Görüş Bildir
Haberler
Yaşam Alanlarınızı Güzelleştirirken Aynı Zamanda Evinizin Havasını Temizleyecek Bitki Çeşitleri

etiket Yaşam Alanlarınızı Güzelleştirirken Aynı Zamanda Evinizin Havasını Temizleyecek Bitki Çeşitleri

Nurseda Gerek
14.11.2021 - 21:43 Son Güncelleme: 15.11.2021 - 16:28

Size bir üzücü bir de sevindirici bir haberimiz var. İlk olarak üzücü haber ile başlamak istiyoruz. Evinizi havalandırmakla zararlı ve toksin yüklü havayı arındırmış olmuyorsunuz. Daha önce duydunuz mu bilmiyoruz fakat bu bir gerçek! Gelelim sevindirici habere... Bazı bitkileri yetiştirmeniz ve onlarla vakit geçirmeniz halinde, yaşam alanlarınızı tüm zararlı toksin ve kirlerden arındırabiliyorsunuz! Bunu biz değil, Nasa ve belirli bilim insanları söylüyor. O halde gelin bu fikre biraz daha yakından bakalım. Yaşam alanlarınızı tertemiz bir hava ile canlandıracak bitkileri birlikte inceleyim!   

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

Kaynak: https://www.countryliving.com/uk/well...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aloe Vera

1. Aloe Vera

Her derde deva olan aloe vera aynı zamanda çok iyi bir hava temizleyici. Özellikle pencere önünde yetiştirilmesi önerilen bu bitki, Formaldehitin evinizden temizlenmesine yardımcı oluyor. Uzmanlar bitkinin üzerinde oluşan lekelerin havanın kirli olmasından kaynaklandığının da altını çiziyor. 

Gayet sağlam ve güzel geldi. 👍

2. Salon sarmaşığı (Potos sarmaşığı)

2. Salon sarmaşığı (Potos sarmaşığı)

İç mekan bitkileri arasında yer alan salon sarmağı, en hızlı büyüyen bitkiler arsında yer alıyor. Bu güzel bitkinin en güzel yanı ise tabii ki bulunduğu ortamdaki karbon monoksiti temizlemesi! 

İnternetten çok sık bitki alıyorum. Kalitesi fiyatının oldukça üzerinde, bitki çok kaliteli sıfır hasarla ulaştı çok kaliteli bir paketleme kullanılmış. Birebir görselde ki ürünün aynısı geldi. Harika!

3. Areka

3. Areka

Nasa'nın 1989 tarihinde yaptığı çalışmaya göre, kapalı ortamdaki formaldehitin temizlenmesini sağlayan en etkili bitki areka olarak belirlenmiştir. 

Çok güzel, aynı fotoğrafta göründüğü gibi gayet sağlıklı bir bitki. İnşallah bende sorunsuz büyütürüm. Evime güzel bir enerji kattı.

4. Çin Herdemyeşili (Aglaonema)

4. Çin Herdemyeşili (Aglaonema)

Çin Herdemyeşili adından da anlaşıldığı gibi hep yeşil kalan enerjisi yüksek bir bitki. Bulunduğunuz ortamın havasını temizleyecek iyi bitki arıyorsanız, Çin Herdemyeşili bitkisini tercih edebilirsiniz. 

Kocaman sapasağlam bir çiçek geldi. Tereddüt etmeyen alabilirsiniz.

5. Dracaena

5. Dracaena

Dracaena bitkisi; formaldehit, toluen, benzen, trikloretilen ve ksilen temizleme yeteneğine sahiptir. 

Her şey anlatıldığı ve yazıldığı gibi, çok beğendim. Paketleme muazzam emeklerinin karşılığını kat ve kat almalarını dilerim. Çok teşekkür ederiz sağlıklı bitkiler için.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Barış Çiçeği (Peace Lily)

6. Barış Çiçeği (Peace Lily)

Rakiplerine oranla daha küçük bir bitki olan barış çiçeği, aynı oranda ortamdaki toksinleri temizleme konusunda ustadır. 

Çok sağlıklı yavru bir çiçek!

7. Eğrelti Otu

7. Eğrelti Otu

Eğrelti otu, pek çok zararlı kirleticiyi temizleme yeteneğine sahip çok yönlü bir bitki çeşididir. 

Mükemmel kocaman sağlıklı bir çiçek geldi. Bu kadarını beklemiyordum. Çok güzel paketlenmiş en ufak zarar görmemiş. 🥰

8. Paşa Kılıcı

8. Paşa Kılıcı

Çiçek bakmaya yeni başlayanların tercih edebileceği Paşa kılıcı, pek çok kirletici toksinleri arındırır ve ağrılara iyi gelir. 

2 çiçek aldım çok güzel paketlemişlerdi, teşekkür ederim. Düşünmeden çiçek alacağım bir sayfa artık. 👍🏻

9. Duvar Sarmaşığı (İngiliz Sarmaşığı)

9. Duvar Sarmaşığı (İngiliz Sarmaşığı)

Kolay yetiştirilen ve aynı zamanda kolay çoğaltılan İngiliz sarmaşığı, ortamdaki karsinojenleri temizleme yeteneğine sahiptir. Bu nedenle özellikle sigara içilen evlerde bulundurulması öneriliyor. 

Kalitesine şaşırdım! İnternetten bitki sipariş edebileceğimi hiç düşünmezdim. Paketleme iyiydi. Hiçbir yaprak zarar görmeden geldi. Daha fazla sipariş vereceğim.

10. Benjamin

10. Benjamin

Uzun boyu ile dikkat çeken Benjamin, iyi bir temizleyici ve tam bir iç mekan bitkisidir. 

Paketlemesi gayet iyiydi. Kargoda hiç zarar görmemiş ve çabuk geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kauçuk Ağacı

11. Kauçuk Ağacı

Sevimli görünüşü, farklı duruşu ile iç mekanlarda rahatlıkla tercih edebileceğiniz kauçuk ağacı, görünüşüne oranla fazlasıyla iyi bir temizleyicidir. Özellikle kirli havayı, mobilya ve temizlik malzemelerinde bulunan formaldehiti temizlemektedir.

12. Kurdele Çiçeği

12. Kurdele Çiçeği

Aşina olmanız çok olası olan kurdele çiçeği, tam bir iç mekan bitkisi ve bir o kadar da iyi bir temizleyicidir. Kirli havayı temizlediği kanıtlanan bu bitkiyi, askılı saksılarda bulundurmanız çok daha rahat büyümesine yardımcı olacaktır. 

Harika bir paketleme çiçeğim hiç zarar görmeden geldi. Kargonun hızlı oluşu ayrı bir mutluluk. Boyut olarak da beklediğim gibi geldi.

13. Ananas Ağacı

13. Ananas Ağacı

Nasa tarafından horlamayı sonlandırdığı iddia edilen ananas ağacı, aynı zamanda yaşam alanlarınızdaki kirli havayı da temizliyor! 

Hiç tereddüt etmeden alabilirsiniz. Oldukça sağlam bir paketleme ve hediyeniz için de çok teşekkür ederim. Evimin havasını değiştirdi.

14. Kasımpatı

14. Kasımpatı

Çiçek bakımında usta olduğunu düşünen kişilerin mutlaka edinmesi gereken kasımpatı, kirli havayı temizleyebilen etkili bir çiçek türüdür. Renkli çiçekleri, sağlıklı işlevi ile kasımpatı çiçeği yaşam alanlarınıza muhteşem enerjiler katacaktır!

15. Flamingo Çiçeği

15. Flamingo Çiçeği

Flamingo çiçeği, şehrin ortasında tercih edebileceğiniz en iyi hava temizleyici bitkidir.

Ben çiçeği açınca şok oldum gerçekten kocaman diz boyu. 50 TL'ye kocaman çiçek aldım. Helal olsun gerçekten çok teşekkür ederim. Tavsiye ediyorum.

Bizi, onedio.vitrin Instagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
9
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ukela

Kaynak göstermeden sallamış , bir kere toksin gaz ne , havalandırmayla nasıl evden çıkmıyor. Böyle içerik yapıcılara gıcık oluyorum. Ben dedim oldu , çünkü b... Devamını Gör

Mad Chemist

Sonuncuda salınım değil SALIM olması lazım 🤦🏼‍♀️