Görüş Bildir
Haberler
Yürümüyor, Konuşmuyor Ama Sürekli Aksiyon İstiyor! İşte 13 Oyunla Bebeğinizin İlk Yılı

Yürümüyor, Konuşmuyor Ama Sürekli Aksiyon İstiyor! İşte 13 Oyunla Bebeğinizin İlk Yılı

Anayım Ben Ana
31.10.2017 - 18:23 Son Güncelleme: 03.09.2020 - 16:28

Henüz yürümeyen, konuşmayan ama devamlı aksiyon isteyen bir bebeğiniz mi var? Kucağınıza alıyorsunuz sıkılıyor, gezdiriyorsunuz olmuyor, konuşuyorsunuz anlamıyor, agucuk bugucuk seviyorsunuz işlemiyorsa bu 13 oyun tam size ve bebeğinize göre!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yenidoğan bebekle oyun mu oynanır dediğinizi duyar gibiyiz. Neden olmasın?

Bebeğinizin üstü çıplakken yumuşak ve narin dokulu bir kumaşı göbeğine temas ettirin. Bu, yumuşak bir oyuncak da olabilir. Kavraması için eline yakınlaştırın ve anlatın: “Pamuk. Ne kadar yumuşak, değil mi?”

2. Bebeğiniz artık bir aylık ve tabiri caizse ele geliyor. Söylediklerinizi anlamasa bile artık manalı bakabiliyor.

Bir çıngırak alın ve onu sallayarak dikkatini çekin. Sallayın ve bırakın, tekrar sallayın ve bırakın. Sağ kulağının çevresinde ve sol kulağının çevresinde sallayın ve bırakın. Takip etmesini sağlayarak boynunu ve gözlerini hareket ettirmesini sağlayın.

3. İki aylık bebeğinizi parmak adamla tanıştırmaya ne dersiniz?

Bebeğinizi yüz üstü yatırın. Artık başını ve boynunu rahatça kontrol edebildiği için kafasını kaldıracaktır. Görebileceği bir mesafeden işaret ve orta parmağınızla parmak adam yürüyüşü yapın. Aynı şekilde, bebeğinizi sırt üstü yatırarak parmak adamı üzerinde yürütebilirsiniz. Neşeli bir şarkı söylemeyi de ihmal etmeyin!

4. Bebeğiniz kocaman oldu! Artık üç aylık. Fısıltı borazanı çalmaya hazır mısınız?

Kağıt havlunun içindeki mukavvayı borazan olarak kullanın. Bebeğinizin kulağının yakınına dayayın ve ona güzel bir şeyler fısıldayın. Kısa cümleler kurmaya özen gösterin. Aman dikkat, yüksek sesle konuşup bebeğinizi huzursuz etmeyin.

5. Dört aylık bebekten gurme olur mu? Olur!

Bir kesenin içine çubuk tarçın, vanilya, portakal ya da limon kabuğu gibi yoğun kokulu şeyler koyun ve bu keseyi bebeğinizin burnuna yakınlaştırın. Narenciye kokularından ilk zamanlarda çok hoşlanmasa da zamanla tanır hale gelecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bebeğinizin doğumunun üzerinden tam beş ay geçti, zaman su gibi akıyor. Beş aylık bebeğinizi seslerle şaşırtmaya ne dersiniz?

Poşet, gazete kağıdı, alüminyum folyo gibi nesnelerden hışırtılar çıkararak bebeğinize gösterin. Eline de verebilirsiniz ama lütfen bebeğinizin başından ayrılmayın.

7. Ve bir devrim: Bebeğiniz artık oturabiliyor. Altıncı ayındaki bebeğinize sulu tekmeler attırmayı ister misiniz?

Bebeğinizin küvetini doldurun ve güvenli bir şekilde oturmasını sağlayın. Bacaklarını ve ellerini suya sallayarak çarpmasını gösterin. Kısa sürede suyu sıçratanın kendisi olduğunu fark edecek ve eğlence başlayacak!

8. Yedinci ayında ve bateri mi çalıyor? Eyvah!

Tencere, tava, kap kacak ne varsa toplayın ve yere dizin. Ellerinizle ve kaşıkla nesnelere vurarak ses çıkarın. Bir süre sonra küçük maymununuz sizi taklit edecektir.

9. O hamile pilatesine boşuna gitmediniz! Tabii ki sekiz aylık miniğinizle pilates yapabilirsiniz.

Bebeğinizi pilates topuna dikkatli bir şekilde yatırın ve topu sağa-sola, öne-arkaya doğru hareket ettirin.

10. Anne ve babanız size de yapmıştı: Uçtu uçtu!

Sırt üstü yere yatın ve bacaklarınızı kıvırın. Dokuz aylık bebeğinizi dizlerinizle ayaklarınızın arasına yerleştirin ve hafifçe havaya kaldırıp indirin. Bu arada “Uçtu uçtu uçtu!” diye seslenmeyi ihmal etmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. “Ailemizi Tanıyalım” şarkısıyla coşmaya hazır mısınız?

11. “Ailemizi Tanıyalım” şarkısıyla coşmaya hazır mısınız?

Tamamı aynı sözlerden oluşan bir şarkı bulun ya da uydurun, sadece isimler değişsin. Her seferinde aileden birinin ismini söyleyin ve bu isimlerin fotoğraflarını on aylık bebeğinize gösterin. Mesela “Birol dedenin bir çiftliği var, çiftliğinde…” gibi. Bunu ailenizin tüm üyelerine uyarlayın.

12. Artık on bir aylık olan bebeğiniz her yere tutunup ayağa kalkıyor ya da yürümeye çalışıyor mu? O zaman hem oyun hem de antrenman zamanı!

Bebeğinizin arkasına geçerek onu iki elinden tutun,  ayağa kaldırın ve yürümesi için teşvik edin. Zamanla tek ele geçeceksiniz. Sonra zaten bir diğer devrim gelecek: Bebeğinizin pıtır pıtır yürüyecek.

13. Zaman su gibi akıp geçti, artık bebeğiniz bir yaşında! Çanta karıştırma zamanı gelmiş demektir…

Bez bir çanta ya da torbanın içine güvenle oynayabileceği tarak, tahta kaşık, plastik tabak, çorap gibi nesneleri yerleştirin. Torbayı sallayarak bebeğinizi çağırın ve torbaya bakması için teşvik edin. Önce siz tarağı çıkarın ve saçınızı tarayın. Sonrası zaten gelecektir.

Tabii ki bebeğinizi en iyi siz tanırsınız, onun oyalanabileceği oyunları en iyi siz bilirsiniz. Birlikte bol bol hava aldığınız, güldüğünüz, şarkılar söyleyip dans ettiğiniz güzel günleriniz olsun. Sağlıkla büyüyün!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
96
61
13
7
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cyanide

Ben yazayım 13 oyun size: 1-DOOM Eternal, 2-Wolfenstein II: The New Colossus, 3-Borderlands, 4-Red Dead Redemption 2, 5-BioShock, 6-Dying Light, 7-Hellblade:... Devamını Gör

DUFFY DUCK

2 yaşındaki yeğenimle yapmadığımız şebeklikler yok :) Beni taklit ediyor. Ne yaparsam yapim peşimden geliyor

inci küpesiz kız

yiğenim 1 yaşında ve çok güzel oyunlar oynuyoruz :)