Görüş Bildir
Haberler
“Yaşamıyorum Ama Hayatta Kalıyorum” Diyenlere: En İyi Hayatta Kalma Oyunları

“Yaşamıyorum Ama Hayatta Kalıyorum” Diyenlere: En İyi Hayatta Kalma Oyunları

Oyuncular olarak hayatta kalma oyunlarına bayılıyoruz. Hiçbir eşyamızın ve malzememiz olmadan vahşi ve tehlikeli dünyalara bırakılmak ve burada kendimize sıfırdan bir dünya inşa etmek fikri hepimizi cezbediyor. Kimi zaman bir adada bizi yemeye çalışan yamyamlarla mücadele ediyor kimi zamansa diğer oyuncularla ölüm kalım savaşına giriyoruz. Bu yazımızda oyun dünyasının en popüler ve sevilen hayatta kalma oyunlarını sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Long Dark

1. Long Dark

Mahsur kaldığımız bir kar fırtınasında kurtulmaya ve hayatta kalmaya çalıştığımız Long Dark, listemizin en popüler ve sevilen isimlerinden birisi. Verdiği vahşi doğa ve fırtına atmosferiyle sizi içine çekmesi, sürükleyici yapısı ve diken üstünde tutan oynayışıyla Long Dark, hayatta kalma türünün en başarılı temsilcilerinden.

2. Subnautica

2. Subnautica

Subnautica, çıkış yaptığı 2014 yılından bu yana hayatta kalma kategorisinde kendine yer bulmayı hep başardı. Akıcı ve oldukça iyi mekaniklerle bezenmiş olan oynanışının yanı sıra Subnautica, diğer hayatta kalma oyunlarında pek rastlamadığımız bir atmosfere ve dünyaya sahip. Çoğu yapımın akisne Subnautica yerin üstünde değil denizin altında geçiyor, bu da ona diğer oyunlarda göremediğimiz bir çeşitlilik sağlıyor.

3. The Forest

3. The Forest

Hayatta kalma oyunu denince akla gelen ilk isimlerden birisi hiç kuşkusuz The Forest. Uçağımızın bir kaza sonucu adaya düşmesiyle başlayan Forest maceramızda çok geçmeden adada yalnız olmadığımızı öğreniyoruz. Silah yapmak, ev ve yapılar inşa etmek, malzeme toplamak gibi pek çok şeyle uğraşabileceğiniz The Forest atmosferik korku havasıyla da oynayanları kendine çekiyor.

4. ASTRONEER

4. ASTRONEER

Bir astronot olup uzak dünyalara yolculuğa çıktığımız ASTRONEER, tatlı mı tatlı grafiklere sahip bir keşif macera oyunu. ASTRONEER ayrıca oynanış tarafında da oldukça kompleks bir yapıya sahip. Üretebileceğiniz şeyler ve inşa edebileceğiniz yapılar açısından oyun size bir hayli seçenek sunuyor. Eğer bilim kurguya da merakınız varsa ASTRONEER kesinlikle bakmanız gereken isimlerden birisi.

5. DYSMANTLE

5. DYSMANTLE

DYSMANTLE izometrik kamera açısından oynanan kıyamet sonrası zombi temalı bir aksiyon macera keşif ve hayatta kalma oyunu. Oyunda toplayabileceğiniz çok sayıda malzeme bulunmakta. Bu malzemeleri kullanarak size yolculuğunuz boyunca katkı sağlayacak şeyler elde edebilir, silahlar ve ekipmanlar yapabilir, yemek pişirebilir ve daha onlarca farklı şeyi yapabilirsiniz. DYSMANTLE özellikle sakin oynanışıyla da oyunlarda huzur arayan oyuncuları kendisine çekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Raft

6. Raft

Ufak bir salın üstünde mahsur kalarak başladığımız Raft, oldukça güzel düşünülmüş ve taze bir hayatta kalma oyunu. Oyuna okyanusun ortasında elimizde bir kanca ile salın üstünde başlıyor, suda bulduğumuz malzemelerle salımızı büyütmeye ve hayatta kalmaya çalışıyoruz. Ara sıra karşınıza çıkan kara parçalarını keşfedebileceğiniz ve kendinize yeni kaynaklar edinebileceğiniz Raft, denizin ortasında hayatta kalma deneyimi yaşamak isteyen oyuncular için birebir.

7. Grounded

7. Grounded

Oyun sektörünün bilinen isimlerinden olan Obsidian Entertainment'ın elinden çıkan Grounded, uzunca bir süredir erken erişimdeydi. 2 yıldır devam eden güncellemelerin ve iyileştirmelerin arından Grounded sonunda tam sürümüyle beraber çıkış yaptı. Boyutu birden ufalarak küçücük hale gelen ve evlerinin arka bahçesinde kaybolan bir çocuğu oynadığımız Grounded'da karıncalar, örümcekler ve farklı farklı böceklerle mücadele ediyor, normalde ufak olan ama bize kocaman gelen bu bahçede hayatta kalmaya çalışıyoruz.

8. 7 Days to Die

8. 7 Days to Die

7 Days to Die zombi temalı hayatta kalma oyunları denince akla gelen ilk ve en iyi isimlerden birisi. İlk başta neredeyse hiçbir şeyiniz olmadan oyun alanına bırakıldaktan sonra geçen günlerle beraber güçleniyor ve daha deneyimli hale geliyorsunuz. Oyunda yapabileceğiniz görevlerin, gidebileceğiniz yerlerin ve üretebileceğiniz silahların sayısı ve çeşitliliği insanın başını döndüren cinsten.

9. This War of Mine

9. This War of Mine

Çıkış yaptığı günden bu yana milyonlarca oyuncu tarafından sevilerek oynanan This War of Mine savaşın insanlara yaşattığı zorlukları en iyi yansıtan oyunlardan birisi. Güçlü mü güçlü atmosferiyle sizi kendisine çekip bırakmayan This War of Mine yaşattığı stres heyecan ve korku gibi duygularla da bir hayatta kalma oyununun nasıl olması gerektiğine dair adeta ders veriyor.

10. Chernobylite

10. Chernobylite

The Farm 51 tarafından geliştirilen ve yayınlanan Chernobylite, içinde bolca fazla mekanik barındıran zorlu bir oyun. Üs inşa etmeden malzeme üretmeye, kaynak yönetiminden takım kurmaya ve komuta etmeye, yakın dövüşten gizliliğe ve seçimlere bağlı değişen hikayesiyle Chernobylite, listenin deneyim edilmesi gereken yapımlarından birisi.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın