Görüş Bildir
Haberler
Yeni Fobi Açıldı: Hamilelikle İlgili Sizden Sır Gibi Saklanan Bazı Çarpıcı Gerçekler

Yeni Fobi Açıldı: Hamilelikle İlgili Sizden Sır Gibi Saklanan Bazı Çarpıcı Gerçekler

Effy
17.03.2023 - 08:19

Lancaster Üniversitesi profesörü Adam Taylor, 'Hamilelikte yaşadığınız bazı değişimler idealinize uymasa da, hepsi bebeğin gelişimi için' diyor!

Hamilelikte hiç ummayacağınız o ilginç değişimleri sizler için sıraladık. 👇

Kaynak: https://www.thesun.co.uk/health/21705...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hamilelik burnu

1. Hamilelik burnu

Geçtiğimiz günlerde TikTok platformunda hamile bir kadın, bu süreç boyunca durmak bilmeyen bir şekilde büyüyen burnunu paylaştı.

Adam, bunun ne kadar yaygın olduğu konusunda emin olmadığını söylese de hamilelikten kaynaklanan değişimlere herkesin vücudunun farklı tepkiler verebileceğini söyledi. Vücudunuzdaki belirli hormonların artışa geçmesinden dolayı burnunuz farklı görünebilir. Bunlardan biri östrojen: vücuttaki kan damarlarını rahatlatan bu hormon, burnunuzda böyle bir etkiye sebep olabilir. Ancak merak etmeyin, bu geçici bir değişim! Doğumdan altı hafta sonra vücudunuz normale dönecektir. Burnunuz büyümese de, bu süreçte tıkanabilir, burun kanaması olabilir veya akabilir.

2. Daha büyük kalp

2. Daha büyük kalp

Burnunuz tek büyüyen yer olmayabilir. 😶

Adam, kalbinizin de bebeğinizin büyümesine olanak sağlamak için bazı değişimler yaşadığını söylüyor: Boyut olarak büyümek ve daha kalın kaslara sahip olmak gibi... Çünkü kalbiniz hem sizin vücudunuza hem de bebeğinize daha fazla kan pompalamak için dakikada 8 kez atar. Bebeğiniz kalbinizin yerinin değişmesine bile sebep olabilir! Adam şöyle açıkladı:

Abdominal (karınsal) organlar sıkışır ve büyüyen fetüse yer açmak için hareket eder. Bunun sonucunda kalp de göğüste daha yukarıya ilerler.

3. Ciltte renk değişikliği

3. Ciltte renk değişikliği

4 hamile kadından 3'ünün melasma (gebelik lekesi) yaşadığını biliyor muydunuz? Melasma, göz, burun, çene ve dudak üstü cildin daha da koyulaşması oluyor. Adam şöyle açıkladı:

Bu değişiklikler kadınlar arasında değişebilir ve genellikle doğumdan sonra ya da emzirmeyi bıraktıktan sonra görülür.

Ancak sadece yüzünüzde değişimler yaşanmıyor. Hamileyken meme uçlarının çevresi de koyulaşabilir. Uzmanlar niçin bu durumun yaşandığına kesin bir açıklama getiremese de, bu yenidoğan bebeklerin meme ucunu bulmasını kolaylaştırıyor.

4. Saç uzaması (ya da dökülmesi)

4. Saç uzaması (ya da dökülmesi)

Vücudunuzda artışa geçen östrojen, saçlarınızı olduğundan daha sağlıklı görünmesine ve uzamasına yardımcı olabilir. Ancak bu dudak üstü, karın ve sırt bölgelerinde de tüylenmeye yol açabilir. Fakat bu da hamilelikten sonra geçecek semptomlardan biri. Hamilelik esnasında tam tersi bir semptom da yaşayabilirsiniz: Saç dökülmesi gibi...

Bu genellikle vücudun yaşadığı hamilelik şokundan kaynaklanır. Saçlar 'dinlenme sürecine' girer ve sonra dökülürler.

Hamileliğin ilerleyen zamanlarında hafifleyen bir semptomdur. Doğumdan sonra östrojen seviyeniz düşeceği için o zaman da saç dökülmesi yaşama ihtimaliniz var.

5. Diş

5. Diş

Adam, dişlerinizin bile hamilelikten etkilenebileceğini söylüyor!

Sabah bulantıları, beyaz ve sağlıklı dişlerinizin görüntüsünü zedelemenin yanı sıra onları çürüğe karşı daha korunmasız hale gelmesine sebep oluyor. Ayrıca hormonlar diş etlerinin kanama ve enfeksiyona karşı daha duyarlı hale gelmesine yol açıyor. Adam, hamile kadınların en az yüzde 70'inin jenjivit (diş eti iltihabı) yaşadığını söylüyor. Diş dökülmesi nadir bir durum ancak daha önce birkaç kez hamile kaldıysanız ve kötü bir ağız sağlığına sahipseniz mümkün.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Asıl çarpıcı gerçek doğum neler büyüyor isterseniz hiç girmeyelim o konulara sır olarak kalsın bazı şeyler 😂😂

ömer

Ay ben şok 😱😅😅😅