Görüş Bildir
Haberler
Yaptığı Sunumlarda Çığır Açmak İsteyenler İçin 10 Adımda Yaratıcı Yemek Sunumu Hazırlama

etiket Yaptığı Sunumlarda Çığır Açmak İsteyenler İçin 10 Adımda Yaratıcı Yemek Sunumu Hazırlama

Begüm
24.05.2023 - 19:02

Yemeğin tadı ile şov yapmak yetmiyor bir de görseli ile sunumda da herkesi büyülemek istiyorsanız, içeriğimize hoş geldiniz! Tadanların unutamayacağı güzellikte ve profesyonellikte yemek sunumu hazırlamak için ihtiyacınız olan adımları derledik, gelin hep birlikte sunum hazırlamanın detaylarına bakalım! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Doğru tabak ölçüsü seçimi

1. Doğru tabak ölçüsü seçimi

Sunumun ilk adımlarından biri yapacağınız yemeğe uygun tabak seçimidir. Bir başlangıç için veya ana yemek için kullanacağınız tabağın boyutu birbirinden farklılık gösterebilir. Bu yüzden yemeği konumlandırdığınızda yemeğe göre ne çok küçük ne de çok büyük kaçacak bir tabak seçmekten kaçınmalısınız.

2. Tabak materyalinin belirlenmesi

2. Tabak materyalinin belirlenmesi

Yemeğinizi koyabileceğiniz binbir çeşitte farklı materyalde yapılmış tabak bulunuyor. Bu tabakların materyalleri ve görünüşleri de sunumu etkiliyor. Bundan dolayı yemeğin içeriği ve sunumuna uygun bir tarzda tabak seçmek önemli. Örneğin, daha doğal bir yemek hazırlıyorsanız ahşap tarzlarda bir tabak seçebilirsiniz.

3. Yemeğe uygun tabak rengi seçimi

3. Yemeğe uygun tabak rengi seçimi

Normal yemeklerde beyaz ve krem renkleri tercih ederken renkli yemeklerde siyah, antrasit gibi daha koyu renkleri tercih ederek yemeğinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Yemeğinizde kullanacağınız sosa göre de tabağınızın rengini seçmeniz önemlidir.

4. Odak malzeme seçimi

4. Odak malzeme seçimi

Sunum hazırlarken basitlik ilkesini temel alın ve ona göre bir kompozisyon oluşturun. Yemeğinizin içerisinde bir odak malzeme seçtikten sonra onu ön plana çıkarak şekilde sunumu oluşturun.

5. Tabaktaki malzeme oranı

5. Tabaktaki malzeme oranı

Tabağı tıka basa doldurmak yerine yemek ile doğru orantılı şekilde basit ve minimal şekilde sunmalısınız. Tabii ki büyük bir tabağa çok az yemek koymak da doğru değildir. Tabağı ortalayacak şekilde koymaya özen gösterebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sebze kesimi

6. Sebze kesimi

Sebzeleri şekil vererek kestiğinizde sunumunuza da küçük ama etkili detaylar ekleyebilirsiniz. Farklı sebze kesimleri ile tabağınızda görsel bir şölen oluşturabilirsiniz.

7. Ana yemek, nişasta ve sebze yerleşimi

7. Ana yemek, nişasta ve sebze yerleşimi

Klasik bir tabakta 3 temel unsur olan ana yemek, nişasta grubu ve sebzeler saat yönünde yerleştirilmeli. Ana yemeği saat 3 ile 9 arasına tabağın alt kısmına, nişasta grubu yemekleri 9 ile 11 arasına, sebzeleri de 11 ile 3 arasına yerleştirebilirsiniz.

8. Garnitürlerin konumu

8. Garnitürlerin konumu

Garnitürleri ana yemeğin çevresine gelecek şekilde yerleştirebilirsiniz. Tabağın tek bir köşesine yığmak yerine tabağa yayarak eşit ve hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.

9. Sos tasarımı

9. Sos tasarımı

Yemeğin sosunu yemeği koyduktan sonra en son adımda yemeğin etrafına gelecek şekilde serpiştirebilirsiniz. Sos ile tabağın boş kalan kısımlarını doldururken görsel şölen yaratabilirsiniz!

10. Desen oluşturma

10. Desen oluşturma

Yemek ile birlikte hayvan veya çiçek desenleri oluşturarak tabağa bir farklılık ve renk katabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey oluşturacağınız şekle göre yemekleri hazırlamak, kesmek ve konumlandırmak. İşte bu kadar! 🥰

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın