Görüş Bildir
Haberler
Zihni Sinir Bulmaca Zamanı! Bu Zorlu 7 Einstein Bulmacasını Çözmeye Hazır mısın?

etiket Zihni Sinir Bulmaca Zamanı! Bu Zorlu 7 Einstein Bulmacasını Çözmeye Hazır mısın?

Ezgi Varlı
02.03.2018 - 17:07

Bu 7 soruda şaşırtıcı derecede zihniniz açılacak. Unutmayın Einstein ilk meşhur bulmacasını çocukken tasarlamıştı, bunları çözmekte ne var ki...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle kolay sorulardan başlayalım. Bir kaptaki bakteri her dakikada kendisiyle aynı büyüklükte iki eşit parçaya bölünüyor, o iki parça da aynı şekilde yeniden bölünüyor ve işlem böyle devam ediyor. Kap gece 12'de dolmuştur. Kap ne zaman yarısına kadar doluydu?

2. Bu da çerez. İki kuğu bir kuğunun önünde, iki kuğu bir kuğunun arkasında, ortada bir kuğu var. Toplamda kaç kuğu vardır?

3. Karşınızda iki kapı var. Birinin ardında amansız bir aslan, diğerinin ardında ise bir küp altın var. Kapıları iki muhafız bekliyor. Yanlızca bir soru sorma hakkınız var. Muhafızlardan biri hep doğru, biri hep yalan söylüyor. Altını bulmak için nasıl bir soru sorardınız?

4. Yaşlı kral, krallığını kime bırakacağına karar vermek için iki oğluna bir görev verir. Oğullarına, atı tepedeki kiliseye en son ulaşanın kenidisnden sonra kral olacağını söyler. Küçük oğlu derhal ata atlar ve kiliseye doğru yola koyulur. Kral sözünün eridir ve krallığı küçük oğluna bırakır. Neden?

5. Eleme usulü (kaybeden yarışmadan ayrılır) bir tenis turnuvasında toplam 31 maç yapılıyor. Turnuvaya kaç oyuncu katılmıştır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şimdi absürd bir soru. Martin altı aydır alplerde yürüyordu ve çocuklarının cinsiyetlerini unutmuş. İki çocuğu olduğunu ve içlerinden birinin erkek olduğunu biliyor. Fakat çocuklarına dönüş yolunda hediye alması gerekiyor. Amacı kız mı erkek mi olma olasılığının hangisinin büyük olduğunu bulmak. Martin çocuklarından en az biri erkek olduğu için ötekinin kız olma olasılığının daha yüksek olduğunu düşünüyor. DOĞRU MU, YANLIŞ MI?

3. ve 6. sorunun nedenini merak ediyor musun?

7. Son soru. Bir aile buluşmasına katılanlar şunlardır: Bir büyükanne, bir büyükbaba, iki baba, iki anne, dört çocuk, üç torun, iki kız kardeş, bir erkek kardeş, iki kız evlat, iki erkek evlati bir kayınpeder, bir kayınvalide, bir gelin.Bu buluşmaya en az kaç kişi katılmıştır?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Her türlü vericektik zaten. Sonra 7. soruyu çözmeyi unutma!!! Cevap 3 ve 6:

Her türlü vericektik zaten. Sonra 7. soruyu çözmeyi unutma!!!  Cevap 3 ve 6:

3) Çünkü muhafız hangi kapı derse, küp öbür kapının ardındadır. Hep doğru söyleyen muhafız yalancının vereceği yanıt neyse size onu söyler ve altının hangi kapının ardında olmadığını öğrenirsiniz. Hep yalan söyleyen muhafız ise, dürüst muhafızın yanıtı konusunda yalan söyleyeceğinizden yine küpün hangi kapının ardında olmadığını öğrenirsiniz.

Neyse devam edelim...

6) Bir çocuğun kız ya da erkek olma olasılığı %50. Fakat iki çocuklu bir ailede dört seçenek vardır. 

Kız-Kız

Kız-Erkek

Erkek-Kız

Erkek-Erkek

En az birinin erkek olduğunu bildiğimiz için ilk şık eleniyor ve cevap 3/2 oranında kız olma ihtimali kalıyor.

Şimdi 7'yi çöz!!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
411
184
138
132
101
65
64
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın