Görüş Bildir
Haberler
Yunan Vekilden Türklere Hakaret

etiket Yunan Vekilden Türklere Hakaret

Emre Ordu
09.03.2016 - 19:21 Son Güncelleme: 10.03.2016 - 09:07

Yunanistan'ın ırkçı partisi Altın Şafak'ın milletvekili Eleftherios Sinadinos, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda Türkiye ile AB arasındaki mülteci anlaşması tartışılırken yaptığı konuşmada Türkleri vahşi köpeklere benzetince, AP Başkanı Martin Schulz tarafından oturumdan çıkartıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunan Altın Şafak milletvekili Elefteryos Sinadinos, Avrupa Parlamentosu (AP) oturumunda Türkiye’ye ve Türklere hakaretlerde bulundu. ”Bilimsel literatürde Türkler bir köpek gibi. Türkleri barbarlar, pis yalancılar olarak tarif edebiliriz. Türkler savaşlarda vahşi köpekler gibi düşman karşısında kaçıyor…’’ ifadelerini kullandı.

Ardından oturuma gelen AP Başkanı Martin Schulz, Yunan vekile AP'nin kurallarını ve değerlerini hatırlatan bir konuşma yaptı. 

Sinadinos'un ırkçılık yaptığını vurgulayan Schulz, Yunan vekilin dışarı çıkmasını istedi. Sinadinos önce çıkmak istemedi. Ancak Schulz, 'Eğer çıkmazsanız görevlilerden size eşlik etmelerini isteyeceğim' diyerek uyarılarını sürdürdü.  Ardından Yunan vekil genel kurulu terketti. 

AP

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
365
97
49
38
17
12
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gönül Doğan

Yenilen pehlivan misali, Ege Denizi'ne yine mi dökelim napalım sizi?

Earthless

bunlara tarih öğretmek lazım,galiba kimin kimden kaçtığını karıştırmışlar

Hilarity

Spaaayyyk?!

Umutcan Fırat

9 Eylül'ü ne çabuk unuttunuz. Hani o yüze yüze Yunanistan'a gitmeye çalıştığınız tarihi.