Görüş Bildir
Haberler
Vitiligo Hastası Çocuklara Öz Güven Aşılamak Amacıyla Tığ ile Oyuncaklar Ören Düşünceli Yaşlı Adam

Vitiligo Hastası Çocuklara Öz Güven Aşılamak Amacıyla Tığ ile Oyuncaklar Ören Düşünceli Yaşlı Adam

A. Ece
19.09.2019 - 07:15

Harika bir insan 😍

İçeriğin Devamı Aşağıda

64 yaşındaki João Stanganelli ilk kez vitiligo belirtileri gösterdiğinde 38 yaşındaymış. Gostronomi endüstrisinde çalışırken yaşadığı kalp sıkıntısı üzerine geçen sene hayatı tepetaklak olmuş.

Fakat João karşısına çıkan bu engelin hayatına sınırlamalar getirmesine izin vermemiş. Aklını sağlıklı, mutlu ve aktif tutmanın bir yolu olarak hobi edinmeye karar vermiş. Bunun üzerine eşi Marilena ile tığ işi yapmayı öğrenmeye karar vermişler.

Bunun kolay bir şey olmadığını kabul eden João, vazgeçmeyi bile düşünmüş fakat sonra bu düşünceye direnmeye karar vermiş.

5 günün ardından tığ ile yaptığı ilk bebeği hazırmış.

Peki herkes tığ işi yapabilir mi? Hayır. Parmaklarda nasırlaşmaya yol açabilen bu hobi, herkese uygun değil. Fakat João bir kere alışınca bırakamayacağınızı söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Söylediğine göre asıl fikri hep torunu için bebekler yapmakmış...

Ama torununun onu unutmadığından emin olmak için özel bir şeyler yapmak istiyormuş.

Bunun üzerine vitiligoyu yaptığı bebeklerle harmanlamış ve ortaya Vitilinda adını verdiği bebek çıkmış.

Vitilinda konusunda başarılı olunca João daha spesifik bebekler yapmaya karar vermiş. Sonra tekerlekli sandalyeli bebekler yapmaya başlamış ve bu bebekler oldukça sevilmiş. Bu durum João'yu daha da mutlu etmiş.

João'nun en önemli hedefi bu cilt hastalığına sahip miniklere öz güven sağlamak ve onları mutlu etmek. Birilerinin sanat eserlerine sahip olduğunu ve onlara değer verdiğini bilmek João'yu her gün kendini daha da geliştirmeye itiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Verdiği röportajlar sırasında ise sürekli şu cümleyi kuruyor: "Sahip olduğum izler güzeller. Canımı asıl acıtan insanların karakterlerindeki kusurlar."

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
114
66
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bkt

Sayın editör bildiğim ve %99.9 oranında da emin olduğum kadarıyla doktorlar tedavi etmeye çalışsa da vitiligonun kesin bir çözümü yok.dolayısıyla insanlar b... Devamını Gör

T

Böyle güzel insanlar olmasa dünyayı patlatmak gerekecek artık aq