Görüş Bildir
Haberler
Yüksek Lisans ve Doktora Tezinde İntihal Yaptığı İddia Edilen Avusturyalı Bakan İstifa Etti

Yüksek Lisans ve Doktora Tezinde İntihal Yaptığı İddia Edilen Avusturyalı Bakan İstifa Etti

Deniz Gök
11.01.2021 - 12:30 Son Güncelleme: 11.01.2021 - 16:06

Avusturya Çalışma, Aile ve Gençlik Bakanı Christine Aschbacher, yüksek lisans ve doktora tezinde intihal yaptığı iddialarının ortaya çıkmasının ardından 9 Ocak'ta istifa etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Independent Türkçe'nin haberine göre akademideki sahtekarlıklar üzerine uzmanlaşmış Stefan Weber, Aschbacher’in 2006’da Wiener Neustadt’taki Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ndeki yüksek lisans tezinde intihal, yanlış yapılmış alıntılar ve Almanca dil bilgisi yanlışları bulunduğunu iddia etmişti.

Doktora tezi için de aynı iddialarda bulundu

Doktora tezi için de aynı iddialarda bulundu

Weber, Aschbacher’in geçen yıl Slovakya’daki Bratislava Teknik Üniversitesi’nde sunduğu doktora tezine de benzer iddiaları yöneltti. 

Çalışmanın “daha önce hiç görülmemiş derinlikte kötü' yazıldığını belirten Weber, saçmalık ve intihal içerdiğini iddia etti. Metnin beşte birinden fazlasının başka kaynaklardan alındığını vurguladı.

İddiaları reddedip istifa etti

İddiaları reddedip istifa etti

The Guardian'ın haberine göre, muhafeletin sert tepkisiyle karşılaşan Aschbacher, söz konusu iddiaları reddetti. “Düşmanlığın, siyasi ajitasyonun ve saldırıların” dayanılmayacak seviyeye ulaştığını belirtip ailesini korumak için görevden ayrıldığını açıkladı.

Kurz ise Twitter’da yaptığı açıklamada, istifa kararına saygı duyduğunu ve boşalan koltuk için yeni ismi pazartesi açıklayacağını bildirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
14
6
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Bizde okuma yazma bilmeyene üniversite diploması.... Üstünede çift master veriyorlar.... ...... 🤪

Pasif Kullanıcı

Ne olsun işte? Bizde de torpille rektör yapılan intihalcileri protesto etmek isteyen öğrencilerin protesto hakkı gasp ediliyor.

Pasif Kullanıcı

Bu arada tv ekranındaki adam Rahip Brunson'a ne çok benziyor.

Selam Özbakan

lan yalandır inanmayın dünyada böyle yerler insanlar varmı inanmayın hayal ediyorlar uyduruyorlar normal böyle insan görmediğimiz için trene bakar gibi bakıy... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Uzaktan bakınca ütopya gibi geliyor insana.