Görüş Bildir
Haberler
Yola Çıkmak İsteyenlere: Buralar Mayıs - Haziran Aylarında Bir Başka Güzel! İşte Az Bilinen 10 Bahar Rotası

Yola Çıkmak İsteyenlere: Buralar Mayıs - Haziran Aylarında Bir Başka Güzel! İşte Az Bilinen 10 Bahar Rotası

Begüm
06.05.2023 - 18:02

Havaların ısınmasıyla bahar artık geldi! Peki baharda kısa bir tatil yapmak için gideceğiniz rotaları belirlediniz mi? Hem doğası, hem tarihi hem de sahili ile kalbinizi çalacak pek çok yer var. İşte bahar aylarında size eşsiz bir güzellik sonan rotaları derledik, keyifli gezmeler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kaz Dağları

1. Kaz Dağları
i.superhaber.com

Hem tertemiz havası hem de mükemmel coğrafyası ile size mükemmel bir dinlenme ve keşif alanı sunan Kaz Dağları hala çok popüler bir yer olmadığı için de kalabalıklardan kaçmak isteyenler için ideal. Kaz Dağları'nda kalabilir, eteklerinde dolanabilir ve sahil kasabalarına giderek Kuzey Marmara'da keyifli bir rota oluşturabilirsiniz.

2. Göcek Koyları

2. Göcek Koyları

Deniz ile iç içe bir rota istiyorsanız en ideal yer Göcek Koyları! Tekne ile planlayacağınız rota ile Göcek'in eşsiz koylarını gezerken berrak koyların tadını çıkarabilir ve deniz mahsülüne doyabilirsiniz.

3. Isparta

3. Isparta

Hem lavanta hem de güller ile dolu bir rota oluşturmak isterseniz yolunuzu Isparta'ya çevirebilirsiniz. Doğal güzelliklere doyarken lavanta ve gül tarlalarında dolaşabilirsiniz.

4. Eski Foça

4. Eski Foça

Ege kıyılarında sakin bir rota arıyorsanız bahar aylarında Eski Foça oldukça güzel. Hem mezeleri hem antik kalıntıları hem de denizi ile size farklı bir tatil sunan Eski Foça, yaz kalabalığından önce ziyaret edilecek en keyifli rotalardan!

5. Şirince & Efes

5. Şirince & Efes

Hem Efes Antik Kenti hem de Şirince'yi içine alan bir rota yaparak Ege'nin güzel kıyılarını gezerken dağlarına çıkıp tertemiz havayı soluyabilirsiniz. Şirince'de meyveli şarapları tadabilir Efes Antik Kenti'nde tarihe kısa bir yolculuk yapabilirsiniz. Yüksek sıcaklar gelmeden Efes'i gezmek de çok daha kolay olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cunda Adası

6. Cunda Adası

Birbirinden farklı güzellikleri bir arada barındıran Cunda Adası hem denizi hem de tarihi evleri ile size bambaşka bir rota sunuyor. Akşamın serinliğinde balığınızı yerken gündüzleri de çevredeki yerleri gezebilir ve denize girebilirsiniz.

7. Likya Yolu

7. Likya Yolu

Fethiye'den başlayarak Antalya'ya kadar devam eden 530 km'lik Likya Yolu'nu baharda rahatlıkla yürüyebilirsiniz. Doğa ile iç içe bir rota sunan Likya Yolu yol boyunca size unutulmaz manzaralar sunarken trekking ve kamp deneyimi de sunuyor. Eğer kamp yapmayı sevmiyorsanız bölgedeki köy evleri ve işletmelerde de kalabilirsiniz.

8. Urla

8. Urla

Birbirinden farklı köyleri ile size hem huzurlu hem de canlı bir tatil olacağı sunan Urla aynı zamanda İzmir Körfezi'ni de dolaşma imkanı sunuyor. Urla'da bağları gezebilir, denize girebilir ve canınız istediğinde de Seferihisar, Karaburun ve Çeşme'ye gidebilirsiniz.

9. Kayaköy

9. Kayaköy

Hayalet şehir Kayaköy'ün çevresinde deniz manzarası sunan yerlerde konaklayarak kendinize antik bir rota planlayabilirsiniz. Özellikle antik kalıntılar ile ünlü Muğla ve çevresini deniz rotası ile birleştirebilirsiniz.

10. Gökçeada

10. Gökçeada

Türkiye'nin en batı noktasında bulunan Gökçeada bahar aylarında hem sakin hem de çok keyifli oluyor. Her ne kadar denizi soğuk olsa da tarihi köyleri ve sakin doğası ile size bambaşka bir tatil imkanı sunuyor. Dilerseniz koylarda dalış yapabilir, dilerseniz de sörfe başlayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
24
6
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
huseyinoner

Şirince, Gökçeada vs az bilinen rota mı? Bazen cidden garipleşiyorsunuz

Diğdem Çakır

bu fiyatlar ile belki olabilie

bunlar mı az bilinen rotalar ? instagram bu yerlerin paylaşımları ile dolu :)

sagesen

Gül turu Mayıs - Haziran başıdır da mor lavanta görmek için Mayıs'ta giderseniz morarır dönersiniz çünkü sadece yuvarlak çalılar olur. Mor lavanta bahçelerin... Devamını Gör