Görüş Bildir
Haberler
Yaşlı Gösteren Makyaj Hataları

etiket Yaşlı Gösteren Makyaj Hataları

Elif Altunten
19.03.2014 - 11:07 Son Güncelleme: 19.03.2014 - 11:43

Makyaj sayesinde mucize değişimler yaratıp, olduğundan çok daha farklı görünebileceğiniz gibi, yanlış makyaj teknikleri ile de olduğundan daha yaşlı görünebilirsiniz.

Az Allık

Yaş ilerledikçe cilt de solgunlaşmaya başlar. Bu sebepten yeterince allık kullanılmamış bir makyaj, sizi olduğundan daha yaşlı gösterecektir. Allığı uygularken, allık miktarının, dudak ve göz makyajınızla orantılı olması önemlidir. Renk olarak da cildi canlı gösterecek bir renk seçilmelidir. Genç görünmek için, allığı abartılı kullanmamaya da dikkat etmelisiniz.

İnce Kaş

Yaş ilerledikçe kaşlarımız da incelip seyrekleşmeye başlar. Buna göre kalı kaşlar surata daha genç bir ifade verir. Kaş alırken, onlara düz ve kalın bir şekil vermeye dikkat edilmeli. Daha dolgun ve koyu bir kaş için ise kaş kalemlerinden faydalanabilirisiniz.

Fazla Fondöten

Fondöten yüzdeki kusurların kapatılmasını sağlar. Ama fazla kullanılan fondöten, yüzdeki kırışıklıkların içine girerek, onları daha da belirginleştirir. Belirgin kırışıklıklar da ifadenizin daha yaşlı görünmesine neden olur. Fondöteni sadece ihtiyacınız olan noktalara ince katmanlar halinde sürerek uygulamak görüntünüzü yaşlandırmayacaktır.

Fazla Kapatıcı Kullanmak

Göz altı kapatıcıları doğru şekilde kullanıldığında, göz altındaki morlukları kapatır ve görüntünüzü gençleştirir. Ama abartılı kullanılan kapatıcı, göz çukurlarına vurgu yaparak, yaşlı ve rüküş bir görüntü oluşturur.

Koyu Renk Ruj

Yaşın ilerlemesiyle dudaklarda sönerek ufalır. Koyu renk rujlar, dudağı olduğundan daha küçük gösterdiği için, olduğunuzdan yaşlı görünmenize neden olabilir. Bu görüntünün oluşmaması için özellikle koyu renk ruj kullanırken, dudaktaki ton farklılıklarından yararlanın. Dudağın dış tarafında kullandığınız tonun biraz miktar açık tonunu dudağının iç tarafında kullanarak daha genç bir görüntü elde edebilirsiniz.

haber kaynağı: stilveyasam.com/estetik-ve-güzellik

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın