Görüş Bildir
Haberler
Whatsapp Ve Telegram Medya Dosyaları Telefonunuza Ulaştıktan Sonra Güvenli Değil

Whatsapp Ve Telegram Medya Dosyaları Telefonunuza Ulaştıktan Sonra Güvenli Değil

Whatsapp Ve Telegram Medya Dosyaları Telefonunuza Ulaştıktan Sonra Güvenli Değil

Symantec mesajlaşma konusunda yeni bir rapor yayınladı.

İletilerinizi aktarım sırasında güçlü bir şekilde şifrelemekle bilindikleri halde, WhatsApp ve Telegram gibi uygulamalar, telefonunuzdan sonra dosyaları her zaman güvende tutamayabilir. Bugün, Symantec'ten araştırmacılar, bilgisayar korsanlarının hizmetler yoluyla gönderilen medya dosyalarını zarif bir şekilde değiştirmek için kötü amaçlı bir uygulamayı nasıl kullanabileceğini açıklıyor.

Android'de uygulamalar, yalnızca uygulama yoluyla erişilebilen dahili depolama veya diğer uygulamalar için daha yaygın olarak kullanılabilen harici depolama aracılığıyla görüntüler ve ses dosyaları gibi ortamları kaydetmeyi seçebilir. WhatsApp, varsayılan olarak medyayı harici depolama yoluyla depolar ve uygulamanın “Galeri'ye Kaydet” özelliği etkinleştirildiğinde Telegram bunu yapar.

Araştırmacılara göre, tasarım harici depolama erişimine sahip kötü amaçlı yazılımın WhatsApp ve Telegram medya dosyalarına erişmek için belki de kullanıcı onları görmeden önce bile kullanılabileceği anlamına geliyor. Bir kullanıcı örneğin kötü amaçlı bir uygulamayı indirirse ve sonra WhatsApp'ta bir fotoğraf alırsa, bir bilgisayar korsanı, alıcıyı fark etmeden görüntüyü değiştirebilir. Bir hacker, giden bir multimedya mesajını da teorik olarak değiştirebilir.

Araştırmacılar saldırıya “Medya Dosyası Alımı” diyorlar. Birçok yönden, bu bilinen bir sorun ve Android'deki mesajlaşma uygulamaları için gizlilik ve erişilebilirlik arasında bir denge kuruyor. Yaygın olarak kullanılan harici depolama ayarını kullanarak, uygulamalar diğerleriyle daha uyumludur, bu da resimlerin ve diğer verilerin daha rahat hareket etmesini sağlar. Ancak bunun bir bedeli var: Geçen yıl araştırmacılar benzer konulara dikkat çekti.

Telgraf derhal yorum yapma talebine cevap vermedi. Bir WhatsApp sözcüsü, depolama sistemini değiştirmenin servisin medya dosyalarını paylaşma yeteneğini sınırlayacağını ve hatta yeni gizlilik sorunları getireceğini söyledi. Sözcü, “WhatsApp bu konuya yakından baktı ve uygulama ekosistemini etkileyen mobil cihaz depolama konusundaki önceki sorulara benziyor” dedi. “WhatsApp, medya depolama için işletim sistemlerinin sağladığı mevcut en iyi uygulamaları izler ve Android'in devam eden gelişimi doğrultusunda güncellemeler sağlamayı umar.”

Yine de, bunlar yalnızca herhangi bir mesajlaşma uygulaması değildir. Araştırmacıların belirttiği gibi, kullanıcılar genellikle “gönderenin kimliğinin ve mesaj içeriğinin kendisinin bütünlüğünü korumak için” şifreli uygulamalara güvenirler.

“Ancak,” diyor araştırmacılar, “geçmişte dediğimiz gibi, hiçbir güvenlik açığı yoktur.”

' WhatsApp ve Telegram medya dosyaları telefonunuza ulaştıktan sonra güvenli değil konulu haberimizde Teknoloji Haberleri

olarak sizlere WhatsApp ve Telegram medya dosyaları telefonunuza ulaştıktan sonra güvenli değil ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik.

Hemen yukarıda WhatsApp ve Telegram medya dosyaları telefonunuza ulaştıktan sonra güvenli değil ile ilgili yorum ve görüşleri

inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. '

Kaynak: https://www.sanalyer.com/haber/whatsa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın