Görüş Bildir
Haberler
Yerli Bulut Sistemi Projesi: Scloudos

Yerli Bulut Sistemi Projesi: Scloudos

SosyaWorld
18.06.2015 - 17:57 Son Güncelleme: 18.06.2015 - 20:40

Yerli Bulut Sistemi Projesi: Scloudos

Bulut sistemi günümüzde kullanıcılar açısından oldukça önemli bir yer tutmaktadır. O denli büyük bir pazara yayıldı ki dünyanın en büyük bilişim şirketleri dahi bu alanda boy göstermeye ve kullanıcıların dosyalarını bulut sistemlerinde saklamalarına olanak tanıyor.

Bu büyük pazarda boy göstermeye hazırlanan bir bulut sistemi projesi de ülkemizden çıkıyor. ScloudOS adındaki proje, en çok kullanılan bulut sistemleri olan Google Drive , Yandex Disk , Box , Dropbox , Mega gibi sistemlerden çok daha farklı bir arayüz ve kullanım kolaylığı ile karşımıza çıkıyor.

Selahattin Yüksel tarafından geliştirilen ScloudOS 10 Aralık 2014 tarihinde ortaya çıktı. Özellikle gelişmiş arayüzü ile ön plana çıkan ScloudOS, bulut sistemini mükemmel bir arayüzle birleştirerek kullanıcılara adeta bir işletim sistemi havasında bir çalışma ortamı sunuyor. Bunun yanı sıra geliştiricileri de düşünen Selahattin Yüksel, bulutta kullanıcılar için bir de mağaza oluşturmuş. Bu mağaza sayesinde geliştiriciler geliştirdikleri uygulamaları yayınlayabiliyorlar.

Ayrıca Microsoft Office dökümanlarını indirmeye ihtiyaç duymadan açabilen ve düzenlemelere imkan veren ScloudOS , dosyaların paylaşılmasında da farklı seçenekleri sizelere sunuyor. Grup paylaşımları ile sadece belirlediğiniz kullanıcılarla dosya paylaşımında bulunabilir ve grup üyeleri ile sohbet ekranı yardımıyla sohbet edebilirsiniz.

Güvenliğe de bir o kadar önem veren ScloudOS geliştiricileri, sizler için hesabınızda yaptığınız tüm değişiklikleri kayıt altında tutuyor ve istediğiniz zaman incelemeniz için sizlere raporluyor. Zevkinize göre kişiselletirebildiğiniz masaüstünüzle de sizlere oldukça kaliteli ve özel bir çalışma alanı tanınıyor.

Özellikle geliştiriciler için oldukça önemli olan geliştirici araçlarını kendi bilgisayarınıza indirmeden direkt olarak ScloudOS üzerinden kulanabilirsiniz.

Sizde ScloudOS deneyimini yaşamak istiyorsanız 2GB disk alanı , 6GB bant genişliği , 5 kullanıcı ile sınırlı grup paylaşımı ve 5 dosya paylaşımı gibi sınırlı özelliklerle de olsa üye olup ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz.

Etiketler:Box, Dropbox, Google Drive, Mega, ScloudOS, ScloudOS Kullan, ScloudOS Özellikleri, ScloudOS Üyelik, ScloudsOS Haberleri, Yandex Disk

Kaynak: http://sosyaworld.com/yerli-bulut-sis...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın