Görüş Bildir
Haberler
Ya Farklı Şekilde Olsaydı? Avrupa Şampiyonalarında Ay Yıldızlılar İçin Yaşanan 7 Kırılma Anı

Ya Farklı Şekilde Olsaydı? Avrupa Şampiyonalarında Ay Yıldızlılar İçin Yaşanan 7 Kırılma Anı

Turnuvalarda takımlar için her zaman bir kırılma anı vardır. Bu kırılma anları erkende gerçekleşebilir geçte ama gerçekleştiği andan itibaren işler çok zorlaşır. Avrupa Şampiyonaları'nda diğer turnuvalardan farklı değil.

Hadi gel Ay-yıldızlı takımımız için Avrupa Şampiyonalarında kırılma noktaları nelermiş hep birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1996 Avrupa Şampiyonası - Alpay'ın rakibi düşürmeme çabası

1996 Avrupa Şampiyonası - Alpay'ın rakibi düşürmeme çabası

11 Haziran 1996'da Türkiye, tarihindeki ilk Avrupa Futbol Şampiyonası maçına çıkıyordu. İlk maçımız olmasına rağmen oldukça iyi top oynayan bir takımımız vardı. Gol atamamıştık ama yememeye de kararlıydık ta ki  Aljosa Asanoviç'in güzel bir pasıyla kendi sahasının ortalarında buluşan Vlaoviç, önünde yatan Rahim'i kolaylıkla geçene kadar. Adeta jet gibi fırlayan forveti kaleye 35-40 metre kala yakalayan Alpay, hayatının kararını verdi. Tüm kariyeri boyunca rakip oyuncuları 'döven' stoper rakibine dokunmayarak Hırvat oyuncuyu Rüştü ile baş başa bırakmıştı. Böylece maçın son dakikalarında gol yedik ve turnuvaya kötü bir başlangıç yaptık.

Grupta yenmemizin en muhtemel olduğu takıma karşı yenilince moraller bozulmuş ve turnuvadan gol bile atamadan elenmiştik.

Sizce Alpay rakibini düşürseydi bir şeyler değişir miydi?

2000 Avrupa Şampiyonası - Alpay bu sefer de gereksiz kırmızı kart yiyor

2000 Avrupa Şampiyonası - Alpay bu sefer de gereksiz kırmızı kart yiyor

Türkiye'nin Avrupa futbol arenasında belki de ilk kayda değer başarısı olan 2000 Avrupa Şampiyonası'nda Ay-yıldızlı takımımız oldukça iyi performans gösteriyordu. Çeyrek finale kalmayı başarmıştık rakibimizse belalımız Portekiz'di. Maç kötü başlamamıştı ama Alpay bu sefer yapacağını yapmış; 29. dakikada oldukça gereksiz bir şekilde atılmıştı.

2000 Avrupa Şampiyonası - Kaçan penaltı

2000 Avrupa Şampiyonası - Kaçan penaltı

İlk yarının sonunda 44 dakikada geriye düşen Ay-Yıldızlılar umutsuzluğa kapılmıştı. Ama daha sonradan bir umut ışığı belirdi ve penaltı oldu. Ne yazık ki penaltıyı kaçırınca o umut ışığı söndü ve sonuç kaçınılmaz oldu.

1 kişi eksik olmaması rağmen penaltı kaçmasaydı maçı çevirip yarı finale adımızı yazdırabilirdik.

2004 Avrupa Şampiyonası Elemeleri - (Letonya eşleşmesi)

2004 Avrupa Şampiyonası Elemeleri - (Letonya eşleşmesi)

2002 Dünya Kupası'nda alınan başarının ardından hepimiz 2004 Avrupa Şampiyonası'nı bekler olduk. 2004 Avrupa Şampiyonası elemelerinde grupta İngiltere'nin gerisinde kalınca bize yine play-off yolu göründü. Çakalız ya zayıf duranı gözümüze kestirip 'çek bir Letonya' diyerek gazete başlıkları bile attık. Şansımız yaver gitti ve dediğimiz oldu. Hemen herkes daha maçlar oynanmadan turu geçip Portekiz'e gittiğimizi hayal ediyordu. Ama işler hayal ettiğimiz gibi olmadı ilk maçta Riga'da 1-0 mağlup olduk. Rövanşta 2-0 öne geçsek bile ikinci yarıda rakip farkı bire indirmeyi başardı. Artık üçüncü golü atmak zorundaydık. Ne yazık ki bırakın üçüncü golü atmayı ikinci golü yedik ve her şey bitti. Eğer skoru korumayı başarsaydık turnuvaya katılabilirdik.

2008 Avrupa Şampiyonası - Volkan Demirel

2008 Avrupa Şampiyonası - Volkan Demirel

Geri dönüşlerin turnuvasında Ay-yıldızlı takımımız inanılmaz işler yaptı. Turnuvada yarı final gördük ama bazı olaylar gerçekleşmeseydi daha iyisi bile olabilirdi. Elendiğimiz Almanya maçının iki maç öncesinde takımımızın ana kalecisi Volkan Demirel, görmemesi gereken bir kırmızı kart gördü. Bu anları konuşurken akla ilk gelen şey maçı anlatan spikerimizin şu sözleri oluyor 'Volkan kırmızı kart yapma Volkan ya! Oyuncu değişikliği hakkımız da doldu. Doldu hocam!' 

Kırmızı kartı yediğimiz maçta efsane bir dönüş yaparak maçı kazandık ama sonraki maçlarda ana kalecimizden olduk.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2008 Avrupa Şampiyonası - Son dakikada gelen yıkıcı gol

2008 Avrupa Şampiyonası - Son dakikada gelen yıkıcı gol

Ay-yıldızlı ekibimizin 2008 Avrupa Şampiyonası'nda yaşadığı mükemmel hikaye yarı finalde Almanya'ya karşı son buldu. Yarı final maçı diğer maçlarımız gibi çok değişkendi. İlk golü biz attık ama Almanya bir anda işleri tersine döndürmeyi başardı ve 2-1 geriye düştük. İşte o anda takımımızın kurtarıcı isimlerinden Semih Şentürk sahneye çıktı ve ağları havalandırmayı başardı. Maçta tekrar eşitlik vardı. Hepimiz maçları geriden döndürmeye öylesine alışmıştık ki bu maçta da aynısı olacağına şüphemiz yoktu. Ama bu sefer o geri dönüş gerçekleşmedi ve üçüncü golü yedik.

Eğer bu maçı kazanabilseydik o rüzgarla birlikte kupayı bile alırdık.

2016 Avrupa Şampiyonası - Ozan Tufan ve Saçları

2016 Avrupa Şampiyonası - Ozan Tufan ve Saçları

2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde en iyi 3 kontenjanından gruptan çıkmayı başaran Ay-yıldızlı takımımız gösterdiği performansla umut veriyordu. 2016 Avrupa Şampiyonası'nda ilk maçımız Hırvatistan'a karşıydı. Maç iyi başlamıştı, takımımız oldukça istekliydi. Ama Luka Modric bir anda sahneye çıktı ve golünü atarak her şeyi tersine döndürdü. Bu golden sonra geri dönemedik ve turnuvaya mağlubiyetle başladık. Bu mağlubiyet gruptan çıkmamızı çok zorlaştırdı ve İspanya'ya da yenilince her şey son buldu.

Maça damgasını vuran olay, Luka Modric şut çektiği sırada Ozan Tufan'ın saçlarını düzeltmesiydi.

Not: En iyi 3 kontenjanından tekrar üst tura çıkma ihtimalimiz vardı ama bu gerçekleşmedi.

Maçlar oynanıyor, market ihtiyaçların ayağına geliyor!

Maçlar oynanıyor, market ihtiyaçların ayağına geliyor!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ömer

Ninemin bıyıkları olsaydı dedem ne iş yapardı.