Görüş Bildir
Haberler
Yeni ve Resimli Hıdırellez Mesajları: Hıdırellez Nedir, Nasıl Kutlanır?

Yeni ve Resimli Hıdırellez Mesajları: Hıdırellez Nedir, Nasıl Kutlanır?

Türk tarihinin önemli bayramlarından olan ve doğanın uyanışının kutlandığı Hıdırellez, dün başladı. Bugün akşam saatlerine kadar Hıdırellez kutlamaları devam edecek, dilekler dilenecek. Yüzyıllardır kutlanan Hıdırellez’de, büyük ateşler yakılır ve dilekler dilenir. Koronavirüs sebebiyle büyük şenlik ateşleri yakılamayacak ama siz de sevdiklerinizin Hıdırellez bayramını kutlayabilirsiniz… İşte 2021 en yeni ve güzel Hıdırellez mesajları ve sözleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hıdırellez Nasıl Kutlanır?

Hıdırellez Nasıl Kutlanır?

Hıdrellez kutlamaları genel olarak yeşillik, ağaçlık alanlarda, su kenarlarında, bir türbe ya da yatırın yanında yapılmaktadır. Bu gibi yerlere bu nedenle Hıdırlık denildiği de olur. Hıdrellez zamanı baharın taze bitkilerini ve taze kuzu eti ya da kuzu ciğeri yeme adeti vardır. Baharın ilk kuzusu yenildiği zaman sağlık ve şifa bulunacağına inanılır. Bugünde kırlardan çiçek veya ot toplayıp onları kaynattıktan sonra suyu içilirse bütün hastalıklara iyi geleceğine, bu su ile kırk gün yıkanılırsa gençleşip güzelleşileceğine inanılır. Hıdrellez gecesi ise Hızır’ın uğradığı yerlere ve dokunduğu şeylere feyiz ve bereket vereceği inancıyla çeşitli uygulamalar yapılır.

Yiyecek kaplarının, ambarların ve para keselerinin ağızları açık bırakılır. Ev, bağ-bahçe, araba isteyen kimseler, Hıdrellez gecesi gül ağacının altına istediklerinin küçük bir modelini yaparlarsa Hızır’ın kendilerine yardım edeceğine inanırlar. Aynı zamanda dileklerini kırmızı kurdaleye bağlayıp gül ağacına asarlar. Bir yıl boyunca dileklerinin yerine gelmesini beklerler. Bazı kimseler de ateş yakıp, dilek dilerler. Ondan sonra yaktıkları ateşin üstünden atlarlar. Hıdrellezde baht açma törenleri de oldukça yaygın olarak uygulanan geleneklerimizdendir.

En Yeni Hıdırellez Mesajları

En Yeni Hıdırellez Mesajları
  • Hıdırellez yağmurlarının damlaları altın olur. Bu damlalardan nasiplenmenizi dilerim. Hıdırellez gününüz kutlu olsun.

  • Hıdırellez yaz kapısı, yedi gün sürer tipisi.

  • Yaz dileğini tahtaya, bu hafta kabul olmazsa olur haftaya. Hıdırellez Bayramınız kutlu olsun.

  • Tuttuğun dilek gerçek olsun, hanenize mutluluk dolsun. Hıdırelleziniz kutlu olsun.

  • Hızır ile İlyas ab-ı hayat suyunu bulsun, dilekleriniz kabul Hıdırellez bayramınız kutlu olsun.

Resimli Hıdırellez Mesajları

Resimli Hıdırellez Mesajları
  • Hepinizin dilekleri en yüksek hayrınıza kabul olur dilerim. Bereket, şans, sağlık, aşk sizlerden yana olsun.

  • Hıdırellez, biten kış mevsiminin ardından gelen baharı müjdelemek ve kutlamak için her yıl düzenlenen bir festivaldir.

  • Hıdırellez ateşimiz öyle bir büyüsün ki; ülkemize önce sağlık sonra bolluk ve bereket getirsin, dileklerimiz aydınlık günlerde buluşsun...Hıdırellez Bayramınız kutlu olsun

En Güzel Hıdırellez Mesajları

En Güzel Hıdırellez Mesajları
  • Doğanın bereketi sizinle olsun! Bugün Hıdırellez; baharın ve bereketin müjdecisi...Evime,mutfağıma,gelirime İlyas peygamberin duası, tıkanmış,yavaşlamış, durmuş işlerime Hızır’ın eli değsin.

  • Hızır bu gece sesimiz olsun Allaha tüm dilek ve dualarımızı iletsin.

  • Tanrım beni yavaşlat.. Aklımı sakinleştirerek kalbimi dinlendir.. Zamanın sonsuzluğunu göstererek bu telaşlı hızımı dengele.. Köklerimi yaşam toprağının kalıcı değerlerine doğru göndermeme yardım et..

  • Gül ağacının dibine Bir güneş çizelim! Bolca aydınlık için... Bolca sevgi, Bolca huzur, Bolca umut, Bu gece dilekler tutulsun. Dileğini tuttuğunuz ne varsa gerçeğe kavuşması dileğiyle...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın