Görüş Bildir
Haberler
Windows 10 Korsan Oyun ve Programları Engelleyecek

Windows 10 Korsan Oyun ve Programları Engelleyecek

Onedio Medya
18.08.2015 - 00:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

Microsoft şirketi, EULA olarak bilinen Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi'ne girdiği değişiklikleri duyurdu. Değişiklikler, Windows 10 kullanıcıların sahte yazılım ve donanım engellemeye yardımcı olacak.

Windows 10'un kullanıcı sözleşmesinin 7B kısmında, 'Sahip olduğunuz yazılım versiyonlarını otomatik olarak kontrol edebilir, güncelleme indirebilir ve ayarlarda değişiklikler yapabiliriz. Buna bazı servislere, sahte oyunlara ve yasaklı donanımlara erişiminize kısıtlama koymak da dahildir. Servis kullanımını sürdürebilmeniz için sizden ayrıca yazılım güncellemesi talep edilebilir' maddesi bulunuyor.

Değişikliklerin korsan yazılım ile ilgili kısmı anlaşılırken, 'izinsiz dış donanım' tanımı birçok kişinin kafasını karıştırabilir. Üstelik EULA'nın yenilenen metninde, yazılım denetiminin nasıl gerçekleşeceği bildirilmiyor. Bu, gizlilikle ilgili sorular ortaya çıkarmakta.

Daha önce Windows 10 ayalarının kullanıcıya yönelik saldırgan olduğu ortaya çıkmıştı. Sistem postayı okuyabiliyor, bulunduğunuz yerleri kaydedebiliyor ve gerekirse kişisel bilgilere erişim sağlayabiliyor.

Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0