Görüş Bildir
Haberler
Yolun Durumuna Göre Farınız Kendini Ayarlıyor

Yolun Durumuna Göre Farınız Kendini Ayarlıyor

Murat Karasoy
27.04.2015 - 16:44 Son Güncelleme: 27.04.2015 - 20:10

Yolun Durumuna Göre Farınız Kendini Ayarlıyor

Carnegie Melon Üniversitesindeki bilim

insanları otomobillerde en ihtiyaç duyulan teknolojilerden birisi üzerinde

çalışıyor: duruma göre uyum sağlayan farlar. Böylece yolun durumuna göre farlar

ışığını kendisi ayarlayabilecek.

Otomobillere eklenen birçok teknolojiyle, bugün bir araba sadece bizi bir yere taşıyan araçtan çok daha fazlası haline geldi. Gerek konforu gerek işlevselliği olsun, otomobillerin temel işlevini görürken müzik, navigasyon gibi diğer birçok ek özelliğiyle hayatımızı da kolaylaştırıyor. Fakat otomobilde her şey böylesine akıllıyken farlar neden hala aynı işlevinden öteye gidemiyor ki? Carnegie Melon Üniversitesi başta olmak üzere birçok bilim adamı da duruma göre uyum sağlayan farlar üzerinde çalışıyor.

Farlar da daha akıllı bir teknoloji haline getirildiği taktirde akıllı sensörler ile arabanın önünde oluşan hareketi kaydedip inceleyerek bunu bir durum olarak hafızaya atacak. Böylece farlar yolda çıkabilecek durumlara karşı değişkenlik gösterebilecek. Şimdi bazı büyük firmalar akıllı far teknoloji sunduğunu söylese de bu sadece ışığı karşıdan bir arabanın gelip gelmeme durumuna göre ayarlayabiliyor. Oysa bu duruma göre değişebilen farlar üzerinde çalışanların hedefi ise bundan öteye gitmek.

Bu farların yol durumu dahilinde farklı hava koşullarına da uyum sağlaması bekleniyor. Oldukça ilgi çekici olan bu teknoloji için şuan çok fazla bir yatırım yapılmıyor ancak umuyoruz ki en kısa zamanda akıllı farlar hak ettiği değere ulaşıp bizlerle buluşur.

Kaynak: http://www.yasammekan.com/yolun-durum...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın