Görüş Bildir
Haberler
Video Oyunları Adım Adım Olimpiyatlara Gidiyor: En Çok Tercih Edilen 11 e-Spor Oyunu

Video Oyunları Adım Adım Olimpiyatlara Gidiyor: En Çok Tercih Edilen 11 e-Spor Oyunu

26.03.2018 - 17:36

Oyuncuların kendi aralarında oynadıkları oyunlar, mahalle turnuvaları, il şampiyonaları derken e-Spor hem dünyada hem de ülkemizde inanılmaz şekilde gelişti. Artık iş mahallede 3-5 kişi toplanıp yapılan turnuvadan çıkıp, profesyonel liglere hatta dünya şampiyonalarına kadar taşındı. Artık olimpiyat oyunlarına dahil edilmesi bile konuşuluyor.

Nasıl ki spor sadece futboldan ibaret değil, onlarca farklı branşı varsa aynı şekilde e-Spor da tek bir oyuna bağlı değil. 2018 itibarıyla en popüler e-spor oyunlarına bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Overwatch

1. Overwatch

Bir kısım oyuncunun çok sevip kalan kısmın hiç sevmediği, nötr bakan kişinin neredeyse olmadığı oyun Overwatch e-Spor'da iyi bir yeri olan ve büyümeye devam eden bir oyun.

2. Dota 2

2. Dota 2

Dota 2, dünyanın en popüler e-Spor oyunlarından biri. Daha önemlisi ise en kazançlı olanı. 2017 yılı içinde yapılan turnuvalarda 38.000.000$ ödül dağıtıldı.

3. League Of Legends

3. League Of Legends

Ödüller olarak Dota 2'nin gerisinde kalsa da, League of Legends'ın dünya üzerindeki profesyonel yapılanması, oyuncu sayısının fazlalığı ve izleyici kitlesinin büyüklüğüyle en popüler e-Spor oyunu olmayı başarıyor.

4. CS:GO

4. CS:GO

e-Spor camiasının 3 büyüklerinden bir diğeri de tabi ki çocukluğumuzun oyunu Counter Strike. 20 senelik geçmişi olan oyun, kendisini oynatmaya ve izletmeye devam ediyor. CS: GO Milli Takımımızın 2016'da Dünya Şampiyonu olduğunu da hatırlatalım.

5. StarCraft 2

5. StarCraft 2

StarCraft ilk oyunuyla birlikte e-Spor dünyasında yer edinmeye başlamıştı. Özellikle uzak doğuda oldukça büyük bir hayran ve oyuncu kitlesine sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hearthstone

6. Hearthstone

Blizzard'ın kart oyunu olan Hearthstone'da popüler bir e-Spor oyunu. Oyun 2017 yılında 3.500.000$ dolarlık bir ödül havuzuna sahipti.

7. Rocket League

7. Rocket League

2.5 senelik bir oyun olsa da Rocket League popüler bir e-Spor oyunu olmayı başardı. Özellikle Amerika'da çok büyük bir oyuncu kitlesi ve büyük turnuvaları var.

8. PlayerUnknowns Battlegrounds

8. PlayerUnknowns Battlegrounds

PUBG yenisayılabilecek bir oyun olmasına rağmen çok popüler bir e-Spor olmayı başardı. Neredeyse her gün küçük büyük turnuvaları ile sürekli aktif durumda. Team Bosphorus'dan Cem 'Mithrain' Karakoç ve Ferit 'Wtcnn' Karakaya'nın ülkemize Gamescom turnuvasında 3.lük getirdiğini de hatırlatalım.

9. Rainbow Six Siege

9. Rainbow Six Siege

Rainbow Six'de başarılı olmak için sadece yetenek değil ayrıca iyi bir taktik bilgi de gerekiyor. Bu da oyunu e-Spor dünyasında önemli bir noktaya getiriyor.

10. Smite

10. Smite

MOBA türünün her oyunu e-Spor işine yatkın oluyor. Smite'da yükselen bir turnuva oyunu. 2018 içinde tek bir büyük Smite turnuvası yapıldı ve 785.000$ ödül dağıtıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. FIFA

11. FIFA

Tabi ki futbol bu işin de olmazsa olmazlarından. EA'ın çıkardığı FIFA serisi de her sene büyük turnuvaların oyunu olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
31
9
4
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sugar_boy

PUBG dünyanın en overrated oyunu e spor olmayı hak etmiyor bence. Neden bu kadar ilgi gördü anlamış değilim.

Koray Daysal

çünkü o elin 1. si olanlar çok büyük başarı gösterdiklerini sanıyor halbuki her oyunun oyuncularının %80 i silkelenen oyunculardan ibaret.

oredius

CsGo için WESG turnuvasında ülkemizin takımı Space Soldiers final oynadı ve şansız bir şekilde 2-1 yenilerek 2. oldu. 300.000 $ ödül kazandı. Eğer ki şampiyo... Devamını Gör

Chandler Bing

Fifa Online 3