Görüş Bildir
Haberler
Zamanla Her Şey Unutulur: Bir Dönem Hepimizin Favorisi Olup Sonunda Kaybolan 15 Oyun

Zamanla Her Şey Unutulur: Bir Dönem Hepimizin Favorisi Olup Sonunda Kaybolan 15 Oyun

21.04.2018 - 12:16

Yıllar insanlara olduğu kadar oyunlara da iyi davranmıyor. Gelişen grafikler, popüler olan oyun tarzlar, oyuncuların doyumsuzluğu derken oyunlar unutulup gidiyor. Bazı oyunlar efsane statüsünde olduğundan hala hatırlanıp oynanabiliyor. Counter Strike 1.6, Half-Life, Championship Manager 01/02 gibi. Ancak döneminde efsane olup, unutulmaya yüz tutan oyunlar da mevcut. Elbette ki çok daha fazla unutulan eski efsane olsa da, bunlar arasından seçtiğimiz 15 tanesine bir bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Out Run

1. Out Run

Out Run, bir zamanlar atari salonlarının vazgeçilmeziydi. Üstü açık arabamız ve yanımızdaki sarışın hatunla, asfaltı yara yara ilerlediğimiz günler unutuldu gitti.

2. FlappyBird

2. FlappyBird

Bir dönem herkesin telefonunda var olan, hepimizi deli eden FlappyBird çılgınlığı ortalığı kasıp kavuruyordu. Sonra bir gece ansızın unutulup gitti.

3. Pokemon Go

3. Pokemon Go

Çok yakın bir tarihte herkes sokaklarda Pikaçu peşinde koşuyordu. Ne olduysa bir anda oldu ve 7'den 70'e herkes bir anda unuttu gitti Pokemon GO'yu.

4. H1Z1

4. H1Z1

H1Z1 piyasaya sürüldüğü zaman çok büyük bir popülerlik elde etmişti. Gerek oyundaki hataların düzeltilmemesi, gerek rakip oyunların hızla artmasıyla H1Z1 unutulmaya yüz tuttu.

5. Infestation: Survivor Stories

5. Infestation: Survivor Stories

İlk Başta War Z ismiyle hayatımıza girip, daha sonra isim haklarında çıkan sorunlar nedeniyle Infestation adına geçmek zorunda kalan oyun, zombi temasıyla oyuncuları kendisine çekmeyi başarmıştı. Zamanla birer birer oyuncularını kaybeden yapım unutulanlar arasında yerini aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Knight Online

6. Knight Online

Bir dönemin efsane oyunu Knight Online. Nice gencin okuldan kaçmasına, sınıfta kalmasına, hayattan uzaklaşmasına neden olan oyun bir anda popülerliğini yitirdi. Yakın zamandan Steam platformuna girmesiyle tekrar ufak bir canlanma yaşasa da yine de oyuncularını kaybetti.

7. Red Alert

7. Red Alert

Bir dönem strateji oyunu dendiği zaman akla gelen oyunlardan birisi Red Alert serisiydi. Üzerinden yıllar geçse de oynanmaya devam eden oyun, internet kafelerin de baş konuğuydu. Red Alert 3 büyük bir kesim tarafından sevilmedi ve zamanla yok oldu.

8. Call of Juarez

8. Call of Juarez

Western oyun zaten oldukça az. Red Dead Redeption efsanesinin de PlayStation'a özel olması, Call of Juarez serisini çok ayrı bir yere taşıdı. İlk iki oyunla herkesi memnun edip, büyük bir hayran kitlesi yaratan oyun da aynı Red Alert gibi 3. oyunla kendisini bitirdi. Neden bir kovboy makineli tüfek kullansın ki?

9. No Man's Sky

9. No Man's Sky

Daha çıkmadan hayran kitleleri kazanan, binlerce oyuncunun hevesle beklediği, daha görselleri ve yapımcının fikirlerine paraları yatırdığı oyun No Man's Sky. Bir oyun çıktıktan 1 hafta sonra unutulur mu? Unutuldu. O bir hafta da yapımcıya küfür etmekle geçtiği için hatırlandı zaten. Resmen oyun dünyasının Çiftlik Bank'ı.

10. Driver

10. Driver

Bir dönemin efsanesi Driver. Bu oyunu oynamayan, saatlerce etrafta gazlamayan yoktur. Yıllar tabii ki bu oyuna da iyi davranmadı. Seri sonradan çıkan oyunlarla tutunmaya çalışsa da hiçbiri eskisi kadar sevilmedi ve unutulup gitti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Metal Slug

11. Metal Slug

Atari salonlarının bir başka efsanesi de Metal Slug'dı. Döneminde arka arkaya çıkan oyunları hepimizi kendine hayran bırakmış, jetonlarımızı bir bir harcamamıza sebep olmuştu. Atari salonlarının bitmesi, yeni oyunların gelmemsi sonucunda o da unutulan oyunlar arasında yerini aldı.

12. Age of Empires

12. Age of Empires

Herkese stratejiyi sevdiren oyunlardan biri olan, Türkçe seslendirmeleriyle gönlümüzü kazanan Age of Empires hepimizin göz bebeği olmayı başarmıştı. 3. oyunuyla sevenlerini üzmesi Age of için işleri tersine döndürdü. Eski oyunlarını elden geçirerek tekrar önümüze sunsa da Age of Empires eski günlerinin çok uzağında.

13. Blur

13. Blur

Ülkemizde atari salonlarının bittiği, internet kafelerin azaldığı ve PlayStation kaflelerin revaçta olduğu yıllardı. PES ve NBA'in yanında parlayan, Blur isminde bir oyun daha vardı. İnanılmaz bir popülerliğe ulaşan oyunda geçen zamanın sonunda etkisini kaybetti. 2. oyunun da iptal edilmesiyle unutulması kaçınılmaz oldu.

14. Ultima Online

14. Ultima Online

Online oyunların atası, belli bir yaşın üzerinde herkesin anıları olan oyun Ultima Online. Neredeyse herkesin ikinci bir yaşantısı haline gelen UltimaOnline çok uzun yıllar büyük kitleler tarafından oynansa da her oyun gibi tarihin tozlu sayfalarına karıştı.

15. Sensible Soccer

15. Sensible Soccer

Futbol oyunları PES ve FIFA'nın hakimiyetine girmeden önce Sensible Soccer adında bir efsane vardı. Dikey ve tepeden kamera açısıyla futbolseverlerin gönlünde taht kurmayı başarmıştı. Zamana yenik düşen efsane Sensible Soccer yeni oyunlar çıkartsa da, devir artık değişti. Futbol oyuncularının beklentisi de bambaşka bir noktaya gitti. Bir efsanenin de sonu geldi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
30
19
10
7
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın