Görüş Bildir
Haberler
Kendisine Tecavüz Eden Saldırganı Öldürmüştü: Yargıtay, Nevin Yıldırım'a Verilen Müebbet Hapis Kararını Bozdu

Kendisine Tecavüz Eden Saldırganı Öldürmüştü: Yargıtay, Nevin Yıldırım'a Verilen Müebbet Hapis Kararını Bozdu

FreiGeist
21.09.2017 - 12:36 Son Güncelleme: 21.09.2017 - 17:08

Kendisine sistematik olarak cinsel saldırıda bulunan şahsı öldüren ve yargılama sonrası müebbet hapis cezası alan Nevin Yıldırım’ın temyiz duruşması Yargıtay’da görüldü. 25 avukatın yer aldığı duruşmada Yargıtay, yerel mahkemenin müebbet hapis cezasına çarptırılmasına yönelik kararını bozdu. Yıldırım hakkındaki tahliye talepleri ise reddedildi.

📷  cinaralti.com

bianet’ten Elif Akgül'e konuşan Yıldırım’ın avukatlarından Meriç Eyüboğlu, bozma gerekçesinin kendi gerekçeleri değil, cinayetle ilgili devam eden bir soruşturma nedeniyle olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: 

“Nevin Yıldırım’ın yakın aile bireyleri hakkında ‘kafa kesme eylemi’ne ilişkin ayrı bir soruşturma yürüyor. Çünkü söz konusu fiilde kullanılan bıçakta Nevin’in parmak izi yok, kimsenin parmak izi yok. Bu nedenle Nevin’i o fiile bağlayan herhangi bir delil yok ancak buna rağmen sorumlu kabul edilip müebbet hapis cezası veriliyor. Failin kim olduğuna dair somut bir kanıt yokken ceza verilebilir mi? Verilemez. 

Yargıtay da bu devam eden soruşturmanın sonucu beklenmediği gerekçesiyle davayı bozuyor. Ancak söz konusu soruşturma yıllarca sürebilir, olayın üzerinden uzun süre geçtiği için deliller karartılmış olabilir, bu nedenle hiçbir delile ulaşılamayabilir. Bu nedenle Nevin Yıldırım’ın özgürlüğü açısından, başka bir soruşturmaya bağlı bozma kararı bana hukuken doğru gelmiyor.”

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

📷  Kazete

Isparta’nın Yalvaç ilçesi Koruyaka köyünden 2 çocuk annesi Nevin Yıldırım, 29 Ağustos 2012 günü kendisine silah zoruyla tecavüz ettiği belirtilen 2 çocuk babası 35 yaşındaki N.G.’yi öldürmüş, başını bir çuvala koyarak, “İşte namusuma uzananın kellesi” diye köy meydanına atmıştı.

Yıldırım, tecavüzden hamile kalmış, 7 Kasım 2012 tarihinde isteği dışında bu bebeği dünyaya getirmek zorunda bırakılmıştı.

Yıldırım, tecavüzden hamile kalmış, 7 Kasım 2012 tarihinde isteği dışında bu bebeği dünyaya getirmek zorunda bırakılmıştı.

Yıldırım’ın akıl sağlığının yerinde olduğuna dair Adli Tıp Kurulu raporu Kasım 2014’te mahkemeye sunuldu.

Savcı “tasarlayarak kasten öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet” istemiyle mütalaa verdi.

Mart 2015'te Nevin Yıldırım müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay’daki 14 Eylül'de görülen temyiz duruşmasında 25 kadın avukat savundu.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hülyaa

erkek öldürmüş olsa; namusunu temizlemekten, mahkemede ki tutumundan, kadının onu küçük düşürmesinden ve daha aklımıza gelmeyen bir sürü sebeple cezası yarı ... Devamını Gör

Faffa

hülyaa tam aynısını dicektim

Çapulcu Kayra

Bu ülkenin adalet anlayaşının ne bok olduğunu anlayıp kendi hesabını kendi kesen kadındır. helal olsun.

Emre

Sonuna kadar hak ediyor özgürlüğü bu kadın.