Görüş Bildir
Haberler
Yeşil Eriğin Vücuda Yararları Nelerdir? Yeşil Eriğin Faydaları ve Zararları

Yeşil Eriğin Vücuda Yararları Nelerdir? Yeşil Eriğin Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
29.03.2022 - 10:48

İlkbahar ile özdeşleşmiş meyvelerden biri olan erik, hemen herkes tarafında sevilerek tüketilir. Eriğin farklı renk ve şekillerde birçok türü bulunur. Aynı zamanda tatları da birbirinden farklılık gösterebilir. Erik, meyve olarak yenilebileceği gibi farklı lezzetler ile karıştırılarak da tüketilir. Özellikle reçeli, tatlısı oldukça meşhurdur.  Eriğin insan sağlığı üzerinde birçok olumlu etkisi bulunur. Aynı zamanda anemi gibi ciddi hastalıklardan vücudu korumayı sağlar. Peki eriğin vücuda yararları nelerdir? İşte eriğin faydaları ve zararları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlıklı meyvelerden biri olan erik, besin değerleri bakımından oldukça önemlidir. İçerisinde A, B, C vitaminleri bol miktarda bulunur. Aynı zamanda fosfor, demir, bakır ve potasyum minerallerini de içinde barındırır. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan erik, kalori bakımından da düşüktür. Lifli bir meyve olduğu için kilo vermek isteyenler tarafından da sıklıkla tüketilir. Ancak her besin gibi eriğin dikkatli tüketilmesi gerekilir. Yapısında bulunan asitler, fazla tüketildiğinde vücutta olumsuz durumlara yol açabilir. Eriğin vücuda yararları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Yeşil Eriğin Vücuda Yararları Nelerdir? Yeşil Eriğin Faydaları ve Zararları

Yeşil Eriğin Vücuda Yararları Nelerdir? Yeşil Eriğin Faydaları ve Zararları

Yeşil eriğin insan sağlığına birçok faydası bulunur. Yapısında bulunan vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlar. Özellikle astım, bronşit, soğuk algınlığından vücudu korur. Kötü kolesterol olarak bilinen LDL kolesterol üzerinde olumlu etkileri bulunur. Kolesterolü dengeleyerek kalp damar hastalıklarının oluşmasını engeller. Demir eksikliğinden kaynaklanan anemi gibi hastalıkların riskini en aza indirger. Önemli lifli meyvelerden biri olan erik, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Düzenli tüketildiğinde kabızlık gibi problemleri giderir. Ayrıca gaz, hazımsızlık gibi mide sorunlarına da iyi gelir.

Genellikle potasyum eksikliğinden dolayı oluşan kas ve kramp ağrıları yeşil erikle hafifletilebilir. İçerisinde bulunan potasyum sayesinde hücre dokularının yenilenmesini sağlar ve ağrıları giderir. Menopoz döneminde de yeşil erik tüketimine dikkat edilmesi gerekir. Bu dönemde oluşan östrojen dengesizliğini gidererek menopozdan kaynaklı oluşan sorunları önemli ölçüde azaltır. Gebelik döneminde yenilen yeşil erik, fetüsün gelişimi destekler. Hormonlar, UV ışınları, stres gibi durumlar cilt sağlığını olumsuz olarak etkiler. Yeşil erik, ciltte oluşan sorunları anti- aging özelliği ile tedavi eder. Kırışıklıkları gidererek yaşlanmayı yavaşlatır.

Eriğin doğru miktarda tüketilmesi oldukça önemlidir. Fazla tüketildiğinde vücutta ödem oluşmasına sebep olabilir. Özellikle tuz ile tüketildiğinde tansiyonun yükselmesine yol açar. Aşırı miktarda yenilen erik, sindirim sistemini bozarak ishale neden olabilir. İdrar yollarında taş, kum gibi sorun olan kişilerin erik tüketmesi önerilmez.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın