Görüş Bildir
Haberler
Yenilebilir Jelatinsi Yapısıyla Bu Fütürist Su Şişesi Sizi Şaşkına Çevirecek

Yenilebilir Jelatinsi Yapısıyla Bu Fütürist Su Şişesi Sizi Şaşkına Çevirecek

Bengisu Azder
21.03.2015 - 20:25 Son Güncelleme: 21.03.2015 - 20:55

'The Ooho!' küreleri karbon salımını ve atık plastik sayısını azaltmak için ortaya çıkmış.

Kaynak: http://www.citylab.com/design/2015/03...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelecekte susuzluğunuzu, içerken çatır çutur ses çıkaran su şişesi ile değil uzay mekiğinden kopmuş gelmiş gibi duran jelatinsi yenilebilir su damlasıyla gidermeyi tercih edebilirsiniz.

Ya da Londra'daki Skipping Rocks Laboratuvarı'ndakiler böyle düşünüyor. Masaya konulan suyu farklı bir şekle sokan, yosuna dayalı bir jelden oluşan bir yöntem geliştirdiler. İnsanlar bu 'kımıl kımıl' damlaları, ısırarak ve içindeki sıvıyı emerek tüketiyor. (Heimlich manevrasını bilen bir arkadaşı yakınlarda tutmak önerimizdir.)

Bu küreler, belki de içen insanların küreyi patlattığında ve suyu üzerine döktüğünde çıkan sesten esinlenerek, Ooho! ismini almış, buyrunuz videosu:

Su içtiğimizde plastik şişesini atıyoruz ve bu şişelerin %80'i geri dönüştürülmüyor. Ooho!  gastronomik bir terim olan küreselleştirme (sphereification) kullanarak yapılıyor, suyu çift jelatin kattan oluşan bir zar kapsıyor. Kahverengi yosundan alınmış sodyum aljinat (E-401) ile kalsiyum klorür'ü (E-509) suyun dış yüzünü oluşturmak için jelleştirmekten oluşuyor. Sonuçta ise, elimizde basit, ucuz, dayanıklı, hijyenik, geri dönüştürülebilir ve hatta yenilebilir bir şey oluyor. Ooho! insanların kendi mutfaklarında yapabilecekleri, istedikleri değişiklikleri ve yenilikleri getirebilecekleri bir 'tarif'e sahip.

Bunları evde hazırlamanın, şişe üretiminin fosil yakıt kullanma veya karbon salımı sürecini içermediği için çevreye de yararı çok. Bir denizanası ziyafeti çeken deniz kaplumbağası gibi görünmeyi umursamayacak biriyseniz, aljinatınızı ve kalsiyum tuzunuzu kapın, titreşen ve susuzluk gideren kürelerinize kavuşun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
17
9
9
5
2
1