Görüş Bildir
Haberler
Volkswagen'in CEO'su İstifa Etti

Volkswagen'in CEO'su İstifa Etti

Batuhan
23.09.2015 - 11:23 Son Güncelleme: 24.09.2015 - 12:30

Alman otomotiv devi Volkswagen'in dizel araçlarındaki emisyon değerlerinin manipüle edildiği iddiasıyla yaşanan skandalın yankıları sürüyor. Şirketin sayfasında yayımlanan video mesajıyla özür dileyen Volkswagen CEO'su Martin Winterkorn, daha sonra bir yazılı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Yeni bir başlangıcın yolunu açmak için...'

Şirketin CEO'su Winterkorn yaptığı yazılı açıklamada, son birkaç günde yaşananlardan şoke olduğunu söyledi ve 'Yeni bir başlangıcın yolunu açmak için istifa ediyorum' dedi.

Winterkorn video mesajında; milyonlarca insanın Volkswagen markasına, otomobillerine ve teknolojisine güvendiğini belirterek, 'Bu güveni boşa çıkardığımız için çok üzgünüm. Tüm müşterilerimizden, resmi dairelerden ve kamuoyundan hatalı davranışımızdan dolayı özür diliyorum' demişti.

Kendisinin de şimdi tüm sorulara yanıt bulamadığını ancak olayın arka planını aydınlatacaklarını vurgulayan Winterkorn, her şeyin hızlı, titiz ve saydam bir şekilde masaya yatırıldığını kaydetti.

'Olayın hızlı ve kapsamlı bir şekilde açıklığa kavuşturulması en yüksek önceliğimizdir' ifadesini kullanan Winterkorn, bunu çalışanlara, müşterilere ve kamuoyuna borçlu olduklarını söyledi.

Oluşan zararı telafi etmek için ellerinden geleni yapacakları sözünü veren Winterkorn, 'Manipülasyon ve Volkswagen, bu bir daha olmaması lazım' dedi.

Araştırma komisyonu kuruldu

Araştırma komisyonu kuruldu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan, Alman hükümeti de manipülasyon iddialarına ilişkin bir araştırma komisyonu kurulduğunu açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, Bakanlık Müstaşarı Michael Odenwald başkanlığında uzman ekipten oluşan komisyonun bu hafta içinde şirketin merkezinin bulunduğu Wolfsburg kentine gideceğini söyledi.

Dobrindt, komisyonun söz konusu araçların Alman ve Avrupa 'daki düzenlemelere göre üretilip üretilmediğini ve bunun kontrol edilip edilmediğini inceleyeceğini, bu kapsamda komisyonun görüşmeler yaparak belgeleri gözden geçireceğini kaydetti.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen (VW), dünya genelinde 11 milyon dizel motorlu aracın emisyon testi manipülasyonundan etkilendiğini ve zararı karşılamak için yaklaşık 6,5 milyar avroluk bütçe ayırdıklarını açıklamıştı.

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), 18 Eylül'de Volkswagen'in ABD'de sattığı bazı dizel motorlu araçların, yanıltıcı bir yazılımla emisyon testlerinin manipüle edilmesinden dolayı çevreyi standartlardan 40 kat daha fazla kirlettiğini açıklamıştı. Söz konusu manipülasyondan yaklaşık 482 bin dizel aracın etkilendiğini bildiren EPA, VW hakkında para cezası ve ihtiyati tedbir kararı verilebileceğini duyurmuştu.

AA ve BBC

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0