Görüş Bildir
Haberler
Yepyeni Bir Savaş: Merakla Beklenen Oyun God of War'u İnceliyoruz!

Yepyeni Bir Savaş: Merakla Beklenen Oyun God of War'u İnceliyoruz!

28.04.2018 - 03:25

Çok uzun zamandır beklenen oyun God of War nihayet çıktı. Oyuncuların efsanesi haline gelmiş olan Kratos tekrar kontrolümüze emanet edildi. Bu yeni oyunda bildiğimiz Kratos ve God of War'u bambaşka halde görüyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaşlılık sana yaramış be Kratos.

Yaşlılık sana yaramış be Kratos.

Değişimlerden ilki Kratos üzerinde yapılmış. Artık o bıçkın, serseri, kindar delikanlı yok. Yaşını başını almış, daha oturaklı ve karizmatik bir Kratos kontrolümüzde. Ama sinirinden, öfkesinden ve gücünden hiç bir şey kaybetmemiş. Karşısına çıkanı sakız gibi çiğnemekten geri kalmıyor.

Bir başka köklü değişiklik de İskandinav mitolojisi'ne geçilmiş olması.

Bir başka köklü değişiklik de İskandinav mitolojisi'ne geçilmiş olması.

Bildiğimiz, tanıdığımız Yunan mitleri yerini İskandinavlara bırakmış durumda. Kratos'un bu macerası bambaşka bir diyarda geçiyor. Zaten Yunan tanrılarının alayını kesip biçtiği için yerinde bir karar olmuş. God of War'a yeni bir tat, yeni bir soluk getirerek ilk defa oynayacak olan kitleyi de üzmemiş oldular.

Bu bir yolculuk hikayesi. Ancak çok kaliteli bir yolculuk hikayesi.

Bu bir yolculuk hikayesi. Ancak çok kaliteli bir yolculuk hikayesi.
steemit-production-imageproxy-upload.s3.amazonaws.com

Yokluğumuzda Kratos evlenip çoluk çocuğa karışmış. Ölüm kahramanımızın peşini tabi ki bırakmıyor ve eşini kaybediyor. Hikayemiz de tam bu noktada başlıyor. Karısının son dileğini gerçekleştirmek için oğlunu da yanına alan Kratos macera dolu bir yolculuğa koyuluyor.

Çocuğun mu var derdin var.

Çocuğun mu var derdin var.

Yolculuk boyunca Kratos ve oğlu Atreus'un inişli çıkışlı duygularına da tanıklık ediyoruz. Oğlunu seven ama bunu gösteremeyen Kratos ve kendini kanıtlamak için fırsat kollayan Atreus sürekli diyalog halinde. Kendisi gibi sert ve hayatta kalmayı bilen bir evlat yetiştirmeye çalışan Kratos bu sebeple fazla katı davranıyor gibi görünse de duygularını anlamak pek de zor değil. Atreus ise her ne kadar yaşına göre cesur ve başarılı olsa da bir çocuk ve yer yer sinir bozucu davranışlarda bulunabiliyor.

Arada bir nefes alsaydık.

Arada bir nefes alsaydık.

Oyunun başından sonuna kadar herhangi bir durak noktası yok. Bir yüklenme ekranı, sahne geçişi falan beklemeyin. Hatta kamera bile değişmeyecek. Tek bir kamera ile tüm oyun baştan sona kadar akıyor. Bir hafta sonrasına gitmek, geçmişle ilgili bir anıyı izlemek yok. Oyuna başlıyorsunuz ve aynı akıcılıkla sonuna kadar gidiyorsunuz. Tabi ki bu geçmişle ilgili bir şey öğrenemeyeceğimiz ya da hikayeyi anlamayacağımız anlamına gelmiyor. Gerek sandal yolculukları sırasında, gerek bir başka aksiyona doğru koşarken ikili arasındaki başarılı diyaloglarla her şey çok güzel anlatılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Thor'un çekici misin be mübarek?

Thor'un çekici misin be mübarek?

Artık ana silahımız bir balta olmuş. Çok da güzel olmuş. Thor'un çekici misali sağa sola fırlatıp geri çağırabiliyoruz. Bir çok bölümde de etrafı budamak için işimize yarıyor. Tecrübe kazandıkça yepyeni kombolar edinseniz de, sadece R1'e basarak baltayı düşmanların suratlarına geçirmek bile ayrı bir keyif veriyor.

Herkesin baltasına kimse karışamaz!

Herkesin baltasına kimse karışamaz!

Senin baltan şu şekil vurur benim baltam bu. O kadar fazla geliştirme mevcut ki, oynayış stilinize göre bambaşka güçlere sahip bir balta yaratabilirsiniz. Balta gücünü üzerine takılan taşlardan alıyor ve bir süre sonra elinizde o kadar fazla taş oluyor ki, hangisini kullanacağınıza karar veremiyorsunuz. Tabi ki geliştirmeler sadece baltayla sınırlı değil. Atreus'un yayından zırhınıza, göğüs korumasından bilekliklere kadar her şey onlarca farklı geliştirmeye sahip.

Baltanın olmadığı yerde yumruklar devreye girer.

Baltanın olmadığı yerde yumruklar devreye girer.

Kratos'un yumrukları hiç yaşlanmamış. Hala balyoz gibi sert. Baltanın etkili olmadığı düşmanlara karşı yumruklarınız en güçlü silahınız. Belirli zamanlarda öfkesi dolan Kratos, L3 ve R3 tuşlarına aynı anda bastığınızda bir öfke patlaması yaşıyor. Tam o sırada karşısında olan düşman için ne kadar acı. Hem daha seri hem de daha sert yumruklar atarak bir anda etrafınızı temizleyebiliyorsunuz. Ancak bu güce her saniye ulaşamadığınızı söylemem gerek. Bazen 'Ah tam da şu anda lazımdı.' dediğim anlar olmadı değil. Yine geliştirme ekranından, kazandığınız tecrübe puanlarıyla yepyeni dövüş stillerini hem Kratos için hem de Atreus için alabiliyorsunuz.

Kamera fazla mı yakın?

Kamera fazla mı yakın?

İlk oynadığınızda vereceğiniz tepki kesinlikle bu olacak. Evet kamera açısı eski God of War oyunlarına göre daha yakın olmuş ve başlarda garipsemeniz normal. Ancak 15 - 20 dakika sonra alışıp, çok daha güzel olduğunu fark edeceksiniz. Özellikle kalabalık bir grupla dövüşürken arkanızı göremediğiniz için, daha gergin ve tetikte olmanız sağlanmış. Bu anlarda zaten Atreus imdadımıza yetişiyor. Herhangi bir tehlike anında arkamızdaki gözümüz o. Sürekli uyarılarıyla yardımcı oluyor.

Çocuğum atlama milletin kafasına.

Çocuğum atlama milletin kafasına.

Yolculuğunuz süresince olduğu gibi dövüşürken de Kratos'un oğlu Atreus sürekli yanında. Kare tuşuna basarak işaret verdiğiniz anda oklarını düşmana göndermekten hiç çekinmiyor. Basmazsanız da rahat durmuyor tabi ki. Kendisini babasına kanıtlamak için fırsat kollayan Arteus, sürekli aksiyona dahil olup yardımını esirgemiyor. Kah oklarını fırlatıyor, kah düşmanın kafasına atlayarak size biraz da olsa rahat nefes aldırtıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni bir tat. Hem de en güzelinden.

Yeni bir tat. Hem de en güzelinden.

God of War eski serilerinden ayrı bir tat sunuyor ve bunu oldukça güzel bir şekilde başarıyor. Elbette buna itiraz edip, 'Bu bir God of War oyunu değil.' diyecek olan fanatikler olacaktır. Ancak bu oyunun çok daha güzel olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Satış rakamlarına bakıldığında da yeni God of War'un tüm serideki en fazla satan oyun olduğu ortada. Bu sene çıkan en güzel oyunlardan biri olan A Way Out'u hatırlarsınız. Yılın oyunu olabilecek potansiyeli olduğunu söylemiştim. Hala da bu potansiyeli taşıdığının arkasındayım ancak büyük bir sorunu var. Karşısında mükemmelliğe çok yakın bir God of War oyunu var ve onun arkasında kalacağı kesin.

Bu oyun konsol aldırır.

Bu oyun konsol aldırır.

God of War,'un her zaman olduğu gibi PlayStation için özel olarak satışa sunulduğunu söylememize gerek bile yok. Kimi özel oyunlar konsol sahibi olmayanların yüreğinde yara kalır ya. Bu oyun o yaraların en büyüğü olarak karşımızda. Eminim ki sadece God of War için konsol alan veya alacak kişiler olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
71
13
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serdar Şenol

Televizyon girmeyen eve God of War girer.

Yeliz Tuğba

Olsa da oynasak

iron-fist

Bir gün çok fazla param olacak inanıyorum. O zaman bütün seriyi oynamak için konsol manyağı yapacağım evi. (emulatorler o döneme kadar gelişir tabi. )