Görüş Bildir
Haberler
Yeni Mezunlar Buraya: 2017'de İşe Alacağı Yeni Mezun Sayısını Açıklayan 18 Şirket

etiket Yeni Mezunlar Buraya: 2017'de İşe Alacağı Yeni Mezun Sayısını Açıklayan 18 Şirket

2017 için birçok şirket istihdam planlarını netleştirmiş durumda. İşe alımlarda ise yeni mezun - tecrübeli eleman ağırlığını dengede tutma eğilimi hakim. Kadrosu en çok genişleyecek departmanlar ise satış, pazarlama, Ar-Ge ve Bilgi Teknolojileri olacak gibi görünüyor.

Önümüzdeki yıl için işe alacağı yeni mezun sayılarını açıklayan şirketlerimizden, bulabildiklerimizi listeledik; tüm yeni mezunlara, iş arayan ve iş değiştirmek isteyenlere şimdiden bol şanslar!

1. Abdi İbrahim

1. Abdi İbrahim

Abdi İbrahim'de gelecek yıl 300'ü yeni mezun olmak üzere 600 kişilik işe alım gerçekleşecek.

2. Borusan Grup

2. Borusan Grup

Her yıl yaklaşık 10 yeni mezun şirkete katılıyor. 2016 yılında 1.100 kişi istihdam edilmiş. Yeni mezunlar özellikle 'uzman yardımcısı' pozisyonları için tercih ediliyor.

3. Boyner Grup

3. Boyner Grup

2017'de toplamda 1.000 kişinin işe alınması planlanıyor. 8 grup şirketinde şu an toplam çalışan sayısı 10 bin civarında. 2016'da çeşitli illerde 2.000'e yakın kişi işe alınmış.

4. B/S/H

4. B/S/H

Bu yıl bölgesel pozisyonlara 450 beyaz yaka, 1.500 mavi yaka alımı yapan B/S/H, 2017'de bu oranı %10 artırmayı planlıyor. Özellikle yeni mezunların sayısını iki katına çıkarmak da şirketin hedefleri arasında. Ar-Ge, BT ve mühendislik pozisyonlarına ağırlık verecekler.

5. CMS Grup

5. CMS Grup

Alımların %10'u yeni mezunlardan olacak. Büyümeye yönelik alımlar yerine, boş pozisyonların doldurulması planlanıyor.

6. Doğuş Otomotiv

6. Doğuş Otomotiv

Yeni yılda 100 kişiyi işe almayı planlıyor. %35 oranında yeni mezun işe alınacak. Devam eden kampüs çalışmaları, ve kritik pozisyonlardaki yedekleme hedefi doğrultusunda yeni mezunlar şirket için önemli.

7. Ford Otosan

7. Ford Otosan

Ford Otosan'ın ajandasında gelecek yıl 250 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor. Tam 220 kişi yeni mezun olacak. Ağırlıklı olarak makine, otomotiv, elektrik elektronik mühendisliği mezunları, ürün geliştirme ve Ar-Ge için işe alınacak.

8. Hayat Kimya

8. Hayat Kimya

İşe alımların yaklaşık %10'unun yeni mezunlardan olması hedefleniyor. 'Hayalleri olan, onları gerçekleştirmek için yaratıcı çözümler üretebilen, sosyal ve kendini geliştirebilen' yeni mezunlar, öne çıkan aday özellikleri.

9. Kastamonu Entegre

9. Kastamonu Entegre

İşe alımların %15'i yeni mezun olacak.

10. Media Markt

10. Media Markt

2016'ya benzer olarak %20 yeni mezun alımı planlanıyor.

11. Mercedes-Benz Türk

11. Mercedes-Benz Türk

Bu yıl 70'i yeni mezun olmak üzere 230 beyaz yaka alımı gerçekleştiren Mercedes-Benz Türk, 2017 yılı için beyaz yaka işe alım sayısını 250 olarak öngörüyor. İşe alımın %30-40'ını yeni mezunların oluşturması hedefleniyor.

12. Microsoft Türkiye

12. Microsoft Türkiye

Ağırlıklı olarak satış ve teknik satış pozisyonlarına eleman alımı planlanıyor. İşe alımların %35-40'ı yeni mezunlardan olacak.

13. P&G

13. P&G

P&G her yıl bünyesine 30-40 yeni mezun dahil ediyor ve bir bu kadar öğrenciye staj imkanı sunuyor. İçeriden terfi politikasını benimseyen şirketin, yeni mezunları işe alması da haliyle stratejilerinin bir parçası. Hemen hemen bütün birimlerde işe alım gerçekleşecek

14. PepsiCo Türkiye

14. PepsiCo Türkiye

2016'da 300 kişi işe alan PepsiCo, Türkiye'deki 6. fabrikası olacak olan Manisa Yiyecek Fabrikasını 2017'de faaliyete geçirmeyi planlıyor. Buraya 300 kişilik bir ekip kurulacak. Alımların yaklaşık %5-10'u yeni mezunlardan oluşacak. Onun dışında merkez ofise de yeni mezun satış, pazarlama ve finans personelleri alınacak.

15. Renault Mais

15. Renault Mais

Renault da %25'i yeni mezun olmak üzere toplam 100 kişiyi istihdam edeceğini açıklıyor. Pazarlama, satış, satış sonrası, iletişim, müşteri hizmetleri, kalite, bilgi sistemleri, satın alma ve idari birimler için alım gerçekleştirilecek.

16. Roche İlaç Türkiye

16. Roche İlaç Türkiye

Alımların %10'u yeni mezun olacak.

17. Sanko Holding

17. Sanko Holding

Sanko Holding de gelecek yıl 750 kişilik yeni istihdam sağlayacak. Bunların içerisinde yaklaşık 100 kadar yeni mezun olması hedefleniyor. Öne çıkan departmanlar üretim, Ar-Ge, satış ve pazarlama.

18. Şölen

18. Şölen

15'i yeni mezun olacak şekilde, yaklaşık 65 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

NOT: Bunların dışında yeni mezun programları ve kontenjanları bulunduğunu bildiğimiz, bunu bir İK politikası olarak benimseyen Akbank, Garanti Bankası, Eczacıbaşı Holding, Anadolu Grubu, Turkcell, Yörsan, NEF gibi daha pek çok şirket ise henüz görebildiğimiz kadarıyla belli bir kontenjan açıklamadı. Takipte kalmakta fayda var.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
302
50
29
15
13
13
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KızılDereli

Bu tür şirketlere alınacak elemanlarda aranan nitelikler odtü iti gibi ünv derece ile mezun olmak ana dilin gibi inglizce almanca rusca çince bilmek ben o ka... Devamını Gör

gaydırı guppak

yeni mezunken bu şirketlerinden bi çoğuna başvurdum sonuç ne hüsran. çünkü çoğu yeni mezun önlisans mezunu işçi fln alıyor. lisans mezunu ve beyaz yaka adayı... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

özgeçmis kısmını biraz sallasak ne olur acaba? orda burda çalıstım fln gibi :D ciddi soruyorum

Derin Devrim

sonra bilgisayar mühendisleri işsiz kalsın ak, tübitak ancak otursun namaz uygulamalarına destek versin sadece ve istihdam için bir bok yapmasın.