Görüş Bildir
Haberler
Yabancı Bir Ülkede Dil Okuluna Gidenlerin Sahip Olduğu Acayip Havalı 13 Avantaj

etiket Yabancı Bir Ülkede Dil Okuluna Gidenlerin Sahip Olduğu Acayip Havalı 13 Avantaj

ecenaz dolunay
13.02.2017 - 17:21 Son Güncelleme: 13.02.2017 - 20:03

Yaz tatilinde uyumak, dinlenmek varken hiç bilmediğin bir ülkeye dilini geliştirmek için gitmek delilik gibi gözükebilir. Ama o kadar çok macera yaşayacaksın ki geri kalan hayatın boyunca anlatacaksın. İşte bu maceraların size katacağı şeylerden bazıları:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Senin gibi oraya giden bir sürü farklı ülkenden insan vardır. Arkadaş listen çok genişler, her ülkeden yeni bir arkadaş edinirsin.

Bir süre sonra Facebook'un yarısından çoğu yabancı arkadaşlarından oluşur.

2. İlk birkaç gün yerini yadırgayacaksın. Evinden uzakta, tanımadığın bir yerde yaşamak zor olacak ama ilerde bir yere yalnız gitmek istediğinde ben zaten daha önce de yaptım diyebileceksin.

3. Tanıdığın her yeni insan sana bir şey öğretir. Hem onların dillerinden bir kaç kelime öğrenirsin hem de kültürleri hakkında bilgin olur.

Dönünce de bunları artık bir 10 yıl anlatırsın.

4. Hayatının geri kalanı boyunca anlatacağın anıların olur. Mesela Türkiye'de yaşarken koala sevmek zor bir ihtimal.

5. Vücut dilini kullanma becerin çok gelişir. Hele gittiğiniz ülkenin diline çok hakim değilseniz kaldığınız sürece yaşam mücadelesi vermeniz gerekiyor.

Bu mücadele büyük ihtimallerle başınıza bir sürü macera getirecek. Ama dönünce en kötü anınızı bile dünyanın en güzel problemiydi diye hatırlayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ders kavramın değişir. Ne de olsa yazın ders mi olurmuş. Normalden farklı olarak bu sefer çok eğlenerek öğreneceksin.

7. Yıllar sonra bile görüşseniz, arkadaşların sayesinde her ülkede görüşeceğin birisi vardır.

'Paris tatilimde çok yakın bir arkadaşımla görüştüm. Bana şehri o gezdirdi. Tatilimi resmen bir fransız gibi geçirdim.'

8. Evinden o kadar uzakta günler geçirdin, ana dilin olmayan bir dilde kendini anlatmaya çalıştın. Geri döndüğünde sen sen değilsin artık. Özgüvenin tavan yapacak.

9. Gittiğin ülkenin de kültürüne birebir tanık olursun. Hatta bir kaç gün sonra sende öyle yaşamaya başlarsın. Zaten işin asıl eğlenceli kısmı günlerini ülkenin hakkını vererek geçirmek.

Eve dönünce biz oralarda çayı hep sütle içerdik. Sütsüz hiçbir anlamı yok artık demeyi sakın unutma!

10. Çoğu dil okulu, büyük üniversitelerle anlaşmalı. Eğer yazın eğitim alırsanız o üniversitelerin imzaladığı sertifikalara da sahip olursunuz.

Canım benim Cambridge'den sertifikam var hangimizin ingilizcesi daha iyi tartışmayalım istersen.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ezberleyerek değil yaşayarak öğreneceksin. Dil okuluna gidince kendinizi bir şekilde oralı insanların içinde buluyorsunuz.

Öğrendiğiniz kelimeler telafuzlar da kazancınız olur.

12. Haftalar boyunca beraber yaşadığın arkadaşların senin en yakının olur. Farklı ülkelerde yaşıyorsanız bile bu sizin görüşmenize engel olmaz. Oradaki arkadaşların senin en yakın arkadaşın olur.

13. Kısacası, hem eğitim, hem dil gelişimi, hem sosyalleşme hem de tatil. Daha ne kadar güzel olabilir ki.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
233
104
17
16
10
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
delirium

Yurt dışına gitmeyi o kadar çok istiyorum ki yaa.. üni için yurt dışı bakiyorum olacak inş

Furkan Yılmaz

Gerçekleri ben yazayım: Sürekli Türk olduğunuz için dışlanırsınız. Herkes size müslümanlıkla ilgili aptal saptal sorular sorar. Oturum almanız gerekir ikamet... Devamını Gör

Furkan Yılmaz

Başkası isterse direkt seks üzerine konuşsun herkes onu komik bulur dinler sen en küçük bir şey söylesen sanki biz hayatımızda seks yapmamışız sapıkmışız gib... Devamını Gör