Görüş Bildir
Haberler
YÖKDİL Geç Başvurusu Nasıl Yapılır? YÖKDİL Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar? 2022 YÖKDİL Geç Başvuru Günü Ne Zaman?

YÖKDİL Geç Başvurusu Nasıl Yapılır? YÖKDİL Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar? 2022 YÖKDİL Geç Başvuru Günü Ne Zaman?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) geç başvuru tarihi ve ücreti sınava katılım sağlayacak adayların gündeminde yer alıyor. Yabancı dil sınav başvurusunu çeşitli nedenlerden dolayı gerçekleştiremeyen adaylara tanından geç başvuru süreciyle ilgili detaylar adaylar tarafından araştırılıyor. Peki, YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar, YÖKDİL geç başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genellikle akademik kariyer hedefleyenlerin giriş yaptığı YÖKDİL için geç başvuru işlemleri bugün gerçekleştirilecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar YÖKDİL sınav ücreti olarak 277,5 lirayı yatırmasının ardından başvuruları ÖSYM'nin internet sitesinden tamamlayabilecek. Peki YÖKDİL geç başvurusu nasıl yapılır? YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar?

YÖKDİL Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar?

YÖKDİL Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Geç Başvuru Gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün %50 artırımlı olarak ödeniyor. Bunun için 185 lira olan normal dönem başvuru ücretinin üzerine 92,5 lira eklenecek. Adayların YÖKDİL geç başvuru sınav ücreti olarak 277,5 lira ödemesi gerekiyor.

YÖKDİL GEÇ BAŞVURU EKRANI

YÖKDİL Başvurusu Nasıl Yapılır?

YÖKDİL Başvurusu Nasıl Yapılır?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internetadresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

YÖKDİL Ne Zaman?

YÖKDİL Ne Zaman?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı 2022-YÖKDİL/1 oturumu 13 Mart’ta yapılacak.

Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yapılacak.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın