Görüş Bildir
Haberler
Yurttaşlar Direniyor: İkizköy'de Santral İçin Zeytin Ağaçları Sökülüyor

Yurttaşlar Direniyor: İkizköy'de Santral İçin Zeytin Ağaçları Sökülüyor

Akbelen Ormanı’nın santrala kurban edilmemesi için mücadele sürerken yaklaşık 30 zeytin ağacı şirket tarafından söküldü. Yurttaşların tepkisi sonrası söküm işleminin geçici olarak durdurulduğu öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muğla Milas’ta termik santral tehdidi altında bulunan Akbelen Ormanı’nın yok edilmemesi için yaklaşık 3 senedir mücadele sürüyor. Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji yeni bir çevre tahribatına imza attı. Bölgede, yaklaşık 30 zeytin ağacı şirket tarafından söküldü. Yurttaşların tepki göstermesi sonrası söküm işleminin geçici olarak durdurulduğu öğrenildi.

Konu hakkında avukat İsmail Hakkı Atal tarafından yapılan açıklamada, “Sabah şirkete ait, kamyonların zeytinleri bu uydurma yönetmeliğe dayanarak zeytinleri taşımak üzere geldiğini haber aldık. 20-30 ağacı sökmüşlerdi yerinden. Jandarmaya ihbarda bulunduk. YK Enerji ve Limak’a özel çıkarılan yönetmeliğin uygulanma kabiliyeti yoktur. Madenciler üç kilometreden daha fazla yaklaşamazlar. Jandarmaya bunun aksi yönünde savcı talimat verecekse, yazılı emir isteyin o zaman savcı yargılanır dedik. Şirket jandarmanın müdahalesi üzerine durduruldu” diye konuştu.

"Şirket hiçbir fırsatı kaçırmıyor" 🎥

Karadam Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Nejla Işık ise, “2017’de kamulaştırılan İkizköy merkez eski adıyla Işıkdere Kocaçay’ın karşısındaki zeytin ağaçları 3 yıldır kesilmiyordu. Şirket en son çıkan maden yönetmeliğindeki değişikliği kullanarak şu anda oradaki zeytinleri kesip, kamyonlarla taşıdığının duyumunu aldık. Biz bir tane ağacı koruyalım diye mücadele ediyoruz ama şirket hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Zeytin ağaçlarımızı koruyacağız” ifadelerini kullandı.

"Belediye başkanları ne kadar çevreci olduklarını göstersin"

"Belediye başkanları ne kadar çevreci olduklarını göstersin"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İkizköy Çevre Komitesinden Deniz Gümüşel ise şunları kaydetti:

“Yanınızdayız diyen herkesi Işıkdere’ye, zeytin katliamını önlemeye çağırıyoruz” dedi. Gümüşel, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Gürün ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a seslenerek, “Buyursun gelsinler ne kadar çevreci oldukların göstersinler. İzinsiz zeytin ağacı kesiyorlar, köklüyorlar, yanımızda dursun Muhammed bey. Alanda yanımızda olduğunu söyleyen tüm siyasi partilerin yetkililerini de il yöneticilerinin de bekliyoruz. Şu an “yanınızdayız” sözünüzü gerçekleştireceğiniz gün. Yani daha sonra basın açıklamalarına değil, şimdi yanımıza bekliyoruz hepinizi.'

BirGün

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uğur YAMAN

İğrenç bi insan topluluğusunuz. Güzel olan herşeye düşman, yeryüzünün kötü tohumlarınız.

rcpbyrm

vatan haini olmayan arkadaşlardan biri anlatsın ya , zeytin ağaçlarını ülkeye zararı mı var ?