Görüş Bildir
Haberler
Zico FIFA Başkanlığı'na Aday

Zico FIFA Başkanlığı'na Aday

Fatih
10.06.2015 - 23:37 Son Güncelleme: 11.06.2015 - 08:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

2 sezon Fenerbahçe teknik direktörlüğünü de yapan efsanevi futbol adamı Arthur Zico, Sepp Blatter'in istifası sonrası FIFA başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

5 ulusal federasyonun desteği sonrası bu kararı aldığını belirten Zico; 'Kararımı Avrupa'da aldım. FIFA başkanlığı için yarışabileceğimi düşündüm. Elbette, oyunun bazı kurallarının değişmesi gerektiğine de inanıyorum. Yalnızca FIFA'da değil, Brezilya Futbol Federasyonu'nda da bir şeylerin değişmesi gerekiyor. Bazı gerçekler var ve şakaya gelmemeli' ifadelerini kullandı.

Zico; 'Ayrıca, değişmesi gereken kurallardan biri de adaylık koşulları. Ben 62 yaşımdayım ve sadece 2 FIFA başkanı gördüm, Havelange ve Sepp Blatter! Dünya futbolunun kontrolünü sadece 2 kişiye mi vermeliyiz. Bu kabul edilemez.' diyerek sözlerini sürdürdü.

Brezilyalı efsane; 'Değişimin gerekli olduğuna inanmasam, başkan adayı olmazdım. İnsanlara bana oy vermeleri için dağıtabileceğim rüşvet param yok. Kimseyle de konuşmadım. 5 federasyon bana destek oldu ve bu kararı aldım. Seçimler, futbolun geleceğine fayda sağlamalı. Yeni kurallar konulmalı. Şimdi beklemeli ve neler olacağını görmeliyiz' diyerek sözlerini noktaladı.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/dunya/zic...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0