Görüş Bildir
Haberler
Zamanında İnternet Aleminin Beyin Hücrelerini Yakmış 10 İlginç İllüzyon

Zamanında İnternet Aleminin Beyin Hücrelerini Yakmış 10 İlginç İllüzyon

Gozex
18.10.2018 - 08:46

İnternet kullanıcıları olarak neredeyse her gün yeni bir bulmaca, yeni bir illüzyonla karşılaşıyoruz. Birazdan göreceğiniz illüzyonlar da zamanında hepimizin kafasını allak bullak etmiş olanlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 2 farklı açı illüzyonu

1. 2 farklı açı illüzyonu

Bu illüzyon internette git gide daha yaygın bir hal alıyor. İnsan bu iki fotoğrafın farklı açılardan çekildiğini düşünse de bu iki fotoğraf tıpatıp aynı. Bu olay, beynin bir hikaye yaratma isteğiyle açıklanıyor, sonuç olarak iki aynı fotoğraf neden yan yana dursun ki?

2. Bu fotoğrafta gizlenmiş bir kedi var.

Kedi saklanmaya bile çalışmıyor, sadece uyuyor. Reddit kullanıcıları bu fotoğraf üzerinde oldukça zaman harcadı.

3. Kayıp telefon:

2016 yılında, Filipinli bir kadın yere düşürdüğü telefonunu bulabilmek için Facebook'taki arkadaşlarından yardım istedi. Çoğu insan kadının milleti trollediğini, yerde telefon filan olmadığını iddia etti. Ancak telefonu bir kere gördüğünüzde bir daha geri dönüşü yok.

4. 3D zebra yaya geçidi:

4. 3D zebra yaya geçidi:

Bu fikir İzlandalı şehir planlamacılarından geldi, bu şekilde yaya geçidine yaklaşan arabaların otomatik olarak yavaşlamasını sağladılar. Vatandaşlar bu yeni yaya geçitlerinden çok memnun, sürücüler de içgüdüsel olarak gördükleri anda yavaşlıyorlar.

5. Gizemli göl:

5. Gizemli göl:

'Gölü görüyor musunuz?' dedi bir Imgur kullanıcısı bu fotoğrafı paylaştığında. Aslında ortada göl möl yok, göl sandığınız şey aslında betondan bir duvar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Avlanmakta olan kar leoparı:

Bu fotoğrafı Avustralyalı fotoğrafçı Inger Vandyke çekti. Kar leoparları gizlenmekte o kadar başarılılar ki bu fotoğraftakini görmek neredeyse imkansız.

7. Sesli bir GIF:

İskoç bir kız Twitter'da bu GIF'i paylaşıp 'Bu GIF'ten çıkan sesi duyan var mı?' diye sordu. Bu olay görsel duyu algımızla ses algımız arasındaki bağlantıyla açıklanıyor. Resmin çalkalanması beynimiz tarafından ses dalgası olarak algılanıyor ve otomatik olarak kendimizi yüksek bir sese hazırlıyoruz.

Bu numara eski oyun tasarımcıları tarafından kullanılıyordu.

8. Aynanın içinden?

Video editlemeyi az çok biliyorsanız bu tarz videolar yaratmanız gayet mümkün. Zaten videoyu paylaşan arkadaşımız da bu tarz videolar yapıyor:

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Eş ama farklı parçalar?

10. 10 saniye içinde yaşlı kadını bulun.

Bu fotoğraf insanın kafasını karıştırıyor çünkü içinde hem genç hem de yaşlı bir kadın var. Yaşlı kadını bulmak biraz zamanınızı alabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
171
34
33
24
8
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Roronoa Zoro

#10 Benim gördüğüm ilk yaşlı kadın :)

Kağan Katmer

Silver for Monsters

victor shole

Ben genç kadını değil yaşlı kadını görmüştüm. :D Ne kadar doğrudur bilmiyorum 30 yaş üzeri yaşlı, altı insanlar genç kadını görüyormuş. Bende bir kaç kişide ... Devamını Gör

30 yas altiyim ama genc kadini hala bulamiyorum kddksk

fatoş

genç kadını göremeyenler derneği

fatoş

genç kadını görünmesin diye saklamışlar :D googledan baktım öyle görebildim :D