Görüş Bildir
Haberler
Yayınevi Yetkilisinden KPSS Sorularının Aynı Çıkmasına 'Tesadüf’ Savunması

Yayınevi Yetkilisinden KPSS Sorularının Aynı Çıkmasına 'Tesadüf’ Savunması

Emre Ordu
02.08.2022 - 19:30 Son Güncelleme: 02.08.2022 - 19:32

Yedi İklim Yayınları’nın deneme sınavlarında daha önce çıkan çok sayıda sorunun KPSS'de sorulduğu iddia edildi. Yayınevi yetkilisi kendilerini 'Bir iki tane soru aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf” diyerek savundu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

KPSS 2022 Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı’nın bazı soruların Yediiklim Yayınları’nın deneme sınavlarında sorulduğu öne sürüldü. 

Sınava giren öğrenciler 2022 KPSS’nin iptal edilmesini isterken ÖSYM yaptığı açıklamada, “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu anlaşılmıştır” dedi.

"Kesinlikle tesadüf"

"Kesinlikle tesadüf"

Konu ile ilgili TELE1’in ulaştığı Yediiklim Yayınevi iddia edildiği gibi yayınlarının durdurulmadığını söyleyerek bir iki sorunun aynı olduğunu dile getirdi.TELE1’e konuşan yayınevi yetkilisi şu ifadeleri kullandı:

“Tamamen algı yayınlarımız devam ediyor. Bir iki soru aynı diye çok yüklenme oldu. Satışlarımız devam ediyor. Başka yayın evleri de tutturuyor. Bizde bir iki tane soru aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
45
32
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?