Görüş Bildir
Haberler
Vücudunuzun Derinlerden Size Gönderdiği ve Kesinlikle Ciddiye Almanız Gereken 10 Mesaj

etiket Vücudunuzun Derinlerden Size Gönderdiği ve Kesinlikle Ciddiye Almanız Gereken 10 Mesaj

Rinascita
01.07.2017 - 12:43

Bedenlerimizin, dünya üzerindeki en karmaşık makinelerdir. Herhangi bir sofistike makine gibi, bedenlerimiz de sürekli bize sıkıntılarıyla ilgili mesajlar gönderir. Fakat bedenimizin bize gönderdiği bu mesajları görmezden geliriz, ki bu çok büyük bir hatadır. 

Vücudumuzun bize bir şeyler anlatma çalışma yöntemlerinden, en ciddiye alınması gereken 10 tanesini sizler için Bright Side'dan derledik.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-hea...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Göz altında koyu halkalar

1. Göz altında koyu halkalar

Gözlerimizin altındaki koyu halkalar, yeteri kadar uyumadığımızda ortaya çıkarlar. Doktorlar her gece en az 7-8 saat uyumamızı öneriyorlar. Fakat anemi gibi bir rahatsızlığın sonucu olarak ortaya çıkıyor da olabilirler. Anemi ise bedenin yeterli kan hücresi üretmemesi anlamına gelir.

2. Parmaklarda renk değişimi

2. Parmaklarda renk değişimi

Eğer parmaklarınızda sık sık renk değişimi oluyorsa, bunun ciddi bir sebebi olduğunun farkına varmalısınız. Bu durum kan damarlarında spazmlara neden olan bir dolaşım bozukluğu olan Raynaud hastalığından kaynaklanır.

3. Bulanık görüş

3. Bulanık görüş

Eğer gözleriniz sık sık yoruluyorsa ve insanları zor görür veya normal bir mesafeden yazıları zor okur olduysanız, astigmat olma riskiniz çok yüksek demektir. En kısa zamanda göz doktorunu ziyaret etmelisiniz.

4. Gözünüzün önündeki lekeler

4. Gözünüzün önündeki lekeler

Nokta veya çizgi şeklinde birçok hali olabilir. Aniden ve genellikle parlak beyaz ışıkta görünürler. Gözünüzün önünde bir haftadan uzun bir süre bu görüntüler olursa, bir göz doktorunu ziyaret etmelisiniz. Bu durum, kataraktın veya görme ile ilgili çok daha ciddi bir sorunun belirtisi olabilir.

5. Karnınızdaki 'müzik'

5. Karnınızdaki 'müzik'

Karnınızdaki guruldama, bağırsaklarınızın çalışma sürecinden ötürü olur. Bu, çok sık olmuyorsa endişe edilecek bir şey yoktur. Fakat karnınızın bu sesi düzenli bir şekilde çıkardığını fark ederseniz veya herhangi bir ağrı/acı durumu yaşarsanız, direkt olarak doktora gitmeniz gerekir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cilt soyulması

6. Cilt soyulması

Cildinizin soyulması, vücudunuzun vitamin eksikliği yaşadığının göstergesidir. Dengeli bir beslenme programı, cildinizin eski haline dönmesini sağlayacaktır. Soyulmanın yanı sıra kaşınma da varsa, ertelemeden bir doktora danışmanız gerekir. Mantar enfeksiyonu kapmış olma ihtimaliniz bulunuyor.

7. Kısmi koku kaybı

7. Kısmi koku kaybı

Koku duyunuzdaki azalma, yaşınız ilerledikçe sinir sistemine verilen zarar sonucu ortaya çıkar. Fakat genç iseniz ve koku duyunuzda kayıp yaşamaya başladıysanız, direkt bir doktora gitmelisiniz. Ciddi bir üşütmenin veya bir salgının habercisi olabilir.

8. Seğiren göz kapakları

8. Seğiren göz kapakları

Göz kapaklarının uzun süre seğirmesi, gözlerinizin gereğinden fazla çalıştığına ve yorulduğuna işaret ediyor olabilir. Bunu aşmak için, gözlerinizi soğuk suda ıslatılmış pamuk pedlerle yıkamalısınız. Eğer işe yaramaz ve seğirme devam ederse, bir nöropatoloji uzmanından destek almalısınız. Sinir sisteminizdeki herhangi bir problemin göstergesi olabilir.

9. Kulaklarınızda çınlama

9. Kulaklarınızda çınlama

Kulak çınlaması, kulaklarınızda oluşan sesin adıdır. Birçok insan bu duruma aldırış etmez, herhangi bir şekilde sağlık tehdidi oluşturduğunu düşünmez. Fakat sürekli olarak devam eden bir çınlama varsa, herhangi bir hastalığın belirtisi olabileceğini göz önünde bulundurun. Kulaklardaki çınlamanın en yaygın sebebi, uzun süre gürültüye maruz kalmaktır.

10. Omuz ekleminin yerinden oynaması

10. Omuz ekleminin yerinden oynaması

Bazı insanların omuz eklemleri gevşektir ve farklı yönlerde hareket ederler. Bu durumu yaşayan bireyler, esnek bağ dokusuyla doğmuş olabilirler veya herhangi bir spor kazası yaşamış olabilirler. Eklemlerin yerinden oynaması, her iki durumda da sağlık açısından tehlike oluşturur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
384
147
134
130
128
125
84
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

#4 ile ilgili söyleyebilecegim o kadar cok sey var ki hangisinden basliyim bilmiyom. sadece bende olmadigini ögrenmenin bana vermis oldugu psikolojik rahat v... Devamını Gör

omer1910

#5 iyiki söylediniz yoksa bende oto tamirciye gidecektim motor bozuldu diye

Asosyal deli

ilk 4 madde ve 8den sonra 2 madde benim .