Görüş Bildir
Haberler
Vasiyeti Yerine Getirildi: Cihangir Parkı'na Harun Kolçak Adına Kedi Evi Açıldı

etiket Vasiyeti Yerine Getirildi: Cihangir Parkı'na Harun Kolçak Adına Kedi Evi Açıldı

Emre Ordu
22.11.2017 - 18:19 Son Güncelleme: 23.11.2017 - 09:33

19 Temmuz'da yaşamını yitiren Harun Kolçak hayvan sevgisi ile de tanınan bir sanatçıydı. Öldükten sonra bir kedi kulübesi vasiyet eden Kolçak'ın bu isteği Beyoğlu Belediyesi tarafından yerine getirildi. Kolçak adına Cihangir Parkı'na bir kedi evi açıldı. Açılışa Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Harun Kolçak'ın sinema sanatçısı babası Eşref Kolçak'ın yanı sıra mahalle sakinleri ve hayvanseverler katıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beyoğlu Belediyesi, merhum sanatçı Harun Kolçak'ın anısını yaşatmak için Cihangir Parkı'nda kedi evi açtı.

"O'nun anısına sahip çıkmanın ayrı bir anlamı var."

"O'nun anısına sahip çıkmanın ayrı bir anlamı var."

Harun Kolçak'ın anısına sahip çıkmanın önemine dikkat çeken Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan  “Beyoğlu'muza, Cihangir'imize geldiği için çok müteşekkirim. Harun Kolçak, benim 30 sene evvelinden tanıdığım çok değerli ve saygı gösterdiğim, sevdiğim bir arkadaşımdı. Allah rahmet eylesin. Onun anısına sahip çıkmakta bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor. İnsanoğlu merhametin kaynağıdır. Merhametle yaşıyoruz, sevgiyle yaşıyoruz. Hayvanlara göstereceğimiz merhamet de bize yakışır olması lazım. Cihangir, kedileriyle meşhur. Cihangir'in orta noktasında bu parkın içerisinde bir kedi barınağının olması çok güzel ve anlamlı.' dedi.

"Bizim en iyi dostlarımız hayvanlar."

"Bizim en iyi dostlarımız hayvanlar."

Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Eşref Kolçak ise oğlunun anısına kedi evi açılmasının kendisini mutlu ettiğini belirti. 

Oğlunun hayvanlarla olan duygusal yakınlığından bahseden baba Kolçak, 'Bizim çocukluğumuzdan beri hayvanlara karşı büyük bir sevgimiz var. Ben köy çocuğuyum. Bizim en büyük dostumuz, hayvanlarımızdır. Dolayısıyla oğlum da o açıdan duygusal bir insandı. Onun için yapılan bu şeyi canı gönülden tebrik ediyorum. İnşallah daha birçok yerde buna benzer şeyler yapılır. Çünkü bizim en iyi dostlarımız hayvanlarımızdır.' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
593
270
40
7
7
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
layd hamdiye

gözlerim doldu yaaa nur içinde uyu güzel insan..

Marbling

Yaa ne güzel haber, tebrik ederiz Beyoğlu Belediyesini *.*

Ahmet

Bunlar güzel şeyler Allah rahmet eylesin diyelim ve ekleyelim şu sözde hayvan sever insanlarda hayvan severliğini gösterseler de sokak köpeklerini sahiplens... Devamını Gör