Görüş Bildir
Haberler
TV
Dramın Zirvesi! 17 Maddede Her İzlediğimizde Ciğerimizi Söken Film: Canım Kardeşim

etiket Dramın Zirvesi! 17 Maddede Her İzlediğimizde Ciğerimizi Söken Film: Canım Kardeşim

Figen Şayak
22.06.2017 - 13:00

Yüzleri güldüren az acılı Yeşilçam filmlerine alışmış olanları silkeleyen Tarık Akan'lı yapım Canım Kardeşim, 1973 senesinde gösterime girdi. Hadi biraz hatırlayalım. 

Galeriyi Cahit Oben'in eşsiz bestesiyle gezmeniz de tavsiyemiz. 😇👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Salon beyefendisi, kalp hırsızı olarak görmeye alıştığımız Tarık Akan bu filmde karşımıza fakir semt çocuğu Murat olarak çıkıyor.

En yakın arkadaşı Halit'le, ki görüldüğü üzere o da Halit Akçatepe, hayatlarını bir şekilde sürdürmeye çalışıyorlar.😕

2. Murat'ın bir kardeşi, bir de çocuklarıyla alakasız bir babası var.

Kahraman Kıral'ın masum yüz ifadesi ve parmak ısırtan oyunculuğu daha filmin başında dikkatinizi çekiyor.❤

3. İmkansızlıklarla dolu dünyası ve ilgisiz ebeveynlerinin içinde uysal yapılı bir çocuk olan Kahraman'ın hayatta bir tek tutkusu var; televiyon!

Şimdi bize basit gibi görünen bir eşya sadece.😕

4. Alkol ve sigaranın zararlarının en belirgin örneği çıkıyor bu sahnede karşımıza, içkinin etkisiyle elinde sigarayla uyuya kalan babaları, hayatını kaybediyor.

🚭

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. O zamana kadar kardeşiyle pek alakadar olmayan Murat, artık sorumluluk alması gerektiğinin farkına varıyor.

😶

6. Kahraman'ın velisi olarak okula çağrılmak da sorumluluklarından biri elbette, karşımızda da dünyanın en tonton öğretmeni Adile Naşit.

En son babası vefat etmeden önce yıkandığını öğrendiğimiz Kahraman'a bir tık daha üzülüyoruz burada.😢

7. Ancak Kahraman'ın vücudundaki kızarıklar yalnızca temiz olmamasından kaynaklanmıyordu, doktora gittiklerinde bir de bu gerçekle yüzleşeceklerdi.

😫

8. Kardeşinin kan kanseri olduğunu öğrenen Murat, ilk etapta ne yapacağını bilemez; bir kardeşin sorumluluğundan korkarken şimdi bir de onu bu kadar erken kaybedeceğini öğrenir.

😶

9. Öğretmeni durumu öğrendiğinde onlara bir tavsiyede bulunur ve artık Kahraman'ın okula gelmemesini, kalan yaşamını mutlu bir şekilde geçirmesi için elinden geleni yapmasını söyler Murat'a.

Klişe ama çok etkili.😔

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Gezerler, eğlenirler, lüks lokantalara giderler... Kanını satarak kardeşini eğlendirmek için elinden geleni yapar Murat.

Hayat ne kadar da basit aslında.😢

11. Hayatının bir anda değişmesini sorgulamaz bile Kahraman ve ne kadar eğlenirse eğlensin hala en büyük tutkusu bellidir.

Televizyon...📺

12. "Bana bak, sana bi'şey söyliyim mi, ... Kimseye söylemek yok ama ... Yemin et bakim ... Ben ölecekmişim!"

Bir çocuğun kendi ölümüyle ilgili başka bir çocukla konuşması ve bu diyaloğun öldüğünde abisinden bilyelerini alabileceğinin sözünü vermesiyle noktalanması hepimizi bitirmişti.😔

13. Murat kardeşini ne kadar eğlendirmeye çalışırsa çalışsın asıl arzusunun yerine gelmeden tam anlamıyla mutlu olamayacağını anlar.

Televizyon sözü verir kardeşine, bir hafta içinde.😐

14. Elbette paraları yoktur ve önce arkadaşı Halit'le başka birinin çatısından anten çalarak oyalarlar Kahraman'ı...

Bir antenin verdiği mutluluğa bakar mısınız.❤

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Ve sözünün günü geldiğinde yapacak bir şeyi olmadığından, bir vitrinin camını kırar ve alıp götürür koca televizyonu Murat.

Çaresizlik...😞

16. Koşa koşa eve gelirler, Kahraman'ı uyurken bulurlar ve televizyonu kurana kadar uyandırmak istemezler, hatta ona bir kral koltuğu bile hazırlarlar.

Kahraman'ın hastalığın verdiği yorgunluktan sık sık uyuduğunu biliyoruz, kıpırdandığını gördüğümüz de abisi gibi bizim de yüreğimize su serpilir.😶

17. Kardeşini uyandırmak için yanına tekrar gittiğinde ise Kahraman'ın en büyük arzusuna kavuşamadan son nefesini vermiş küçücük bedenini bulur.

Yeryüzündeki bütün çocukların masum isteklerinin gerçekleşmesi dileğiyle...😢

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
349
98
43
7
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
diegosuzfrida

Bu filmi her gördüğümde usul usul görmemiş gibi kanalı değiştiririm bir kez daha izlemeye yüreğim dayanmıyor hele o müziği yok mu off bee

Sarya Çelik

ah beee

Pasif Kullanıcı

1997 Daha ilkokula gidiyoruz. Mahallenizde bablari sehir dışında çalışan 2 komşu çocuğu var evlerinde televizyon yok haftansonlari sabah erkenden kalkar kap... Devamını Gör