Görüş Bildir
Haberler
Zayıflık Gibi Görünmesine Rağmen Aslında Ayrıcalık Olan 11 Zeki İnsan Karakteristiği

Zayıflık Gibi Görünmesine Rağmen Aslında Ayrıcalık Olan 11 Zeki İnsan Karakteristiği

İnsanlara göre zayıflık, perde arkasına bakıldığında güç ve avantaj...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çabuk sıkılırlar.

Bir şeyin üzerine odaklanamayıp, uzun süre orada kalamamak büyük bir sıkıntı gibi gözüküyor. Bu aslında zihnin hızlı çalışmasının ve yaratıcı bir beynin laneti.

2. Zihinleri sürekli meşguldür.

Sürekli dalgın, uzaklara bakan, kolayca ortamlara adapte olamayan biri olmak gerçekten hayat kalitenizi aşağıya çekebilir. Fakat bu esasen fazlaca meraklı ve sürekli yeni şeyler öğrenmeye hevesli bir zihniniz olduğunu gösterir.

3. Sürekli risk alırlar.

Sürekli risk almak sizi nihayetinde kayıplara sevk edeceği için korkutucudur ve akıllıca bulunmaz. Fakat ancak hayatıyla ilgili önemli riskler alabilen insanların başarılı olduğu da bir gerçektir.

4. Karar verirken sezgilerine fazlaca önem verirler.

Bir konu hakkında içinizden geçenlere göre hareket etmeniz çoğu zaman mesnetsiz ve bilim dışı bir yöntem olarak görülür. Ama zeki ve yaratıcı insanların sezgileri genellikle onların doğru kararlar almasına neden olan bilge bir iç ses gibidir.

5. Sürekli hata yaparlar.

Neden, başarısızlık karakterleri olduğu için mi? Pek değil. Yaratıcı ve zeki insanlar çok fazla yola girer, çok fazla risk alırlar. Bu da onların fazlaca yanılmalarına ve hata yapmalarına sebep olur. Nihayetinde doğru ve sağlam olan yolu bulacak olan da onlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kuralları sorgularlar.

Evrendeki her şey fazlasıyla karmaşık ve çok yönlüyken, onlara tek bir yönden bakmanı isteyen dayatmalara katlanmak ne kadar mantıklı? Bütün mesele bu aslında.

7. Başkalarının ne düşündüğü onlar için çok da önemli değildir.

Hayatta seçimler yaparken kimin çoğunlukla ne yaptığı önemli bir veridir ama nihayetinde bağlayıcı değildir. Bunun farkında oldukları için son sözü kendileri söylerler. Sürünün dışında durmak pahasına.

8. Orijinal kişilikler oldukları için sık sık "egzantirik" ve "değişik" olarak etiketlenirler.

Toplumdaki genel refleks, herkesin birbirine benzemesi ve aykırılığın olmamasıdır. Böylece insanlar kendilerini gerçek bir düzende ve güvende hissederler. Farklı insanların varlıkları onları rahatsız eder. Zeki ve yaratıcı kimseler de ezber bozucu derecede farklıdır. Bu yüzden inanılmaz derecede göze batarlar.

9. Sık sık fikir değiştirirler.

Zeki insanların aktif bir zihni vardır ve hızlı karar alırlar. Bu da onların sık sık karar değiştiren maymun iştahlılar gibi görünmelerine sebep olabilir. Aslında durum farklıdır tabii.

10. Çok fazla hayal kurarlar.

Hayal kurmak başarının köküdür, membaıdır. Bunun bilincinde oldukları için de sürekli hayal kurmakta sakınca görmezler. Gerçekçi olduğunu düşünen insanlar tarafından hayalperest olarak nitelendirilseler bile.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bencillik derecesinde işlerine bakarlar.

Bencil olarak görünmek kötü bir özellik gibi görülebilir. Aslında zeki ve yaratıcı insanların bencilliği, kendi hayatlarını rahatça yaşama özgüveninden kaynaklıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
161
53
16
12
7
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın