Görüş Bildir
Haberler
Wikileaks'ten Yeni Bomba: CIA Başkanının E-Postalarını Yayınladılar

Wikileaks'ten Yeni Bomba: CIA Başkanının E-Postalarını Yayınladılar

Wikileaks internet sitesi Amerikan Haber Alma Teşkilatı (CIA) Başkanı John Brennan'ın kişisel elektronik postalarını yayımlayacağını açıklamıştı. Postalar açığa çıkmaya başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnternet korsanlarının Brennan'ın hesabına sızarak elde ettiği bilgiler arasında ABD'nin İran politikasına yönelik görüşler, ulusal güvenlik zorluklarına yönelik bir taslak, CIA'in sorgulama yöntemlerine ilişkin bir mektup, yakın iş arkadaşlarının isimleri, eşinin sosyal güvenlik numarası ve Brennan'ın güvenlik soruşturması başvurusu yer alıyor.

CIA konuya ilişkin açıklamasında Wikileaks'in yayınlarını bir suç ve özel hayatın gizlilik ihlali olarak nitelerken şimdiye kadar sızdırılan bilgilerin gizli olmadığını söyledi.

Wikileaks'te yer alan 2007 ve 2008 yılına ait belgeler Brennan'ın e-postalarına sızdığını iddia eden lise öğrencisi bir internet korsanının New York Post gazetesine açıklama yapmasının ardından açığa çıktı.

13 Yaşındaki Hacker Hesabına Girdi

13 Yaşındaki Hacker Hesabına Girdi

Kendini 'Müslüman olmayan bir lise öğrencisi' olarak tanımlayan ve Twitter hesabına göre 13 yaşındaki korsan ABD'nin dış politikasına karşı olduğu ve Filistin'e destek vermek için Brennan'ın hesabına girdiğini anlatmıştı.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Beyaz Saray Gizli Serivisi'yle ortak soruşturma başlatıldığını açıkladı.

25 Yıl Görevdeydi

Brennan Mart 2013 yılında General David Petraeus'un evlilik dışı ilişkisi skandalı nedeniyle istifa etmesi sonrasında, CIA Başkanı olarak göreve getirilmişti. CIA daha sonra Brennan'ın 1980 ile 2005 yılları arasında kendileriyle çalıştığını açıklamıştı.

Aralarında gazeteci, siyasetçi ve diplomatların bulunduğu uluslararası bir bilgi ağı merkezi olan WikiLeaks 'in 2010 yılında yayınladığı belgeler, dünyada ses getirmişti. WikiLeaks 'in editör şefi olan Julian Assange, tarafından yayınlanan çoğu diplomatik belgeler, başta ABD'nin Afganistan'daki operasyonları sırasında yaşanan ihlalleri olmak üzere birçok ülkeyi ilgilendiren gizli yazışmalar ortaya saçılmıştı. WiliLeaks , 250 binden fazla belgeyi yayınlayacağını duyurmuştu. Bugüne kadar 3 binden fazla belge yayınlandı.

 Karşı Gazete BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
7
4
2
0
0
0