Görüş Bildir
Haberler
Yeni Galaxy Modellerinin iPhone 6'ya Fark Attığı 7 Özellik

Yeni Galaxy Modellerinin iPhone 6'ya Fark Attığı 7 Özellik

Deniz Gök
14.08.2015 - 20:22 Son Güncelleme: 15.08.2015 - 10:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsung’un uzun zamandan beri beklenen akıllı telefon modelleri Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ kullanıcılara nihayet sunuldu.

Beklendiği gibi dev ekran boyutlarına sahip olan bu modellerin bunun dışında birçok özelliği bulunuyor. Bu özelliklerin birçoğu da ezeli rakibi iPhone modellerinde bulunmuyor. 

Tekno-haber sitesi TeknoYo, iPhone ile Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ modellerini karşılaştırdı. Ortaya ilginç sonuçlar çıktı. İşte yeni Galaxy modellerinin iPhone 6’ya fark attığı 7 özellik…

1- Kablosuz şarj

1- Kablosuz şarj

Belki de Samsung’un şu ana kadar attığım adımların en önemlisi durumunda. Kullanıcıların şarj kablosundan kurtulmasını sağlayan bu özellik her geçen gün giderek yaygınlaşıyor. Önümüzdeki dönemlerde kafe veya restoranların masasına monte edilmiş kablosuz şarj istasyonları bulmanız sürpriz olmayacak.

2- Ekran kapalı olsa dahi çizim yapabilme

2- Ekran kapalı olsa dahi çizim yapabilme

Yeni özelliklerin başında geliyor. Samsung Galaxy Note 5’te yer alan bu özellik sayesinde SPen yuvasından çıkarılarak çizim yapılmaya veya not alınmaya başlanabiliyor. iPhone modellerinde ise en hızlı not alma uygulamasına ulaşmak bazen 10 saniyeden fazla sürüyor.

3- Bilgisayarla eşleştirme

3- Bilgisayarla eşleştirme

Hem Galaxy Note 5 hem de Galaxy S6 Edge+ modeline gelen yepyeni bir özellik var. O da ‘SideSync’ adındaki bilgisayarlarla eşleştirme özelliği. Mac veya Windows işletim sistemleriyle uyumlu olarak çalışabilen bu özellik sayesinde birkaç dokunuşla dosya aktarımı yapabilmek mümkün.

4- iPhone’larda bile kalem kullanılabilecek

4- iPhone’larda bile kalem kullanılabilecek

Galaxy Note serisinin şüphesiz en iyi özelliği stylus yani kalem. SPen adındaki bu kalem, daha önce sadece Galaxy Note uygulamalarında çalışabiliyordu. Ancak Galaxy Note 5 ile artık bu kalem üçüncü parti uygulamalara da geldi. Yani iPhone’lar için geliştirilecek bir uygulama ile SPen kullanabilmek mümkün olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5- Ekranı böl, parçala, yönet!

5- Ekranı böl, parçala, yönet!

Samsung’un iPhone modellerine en fazla fark attığı özelliklerden bir diğeri de ekranın bölünme özelliği. iPhone modellerine önümüzdeki aylarda yer alması beklenen bu özellik, Galaxy Note 5 ile daha da güçlenmiş durumda. Kullanıcılardan üç ekrana kadar farklı uygulamalar tek ekrandan yönetebiliyor.

6- İstediğiniz yerin ekran görüntüsünü çekin

6- İstediğiniz yerin ekran görüntüsünü çekin

Ekran görüntülerine günlük hayatta sık sık ihtiyacımız oluyor. Ancak tüm ekranın ekran görüntüsünü de almak çoğu zaman gereksiz oluyor. Samsung Galaxy Note 5 ile istediğiniz yerin ekran görüntüsünü almak mümkün.

7- Kavisli ekran

7- Kavisli ekran

Samsung’un iPhone modellerine fark attığı konunun başında tabii ki kavisli ekran var. Galaxy S6 Edge’ten sonra Galaxy S6 Edge+ modelini de kullanıcılara sunan şirket, bu konuda iddialı olmaya devam ediyor.

TeknoYo

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
23
9
3
2
2
0