayrı uçaklarda seyahat ediyorlar. Çünkü böyle bir durumda içlerinden en azından birinin hayatta olması gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Boomslang yılanı (dispholidus typus) adı verilen ve zehriyle vücudunuzdaki her delikten kanama başlatan bir yılan türü var.

Bu yılanın zehri, iç kanama yüzünden sizi mavi renge bile döndürebilir ve kanamadan ölmeniz yaklaşık 3 ila 5 gün kadar sürebilir.

12. Charles Darwin, neredeyse keşfettiği her hayvanı yemiştir.

13. Brad Pitt'in 1997 yapımı Tibet'e Yedi Yıl filmindeki rolü sebebiyle Çin'e girişi yasaklandı.

Filmin yönetmeni Jean-Jacques Annaud ve Dalai Lama'yı canlandıran oyuncu David Thewlis de Pitt ile birlikte ülkeye girmekten men edilen isimlerden ikisiydi.

14. Midenizdeki asidin vücudunuzu yememesinin tek nedeni, mide hücrelerinin yok olduklarından daha hızlı yenilenmesidir.

15. 2007 yılında, Corey Taylor adında Amerikalı bir adam cep telefonu sözleşmesinden ücret ödemeden çıkmak için kendi sahte ölümünü planladı. Ancak planı işe yaramadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. 1923 yılında Jokey Frank Hayes, New York Belmont Park'ta düzenlenen bir at yarışını oldukça ilginç bir şekilde kazanmıştı.

Hayes, yarışın ortasında bir kalp krizi geçirmişti ama atı çizgiyi geçinceye kadar eyerde kalmayı başardı.

17. ABD'nin Kentucky eyaletinde nesiller boyu mavi bir cilde sahip olan bir aile yaşamaktaydı.

Bu sıra dışı ailenin, akraba evlilikleri ve methemoglobinemi olarak bilinen nadir bir genetik hastalık kombinasyonu ile mavi ciltlerini kazandıkları düşünülüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
235
107
29
16
14
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammed Narin

onedio böyle kaliteli içerik sana yakışmıyor yaa ordan yap bir tane sidik renginize göre hangi bilim adamısınız testi de onedioda olduğumuzu bilelim 😜😂😂

Aslında bilgiler iyiydi ama bana aydınlanma duygusu tam geçmedi.

diloni

#1 yanlis anlamayin ama bazen modern sanati anlamakta zorlaniyorum.... Allah askina hic bir seyi satin almamak nedir zbxbhddnjxzjjz