Görüş Bildir
Haberler
Venezuela'da Ana Muhalefet Liderine 13 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

Venezuela'da Ana Muhalefet Liderine 13 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

Güney Amerika ülkelerinden Venezuela'da mahkeme, ana muhalefet lideri Leopoldo Lopez'in geçen yıl ülkenin bir çok kentinde düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerden sorumluluğu olduğuna kanaat getirerek kendisine 13 yıl 9 ay 7 gün ve 12 saat hapis cezası verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahkemenin aldığı karara göre Lopez 2014 yılında yaklaşık 3 ay süren hükümet karşıtı gösterilerde halkı isyana teşvik etti ve 43 kişinin ölümünden o sorumlu oldu. Kararda işbaşında bulunan Maduro hükümetinin rolünün büyük olduğu ileri sürülüyor.

Lopez’in Eşi Lilian Tintori, Eşinin Yakalandığı Meydanda Basının Karşısına Çıktı

Lopez’in Eşi Lilian Tintori, Eşinin Yakalandığı Meydanda Basının Karşısına Çıktı

(AP)

Kararı duyar duymaz eşi Lilian Tintori ile temasa geçen ana muhalefet lideri Leopoldo Lopez taraftarlarını sükunete davet etti. Bu çağrıya kulak asmayan Lopez taraftarları ise 18 Şubat 2014 yılında liderlerinin tutuklandığı meydanda gösteriler yapacaklarını duyurdu. Gösterilere diğer muhalif parti taraftarlarının da katılacağı belirtiliyor. Mahkeme salonunda bulunan görgü tanıklarının Lopez’in hakime “beni serbest bırakırsanız ilk işim çocuğumun doğum günü partisine katılmak ve ardından eşim Lilian ile tekrar evlenmek olacak. Beni suçlu bulup hapis cezası verirseniz başım dik mücadeleme içerde devam edeceğim. Bu karar benden çok sizi korkutacaktır” sözleri ettiğini ifade ettiler.

Lopez’in liderliğini yaptığı Voluntad Partisi ise başkanlarının hapis cezası almasına sert tepki gösterdi. Parti yetkilileri sosyal medya aracılığı ile mesajlar yayınlayarak, “Lopez alçakça mahkum edildi. Mücadelemize devam etmemiz için daha çok sebebimiz var” açıklaması yaptılar. Leopoldo Lopez, aldığı bu ceza nedeniyle liderliğini yaptığı Voluntad Partisi ülkede 2019’da yapılacak başkanlık seçimlerinde yarışamayacak.

Parti Kızgın, Liderler Suskun

Parti Kızgın, Liderler Suskun

(Leopoldo'ya Özgürlük)

Mahkemenin Lopez hakkında verdiği ceza nedeni ile Güney Amerikalı liderlerinin hiçbirinden henüz bir mesaj gelmedi. Amerika Birleşik Devletleri yetkilileri ise yayınladıkları ilk mesajlarda karardan duydukları üzüntüyü dile getirerek bunun Venezulela’nın geleceği açısından iyi olmayacağını dile getirdiler.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0