Görüş Bildir
Haberler
Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı Sona Erdi

Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı Sona Erdi

Onedio Medya
28.08.2015 - 08:59

Hakkari Valiliği tarafından Yüksekova için önceki gün saat 23.30'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün saat 07.00'de sona erdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı camilerden yapılan anonslarla vatandaşlara duyuruldu.

İlçenin Orman, Eskikışla, Mezarlık, Dize, Yeşildere, Cumhuriyet mahallelerinde bir çok kişi ellerindeki tava, tencere kapaklarını bir birine vurararak protestoda bulundu. Polisin ilçe genelinde aldığı yoğun güvenlik önlemleri ise sürüyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; 

'Hakkari İli Yüksekova İlçesi’nde teröristlere karşı yapılan operasyonlarda, güvenlik kuvvetlerimize saldırıda bulunan terör örgütü mensuplarından önemli bir kısmı etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonlarda terör örgütü mensuplarınca kazılan hendekler kapatılmış, bombalı tuzaklamalar temizlenmiş ve yoldaki bariyerler kaldırılmıştır. Bazı haber ve internet sitelerinde ve sosyal medyada, bu operasyonlarla alakalı olarak yer alan asılsız iddialar üzerine aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek duyulmuştur: Bir vatandaşımıza ait 3 katlı eve, güvenlik kuvvetlerimizce atılan roketatarın isabet etmesi sonucu bu evin yandığı, operasyonlar esnasında vatandaşlarımızın da yaralandığına dair yayınlanan haberler tamamen asılsızdır. Bahse konu 3 katlı evin bölücü terör örgütü mensuplarınca atılan roketatar sonucu yandığı tespit edilmiştir. Operasyonlar sırasında güvenlik kuvvetlerimizce roketatar kullanılmamaktadır. Bu yöndeki iddialar tamamen asılsız, yalan ve kara propagandanın bir örneğidir. Operasyonlar esnasında her hangi bir sivil can kaybı olmamış ve yaralanma yönünde Hakkari Valiliği’ne ve Yüksekova Kaymakamlığı’na her hangi bir müracaat vaki olmamıştır. Kamuoyunun bu tür asılsız iddialara itibar etmemesi önemle rica olunur.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0