Görüş Bildir
Haberler
YouTube'da 'Cam Gibi Video' Dönemi: 1080p Premium

YouTube'da 'Cam Gibi Video' Dönemi: 1080p Premium

Yunus Çakır
12.04.2023 - 11:13

Video pazarını yıllardır tekelinde bulunduran YouTube, dönem dönem platforma yeni özellikler ekliyor. TikTok'ta başlayan video akımını uygulamaya Shorts adı altında ekleyen YouTube, Premium özelliği ile birlikte kullanıcılara reklamsız bir platform sunmuştu. Reklamların yanı sıra ekran kapalı iken çalma ve YouTube Music'i kullanabilme özellikleriyle ldukça beğenilen YouTube Premium, abonelerine daha net videolar sunacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

YouTube, 1080p Premium ile Premium abonelerine daha net videolar izletecek.

YouTube, 1080p Premium ile Premium abonelerine daha net videolar izletecek.

Türkiye'de aylık 29,99 TL'den başlayan abonelik ücretleri ile kullanıcılara sunulan YouTube Premium, şirket tarafından güncellenmeye devam ediyor. Özellikle video izleme deneyimini arttırmak isteyen YouTube, iOS'de yeni özelliği kullanıma sundu. iOS kullanıcısı YouTube Premium aboneleri, videoları 1080p Premium çözünürlüğe alıp daha net görüntüler izleyebilecek.

Şubat ayında denenmişti.

Şubat ayında denenmişti.

Nisan ayı itibariyle iOS'da yayınlanan özellik yaklaşık iki ay önce yine iOS'de denenmişti. 1080p her ne kadar videoyu oluşturan piksel sayısını ifade etse de, görüntüyü berraklaştıracak birkaç etmeni de içerisinde barındırıyor. Nitekim renk ve bit hızı bu etmenlerin en önemli olanları. Bu doğrultuda YouTube'un da 1080p Premium özelliği ile videoların bit hızı ve renklerine otomatik müdahale ettiği ve daha hoş bir görüntü yakaladığı söyleniyor. Özellikle bit tarafındaki değişim yüzde 50'ler ile ifade ediliyor.

Cihazlar arasında uyum sağlanacak.

Cihazlar arasında uyum sağlanacak.

1080p Premium'un yanı sıra iOS cihazlara eklenen yeni özellik, cihazlar arasındaki senkronizasyonu sağlıyor. Örneğin telefonda izlediğiniz video, bilgisayara geçtiğinizde sizlere kendini hatırlatıyor ve kaldığınız yerden devam etmenize olanak sağlıyor. Aynı durum bilgisayardan telefona geçerken de yaşanıyor.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
4
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ediz Sözüer

Lutfen Pc internet tarayicilarinda kullanılır hale geçince yeniden haber yapınız. Bizim için ve işin aslında da esas önemli olan haber bu. Küçücük ekranlarda... Devamını Gör