Görüş Bildir
Haberler
Video Oyunlarında Karşılaştığımız ve ''Keşke Gerçek Olsa'' Dediğimiz 13 Nesne

Video Oyunlarında Karşılaştığımız ve ''Keşke Gerçek Olsa'' Dediğimiz 13 Nesne

Hangimiz işe ya da okula uçarak gitmek istemez ki? Ya da kim evin bütün işlerini gözü arkada kalmadan bir robota teslim etmeye hayır der? Oyunlarda karşımıza çıkan ve kıskanmaktan geri duramadığımız eşyalara gelin bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Portal Gun

Portal serisinin bu ikonik silahı iki farklı portal ateşleyerek aralarında tıpkı bir kapıdan geçermiş gibi kolayca seyahat edebilmenizi sağlıyor. En basitinden bir portalı eve açtıktan sonra iş yeriniz ya da okulunuza diğer portalı açarak zamandan tasarruf edebilirsiniz.

2. Işınlanma cihazı

2. Işınlanma cihazı

Pek çok oyunda kendine yer bulan her şekil ve ebattaki ışınlanma cihazları uzunca bir süredir yalnızca biz oyuncuların değil, tüm insanlığın en büyük hayalleri arasında.

3. Robot hizmetçiler

3. Robot hizmetçiler

Sizin yerinize alışveriş yapacak, evi toplayacak, hatta çocuklara bakacak bir yardımcıyı kim istemez ki? Ancak bu robot hizmetçi mevzularının sonu oyunlarda neredeyse hep kötü biter bizden söylemesi.

4. Gravity Gun

4. Gravity Gun

Yerçekimini manipüle ederek nesneleri neredeyse hiç ağırlıkları yokmuşçasına hareket ettirebilen Half-Life 2'nin bu ikonik silahı hayatlarımızı ciddi manada kolaylaştırabilirdi.

5. Uçan araçlar

5. Uçan araçlar

Araba olur, motosiklet olur hiç fark etmez. Şöyle kimi oyunlardaki gibi uçan araçlara sahip olsak fena mı olurdu? Bu konuda elbette ki çalışmalar var ancak seri üretime geçen maalesef yok. Yakın zamanda da bu teknoloji yaygınlaşacak gibi görünmüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kontrolümüzde olan dev robotlar

İster içine girip kontrol edebileceğimiz, ister uzaktan kumandayla yönetebileceğimiz dev robotlar sizce de eğlenceli olmaz mıydı? Buna benzer teknolojiler özellikle askeri amaçlarla deneniyor ancak bizlerin dileği tamamen eğlence bazlı.

7. Kılık değiştirmeyi sağlayan maske

7. Kılık değiştirmeyi sağlayan maske

Keşke kılık değiştirmek Team Fortress 2'de Spy'ın bir maske ile kendini gizlemesi kadar kolay olsa. Ya da olmasa mı acaba? Olmasın en iyisi ya.

8. Dubstep Gun

8. Dubstep Gun

Saints Row oynamış olanların çok iyi bileceği bu ikonik silah adından da anlaşılacağı üzere ateşlendiği kişiyi dubstep eşliğinde çılgınca dans ettiriyor. Keşke her silah böyle olsa!

9. Habitat Builder

9. Habitat Builder

Subnautica'nın bu her derde deva aleti ile doğru malzemelere sahipseniz fotoğrafta gördüğünüz yapıyı inşa etmek yalnızca bir kaç dakikanızı alacaktır. Bu aletle aylar, hatta yıllar süren inşaatlara veda edebilirdik.

10. Pokedex

Bizler daha çok animesi ile bilsek de orijinalinde bir oyun serisi olan Pokemon'daki Pokedex ile karakterlerimiz yollarına çıkan Pokemon'ların özelliklerini öğrenebiliyorlardı. Bundan bir tane cebe atıp doğa yürüyüşüne çıkmak sizce de harika olmaz mıydı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Pip-Boy

11. Pip-Boy

Fallout'un bu biraz kaba bir kol saati gibi görünen ikonik eşyası içerisinde harita, radyo ve navigasyon gibi özellikler barındırmasının yanı sıra fiziksel özelliklerinizi de takip edebiliyor. Aynı zamanda envanterinizi düzenlemenize ve ne gibi yetenekler edindiğinizi de kontrol etmenize olanak veriyor. Keşke gerçek hayatta da böyle olsa.

12. İskelet anahtar

12. İskelet anahtar

Skyrim oyuncularının iyi hatırlayacağı bu anahtarın açamayacağı kapı yok. Gerçek hayatta bir tane olsa pek çok farklı anahtar taşıma derdinden bizi kurtaracak olan bu eşya elbette ki kötü ellerde gerçek bir tehlikeye de dönüşebilirdi.

13. Jetpack

Tıpkı uçan arabalar gibi bu da gerçek hayatta denenen, hatta başarıya ulaşmış bir teknoloji ancak yaygın olarak kullanımını görmeye ömrümüz yeter mi bilmiyoruz. Yine de bir taneye sahip olsak hem eğlence hem de ulaşım için çok faydalı bir cihaz olurdu orası kesin.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
11
4
3
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ömer

Bunlar gerçek olduğunda o iskelet anahtar benim kemiğim olur. Yani bu yazıyı okuyanlar göremez.