Görüş Bildir
Haberler
Yeni Normal mi? Eski ve Anormal mi? 2021’de Corona’ya Bağlı Değişen Ama Özünde Değişmeyecek Süreçleri 15 Maddede İnceliyoruz

Yeni Normal mi? Eski ve Anormal mi? 2021’de Corona’ya Bağlı Değişen Ama Özünde Değişmeyecek Süreçleri 15 Maddede İnceliyoruz

Aylardır hayatımızın tamamını etkileyen ve pek çok acıya neden olan salgının ilk dalgasını atlattık. Yaşanan durumun ciddiyetine bağlı olarak hem ulusal hem de uluslararası bazda yeni dünya düzenine geçiş yapmış bulunmaktayız. İnsanlık alışkanlıklarını devam ettirme ve yaşananlardan ders almama konusunda değişmez bir üne sahip. Bu nedenle 2021 yılındaki yeni normal hayat düzeninde salgından etkilenmiş, ancak özünde değişmeyecek durumları sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çevre kirliliği

www.youtube.com

Her ne kadar bu süreçte temizliğin önemine vurgu yapılmış olsa da çevreyi kirletmeye ve bu durumu umursamamaya devam edeceğiz. Nitekim boğaza atılan maske ve eldivenler bunun en büyük örneği olmuş durumda.

2. Siyasi tartışmalar

Gün geçmiyor ki ülkemizde siyasi bir tartışma yaşanmasın. İnsanlar canlarını kurtarmaya çalışırken bile pandemi sürecini de bu tartışmalara dahil eden anlayışın 2021’de de değişeceğini düşünmüyoruz.

3. Din tüccarlığı ve üfürükçüler

3. Din tüccarlığı ve üfürükçüler
www.aykiri.com.tr

Önceden eşini eve döndürmek, sevenleri ayırmak ve başka bir sürü ıvır-zıvır için başvurulan üfürükçülere yeni bir gelir kapısı eklenmiş oldu.

4. Hurafeler

4. Hurafeler
teyit.org

Batıl inançlarla yaşamayı seviyoruz. Bu alışkanlıklarımıza virüs öldüren sirkeleri de dahil ederek, yolumuzdan şaşmadan devam edeceğiz 😂

5. Komplo teorisi seviciler

5. Komplo teorisi seviciler

Dünya’nın şeklinden ünlülerin klip çekimine kadar pek çok farklı alanda ve şekilde üretilen komplo teorileri elbette salgın için de üretildi. 2021’de de varlığını koruyacağı herkesçe bilinen bir gerçek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hiçbir şeye inanmayanlar

Komplo severlerin aksine olan biten hiçbir şeye inanmayıp aynı düzende devam eden insanlar da var. Dolar yükselse de aynı miktarda domates aldığına inananlara pandeminin yalan olduğunu iddia edenler de eklendi. Sonuçta bu insanlar hemen hemen hiçbir gelişmeye inanmıyorlar ve 2021’de de inanmaya devam edecekler.

7. Klavye kahramanları

Yaşanan her olay hakkında mutlaka kasacak bir duyarları ve söyleyecek sözleri olan ancak gerçekte hiçbir şey yapmayanlar tartışma konularına salgını da dahil ederek hayatlarına devam edecekler.

8. Fırsatçılar

8. Fırsatçılar
www.sozcu.com.tr

Her türlü olayda kendilerine pay çıkartan ve yeni bir piyasa oluşturanlar, türlü ilaç ve besin takviyesi gibi ürünlerle insanların umutlarını sömürmeye devam edecekler.

9. Gösteriş kültürü 🤳

9. Gösteriş kültürü 🤳

Pandemi öncesi hafta sonu gezdiğimiz yerleri göstermeye bayılırdık. Pandemi sırasında evde ekmek yapımı, yoga ve puzzle yapma gibi etkinliklerimizi göstermeye başladık. İnsan her daim gösteriş kültürünün bir parçası olmak istiyor. Bakalım 2021’de bu durum nereye evrilecek?

10. Tüketim çılgınlığı

Karantina döneminin yaşanmasıyla istediklerimizi dijital platformlar üzerinden hunharca alarak yarınlar yokmuşçasına alışveriş yapmaya devam ettik. Aynı performansı seneye de bekliyoruz 🦾

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Reklamlar

11. Reklamlar
urun.n11.com

Elbette ki reklamlar serbest piyasa ekonomisinin vazgeçilmez bir parçası. Her kurum kendi sattığı hizmet ya da ürünün imkanlarını yeni normale uyarlayarak reklamını yapmaya devam edecek.

12. Kargo firmalarının mükemmel ötesi hizmeti

Şahane hizmet veren kargo firmaları pandemi sürecinden de alınlarının akıyla (!) çıktılar. Bu efsane hizmetin 2021’de de devam etmesini temenni ediyoruz 👏

13. Kişisel bakım

Evde kalma sürecinde aşırı motive olduğumuzdan (!) kendimize zaman ayırmayı ihmal etmedik. E tabi güzellik merkezleri de kapalı olduğu için evde kendi uygulamalarımızı gerçekleştirdik. Eminiz 2021’de de kişisel bakıma olan hevesimizde hiçbir azalma olmayacaktır.

14. Kadına şiddet

14. Kadına şiddet
www.bursa.com

Medeniyet içindeki medeniyetsizliğin en büyük göstergesi olan ve tüm çabalara rağmen durdurulamayan kadına şiddet, evde kalmanın yoğun olduğu karantina döneminde arttı. Maalesef önümüzdeki sene de var olmaya devam edecek.

15. Yılbaşı dilekleri

Salgının öğrettiğinden yola çıkarak ilk başta sağlık, ardından da yeni umutlarımızı beslemeye devam eden dileklerimizi önceki yıllarda olduğu gibi 2021’de de dilemeye devam edeceğiz.

Umarız hiçbir zaman dileksiz kalacak kadar umutsuz olmayız 🙏.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Arka Sokaklar

Bonus: Arka Sokaklar

Pandemiden önce vardı, pandemi sırasında durmadı ve pandemiden sonra da olacaktır 😂

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
19
11
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın