Görüş Bildir
Haberler
"Yok Artık!" Dedirtecek Şekilde Saçma ve Son Derece Kötü Planlanmış 10 Hapisten Kaçış Hikayesi

"Yok Artık!" Dedirtecek Şekilde Saçma ve Son Derece Kötü Planlanmış 10 Hapisten Kaçış Hikayesi

Sueda İlkyaz
26.03.2023 - 09:30

Tarih boyunca birçok mahkum hapishanelerden kaçmaya çalıştı ancak böylesini hiç görmediniz. Bazısı çok iyi planlanmış, bazısı son derece amatör olan ve hepsi de başarısızlıkla sonuçlanan bu kaçış hikayelerine gelin bir göz atalım.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Lester Burns ve Michael Coleman

1. Lester Burns ve Michael Coleman

Listedeki bir numara, Lester Burns ve Michael Coleman'ın ünlü kamyonet kaçışına ait. İki mahkum, hapishane minibüsünde kaçmayı planlamış ve aslında yarıya kadar başarmışlardı. Kamyona binecek, çalıştıracak ve kaçışı başlatacak kadar şanslıydılar. Ancak minibüste iki mahkumun bilmediği başka bir mahkum daha vardı. Bu mahkum serbest kalmaya hiç hevesli değildi ve hapishaneden kaçış planının tamamına karşı çıktı. 911'i aradı ve kaçışı bildirdi. Üçü de yakalandı.

2. Lorenzo Pollard

2. Lorenzo Pollard

Missouri'de tutuklu Lorenzo Pollard, gardiyanlarla savaşmak ve kaçmak için kendi yaptığı mınçıkaları kullandı. Silahı yapmak için ise çarşaf ve sandalye kullandı. Lorenzo iyi bir dövüşçüydü ve ilk gardiyanı geçebilmesinin nedeni de buydu ancak hapishane güvenlik gücünü hafife almıştı. Serbest kaldıktan kısa bir süre sonra, tüm güvenlik gücü neredeyse anında harekete geçti ve Lorenzo, kaçtıktan kısa bir süre sonra yakalandı. Görünüşe göre ev yapımı mınçıkalar, hapishaneden kaçmayı düşünürken güvenilir bir silah seçimi değil.

3. Curtis Ray Watson

3. Curtis Ray Watson

Tennessee'de Curtis Ray'in bir hapishane görevlisini taciz ettiği ve ardından öldürdükten sonra hapishaneden kaçtığı biliniyor. Curtis, harekete geçmeye karar verdiğinde diğer mahkûmlar gibi çim işlerini yapıyordu. Curtis'in kıdemli görevliye cinsel saldırıda bulunup onu öldürdüğü ve ortalık temiz olduğunda bir traktöre binip tarlalara kaçtığı bildirildi. Bu kaçış planı göz önüne alındığında, Curtis tüm bu olaylar esnasında o kadar hızlıydı ki, tehlikeli bir mahkum olarak kabul edildi. Curtis beş gün boyunca firarda kaldıktan sonra nihayet yakalandı ve hapse geri gönderildi.

4. James Russell

4. James Russell

James Russell, askeri bir güvenlik tesisi olan Olimpiyat Düzeltme Merkezinden kaçmıştı. Kaçtığı esnada 39 yaşındaydı ve cezaevinde dördüncü dönemini çekiyordu. Russell, cep telefonunu kullanmak için bir kabinin kapısını çaldı ve o esnada hapishane üniforması giyiyordu. Kapıyı açan adam ise Russell'ın kaçtığı aynı tesisteki bir ıslah memuru olmasıydı. Russell hapishane üniformasıyla hemen fark edildi ve gardiyan tarafından yeniden tutuklandı.

5. Gruffydd ap Llywelyn

5. Gruffydd ap Llywelyn

Llywelyn, Iorwerth'li Llywelyn'in gayri meşru ilk çocuğuydu. Kendisi bir prensti ve zamanının çoğunu sürgünde ya da hapiste geçiriyordu. Llywelyn bir defasında kraliyet evinin üyeleri tarafından Londra Kulesi'ne hapsedildi. Bu hapis onun için dayanılmaz hale geldiğinde, Llywelyn kuleden bir kaçış planladı. Çarşafları sıkıca düğümleyerek ip yaptı ve binadan atlamaya karar verdi. Prens, yaklaşık 27 metre yükseklikten kendini bu iple bıraktı ve ağır bir adam olduğu için bir düğümün gevşemesi sonucu öldü ve düşerek öldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Christopher Boscacci

6. Christopher Boscacci

Boscacci, küçük hırsızlıktan Elmwood Islahevinde yatıyordu ve kısa süre sonra hapisten çıkacaktı. Ancak oldukça kötü bir kaçış planı yapmaya karar verdi çünkü sabırsızdı. Boscacci, güvenlik çitlerine tırmanıp hapishaneden çıkmaya karar verdi, ancak son zamanlarda çitlere güvenlik kameraları yerleştirildiğini fark etmedi. İlk iki güvenlik hattını tırmanmayı başaran Boscacci bir sonraki hamlesinde kameralara yakalandı.

7. Michael J Norwood

7. Michael J Norwood

Snake River Islah Kurumu'ndaki hapishaneden kaçmayı planlayan Michael J Norwood, kendisine benzeyen bir manken yapmak için fıstık ezmesi, giysiler ve kendi saçını kullandı. Gerçek boyutlu mankenin kaçışını gizleyeceğini ve yokluğunun fark edilmeyeceğini düşünüyordu. Kaçış planı yalnızca yarım saat sürdü çünkü Norwood daha kaçamadan hapishane dinlenme bahçesinde yakalandı.

8. Dr. Samuel Mudd

8. Dr. Samuel Mudd

Samuel A. Mudd, Abraham Lincoln'ün suikastına sözde karışmasıyla ünlüdür. Mudd, o sırada komplo ve diğer suçlardan Dry Tortugas adasında hapisteydi. Ömür boyu hapse mahkum edilmişti ve o da bir tedarik gemisiyle hapishaneden kaçmaya karar verdi. Mudd hapisten kaçma planında başarılı olamadı ve yakalandı ve bu kez bir hücrede değil, bir zindana koyuldu.

9. John Dillinger

9. John Dillinger

Dillinger ve çetesi, hapishaneden kaçarken bir şerifi öldürmüş ve gardiyanları yaralamıştı. Söylentiye göre hapishaneden tahta bir tabanca kullanarak kaçmıştı ancak aslında gerçek bir silah kullanmıştı. Dillinger'ın avukatı kaçışın arkasındaki beyindi. Dillinger, bir mahkum arkadaşıyla kaçmayı başardı ve çalıntı bir arabayla Chicago'ya gitmişti. Dillinger iki kez kaçtı ve sonunda ekip arkadaşları ve kız arkadaşıyla birlikte Tucson'da yakalandı.

10. Ted Bundy

10. Ted Bundy

Seri katil Ted Bundy hapisten bir değil iki kez kaçmayı başarmıştır. Bundy birkaç kadını öldürmüş ve Utah eyalet hapishanesinde saldırı ve adam kaçırma suçlarından tutuluyordu. Daha sonra, yargılanmak üzere Colorado'daki Garfield İlçe Hapishanesine transfer edildi. 1977'de Bundy, bir duruşma sırasında gardiyan sigara içmek için dışarı çıktığında açık bir pencereden kaçtı. Çalıntı bir araba ve buruk bileğiyle şehri terk etmeye çalışırken polis tarafından kenara çekildikten sonra Aspen'de yeniden tutuklandı. Kısa bir süre sonra Bundy, tavanındaki küçük bir kapıdan ikinci bir kaçış planladı. Tavanı kırdı, Noel tatilindeyken gardiyanın ofisinden sivil kıyafetler çaldı ve Chicago'ya uçtu. Bundy, 1978'de birkaç korkunç cinayet daha işledikten sonra, korkunç sürüş becerileri nedeniyle tekrar yakalandı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın